• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Лидерите първи и в двете сесии на пистата Дракон

Събота, 27 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Лидерите първи и в двете сесии на пистата Дракон

АБСОЛЮТЕН ДУБЪЛ на постигнатото в първите квалификации на пистата Дракон направиха днес пилотите, които още с излизането на трасето регистрираха най-бързите времена и спечелиха сесиите си. Това направиха последователно Христо Чаков (Енеос Рейсинг Академия), който първи си осигури полпозишъна за утре. Последва го Симеон Симеонов (Стара Загора) в серия Спорт, двойният шампион в Туринг-а Иван Влъчков (Дамасцена Алба), Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, на снимката горе) и Оги Патенов (Русе Кар Моторспорт) при лададжиите.

:: Виж стартовите места на първите
четирима в отделните серии по-долу.


Трябва да се отбележи, че четирима от петимата пилоти не се оплакаха от автомобилите си, ако разбира се изключим това, че между първата и втората сесии всеки направи допълнителни настройки, като във вторите излизания само трима не успяха да подобрят времената си.

„Няма как да не бъда доволен, след като колата я събрахме снощи, използвайки стари части, а днес пък карахме със стари гуми – коментира първата си позиция защитаващият титлата в Макси Константин Маршавелов. И двете си най-добри постижения пилотът направи в последните обиколки на сесиите.

Лидерите първи и в двете сесии на пистата Дракон

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВЕЧНИЯ СПОР… Пламен Камбуров е избързал със спирачките преди завоя, от което шампионът на страната за 2017 г. се е възползвал моментално – Константин Маршавелов предприема една от обичайните си атаки.


Според били на пистата още от вчера хора, неговият пряк съперник за титлата и в генералното класиране, и в НС1 – Пламен Камбуров (Автотранс), още от вчера е въртял обиколки на Дракон-а.

2018 DRA DS 1 2

Причината – в екипа новите амортисьори пристигнали едва в сряда, а както вчера, така и днес след първата квалификация екипът работеше допълнително по настройките.

„Не ми харесваха така настроени [амортисьорите], затова и между сесиите се наложи да се правят допълнителни [настройки]“ – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Камбуров.

Никаква изненада в Туринг-а, ако не броим това, че при първото си излизане Иван Влъчков (Дамасцена Алба, Хонда Сивик) направи едва три тура, преди да се прибере обратно в бокса.

2018 DRA Vlachkov MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ТРИ ТУРА ЗА ПЪРВА ПРОВЕРКА… Иван Влъчков направи бързо излизане в първата сесия, записа най-доброто време, но и двете бяха направени за да види пилотът дали Сивик-а работи нормално.

„Реално първата сесия беше за това, да видим колата как работи, защото дори не бяхме я местили от теста тук на 29 август“, обясни двукратният шампион, който потенциално утре след обед ще е и новият първенец в серията.

Станислав Паришков (Дианел Рейсинг) е на 0.571 сек от Влъчков, което означава, че утре между двамата на първата редица може да се очаква интригуваща гонка.

„Който е имал за механик Пъчката, винаги е печелил бонуси!“, гордо заявява за работата си в отбора на Косю Йорданов неговият бъдещ навигатор в спринта във Видин Александър Димитров. – Днес пробвахме и два вида гуми, от които сякаш Ханкоок се оказаха по-добрите за пистовата надпревара, без да броим, че са и по-евтини.“

2018 DRA Kosio MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ДОКТОРСКА ПРЕЦИЗНОСТ… Косю Йорданов описва десен завой, поставяйки Меган-а на три колела и със самочувствието на д-р Хаос ще продължи да бъде един от бързите пилоти в серията.

Доктора е на 1.105 зад Влъчков, но според Пъчката има достатъчно резерв за утре, за да слезе и по-надолу.

След като спечели и двете сесии в Серия Спорт, същото се очаква на направи и пловдивчанинът Симеон Симеонов (Хонда Сивик), който кара за АСК Стара Загора и вероятно ще е човекът, допринесъл най-много за отборната титла на заралии тази година.

„Абсолютно спокойни сесии, при това с по четири нови гуми от отбора – за мен и за Деян Куманов“, резюмира съботните надпревари шампионът за 2016 г. и почти сигурен първенец за този сезон Симеон Симеонов.

Той и партньорът му в АСК Стара Загора са разделени от нищожните 0.095 сек, които определиха второто място на старта за Куманов.

Третата позиция обаче – спечелена от русенецът Искрен Веселинов (Хоби кар, Хонда Сивик) утре ще остане празна.

„Счупихме една „малко“ клапанче и… приключихме тук!“, обясни Веселинов, докато товареше сервизната кола, за да хванат към Русе преди мръкнало.

2018 DRA Simo Simo MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
СПОКОЕН ЗА ГУМИТЕ, СПОКОЕН ЗА СИВИК-А… Симеон Симеонов направи бърза демонстрация на това, че в неделя категорично иска да напусне за втори път Дракон-а като шампион.

И докато той приключи с Дракон-а, а вероятно и с целия шампионат, четвъртия хондаджия от карето Алекс Димитров (Елена Тим) стягаше екипът си за работа в „трета“ смяна.

„Този път носач!“, колкото тъжно, толкова и учудено обясни Димитров, за когото сезонът е старт плюс проблеми, но от началото на годината винаги оцелял на финала.

„И утре ще се видим тук!“, уверено заявява пилотът на бургаския клуб. Неговото изоставане след квалификациите е 0.792 сек, в което време влиза и проявилият се на „еската“ проблем с 3-годишния му Сивик.

Трета поредна най-добра позиция си заработи на Дракон-а Оги Патенов, който изостава от лидера в класирането на Иван Лишев (Диамо), когото русенецът успя да прескочи за първото място на решетката с по-малко от половин секунда – 0.448.

2018 DRA Patenov MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
КОГАТО „АБАРТЧЕТО“ НЯМА ПРОБЛЕМИ… Оги Патенов изпреварва Генчо Панчев в първата  квалификация, в която си осигури най-доброто време и първата позиция за неделния старт.

„Трябва да напъвам, защото той [Лишев] е напред, макар и само с 1 т., а когато всичко ми е наред с „абартчето“ както в момента, (така наричам колата си), печеля и пол-а, и победата.

От своя страна Лишев е с почти 2 сек по-бърз от Андреа Стефанов (Автоцар), но по-скоро оценката е в полза на Стефанов, който е в клас Х2 и е по-бърз от други четирима лададжии, половината от които са в Х3, а другата – с автомобили от категорията на Стефанов.

2018 DRA ENEOS MN 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
КАКТО САМО ШЕФЪТ МОЖЕ ДА ГИ НАУЧИ… Колоната от осем Ауди А4 се готви да излезе на пистата за втората си сесия. Всичко е „по конец“, така, както само шефът на Енеос Рейсинг Академия Константин Маршавелов, може да научи пилотите от втория випуск.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Намерил му цаката! Шампионът от планинските състезания в НС2 Ивелин Йотков, както и повечето професионални пилоти, има проблеми с кръста. Това го изпрати на задната седалка в Мерцедес-а на негов близък, където Йотков (на снимката долу) успя да успокои болките си преди старта на втората сесия.

2018 DRA Iveli Yotkov MN 0

Докато шефът е във въздуха… Заралийският ученик Кристиян Христов (Ефко Рейсинг Тим, Хонда Сивик, на снимката долу) ще зарадва боса на тима Стефан Драганов, поднасяйки му като подарък шестото място в стартовата решетка на Серия Спорт. Хлапето лека-полека се приближава към първия си подиум, за който очаква да се случи възможно най-рано.

2018 DRA Kristian MN 001

Върнал се за „киселото мляко“… След 1925 дни пауза, три и половина коремни операции, ветеранът в Серия Туринг – Минко Минков (на снимката долу) се върна на трасето. „Нали е ясно, че няма циганин, който да се е отказал от „киселото мляко“? Та и аз така – крастата си е краста, малко се пооправих – и на трасето. Но е тежко да се върнеш след три години отсъствие, чувстваш се като първолак!“

2018 DRA Minko Minkov MN 20

От нищото – в рая на ралитата… Така определи за себе си визитата на испанския кръг от световните серии Стефан Драганов (на снимката долу), който се върна от Салоу късно след полунощ вчера, а петте часа до старта на състезанието на Дракон-а Ефкото ще дреме в колата си край трасето.

2018 DRA EFKOto

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев