• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Кой ще е вторият кавалер на приза Боби Борисов в Бургас?

Четвъртък, 10 Май 2018 | Бургас, RallyXpress
Кой ще е вторият кавалер на приза Боби Борисов в Бургас?

БУРГАЗЛИИ РЕВНИВО пазят традициите си в организацията на пистовото състезание и тази година, като част от програмата на първия старт от шампионата за 2018 г. те отново ще наградят пилотът, който в това състезание е доказал, че играе по всички правила на феърплея. Такъв пилот бе напусналият ни преди 3 години Боби Борисов (на възпоменателния знак от бургазлии), който именно на третото по ред трасе в града показа една от многото истински страни на спорта и това, че в него преди всичко трябва да бъдеш не бърз и безкомпромисен.

„Този спорт са го измислили джентълмен и за да бъде в него, най-добре е да се опитваш да си благородник… Ако не по кръв, то поне по душа“, беше казал веднъж за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Историята за това как пилотът на Приста Ойл Рали Тим спаси своя пловдивски колега Николай Кескинов, е добре известна.

Тя е описвана многократно, както и много други случаи в трите класически шампионата на България, в които колегите Боби са били свидетели на огромният му респектът към тях, към правилата и към целия спорт изобщо.

Тази година ще има нов кавалер на приза Борис Борисов, след като неговият първи носител в средата на миналия октомври стана пилотът русенския АСК Хоби кар Искрен Веселинов, доказал с ездата си, че не случайно е избран от специалната комисия на домакините.

Кой ще е вторият кавалер на приза Боби Борисов в Бургас?

снимка: организатори на писта бургас
С НЕГОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ… Русенецът Искрен Веселинов е вдигнал високо стъкленият плакет с лика на Борис Борисов, а двамата синове на пилота – Мартин и Боби са на подиума, за да подкрепят кавалера на специалната награда.


Тази година, по изричното желание на семейството на Боби, комисията, която трябва да определи носителя на приза е нова – все автомобилисти, срещу които Борисов не само се е състезавал, но и високо е ценил техния професионализъм на пилоти.

Георги Янакиев-мл., Стефан Стоев и Денис Шишев са тези, които ще следа внимателно кои са пилотите, заслужаващи да бъдат оценявани като новите носители на Наградата за феърплей Борис Борисов.

Както и предишния плакет, така и новия приз е направен с ювелирна прецизност от велинградския приложник Веселин Попгеоргиев.

2018 Bobi Fare Play Plake

снимка: личен архив на сем. борисови
НОВИЯТ ПЛАКЕТ с лика на пилота, който ще получи играещият по всички правила пилот на писта Бургас.

БУРГАЗЛИИ И ТРИКРАТЕН ШАМПИОН ПРАВЯТ
РЕЙС-ТАКСИ В ПОМОЩ НА БОЖИДАР

УСЛУГАТА РЕЙС-ТАКСИ на писта Бургас този уикенд – а колата и пилотът си заслужават – испанският прототип Силвър EF-10 и трикратният шампион от планинките Стефан Стоев, ще возят желаещи за благородната кауза да помогнат на 11-годишният Божидар Спасов.

Таксата за една обиколка на трасето е 50 лв. и е в реда на записване, но всеки, който поиска да помогне с по-голяма сума, отива напред в списъка на чакащите.

Ето какво пише на сайта на писта Бургас:

Божидар Георгиев Спасов е на 11 години и страда от церебрална парализа-квадрипареза, епилепсия и много рядкото заболяване – полимикрогирия. Съвкупността от тези болести прави живота на детето адски болезнен и мъчителен още от най-ранната му възраст. Неговата майка – Полина Божилова е един изключителен родител, който при всичките тези диагнози и състояние на детето не се предава и не пада духом, а напротив тя е изключително борбена и мотивирана жена, която дава дори и невъзможното, с надежда да направи живота на своето детенце малко по-лек и без болка!

2018 DRA Stoev Test MN 013

снимка за rallyxpress: мартин нацев
МНОГО НЕОБИЧАЙНО „ТАКСИ“, С "ШОФЬОР" - ТРИКРАТЕН ШАМПИОН… "Испанката" Силвър EF-10 ще бъде привлекателен начин, за да се помогне на 11-годишният Божидар Спасов

В болница Лив Хоспитал в Турция дават надежда, че с лечение чрез вливане на стволови клетки, състоянието на Божидар значително ще се подобри. За четири вливания и физиотерапия в болницата са необходими 36 000 долара. Сумата е голяма и без помощта на Вас, всички хора с добри сърца е непосилно да бъде събрана.

Официален посланик на кампанията ще бъде двукратния национален шампион в серия Туринг – Иван Влъчков, също и отборът на АСК Вромос с посланик на кампанията Яни Димов, които ще стартират благородната кауза на ЗМ Бургас-2018, този уикенд. Кауза която ще продължи през целият им състезателен сезон.

Подробности за кампанията и състоянието на детето можете да получите лично от Коко Йосифов в сервизният парк на състезанието - бокса на Иван Влъчков (АСК Дамасцена Алба) и бокса на Яни Димов (АСК Вромос).

Там ще бъдат на разположение кутии за дарения и флаери с информация за Бобчо!

„Приемам с голяма благодарност, идеи на всички съпричастни състезатели и почитатели на автомобилният спорт, които имат желание да популяризират кампанията през сезон 2018. Поднасям огромната си благодарност към г-н Радко Петров и всички хора свързани с организацията на ЗМ  Бургас 2018.“

С благодарност и уважение към Вас, хора с добри сърца!

Коко Йосифов

1. ДАРИТЕЛСКА БАНКОВА СМЕТКА

IBAN: BG81 UNCR 7000 1521 3734 81
Титуляр: Божидар Георгиев Спасов

2. Чрез изпращане на SMS на номер 17 777 с текст DMS BOJIDAR
(1.20 лв. с ДДС)

3. Дарения чрез PayPal с е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

4. Дарения чрeз ePay, която е polybojilova и КИН: 2698672797

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев