• ...ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА: НЕЯСЕН ДРЕБЕН ПРОБЛЕМ КАРА ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ДА ПРАВИ ДОПЪНИТЕЛЕН ВТОРИ ДЕН С ТЕСТОВЕ...

  • ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

Иван Влъчков: 150 км тестови на Дракон за първото си GT4

Вторник, 11 Юли 2017 | Калояново, RallyXpress
Иван Влъчков: 150 км тестови на Дракон за първото си GT4

КЪДЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ

BNT Racing BG
ОСВЕН ПРЕДАВАНЕТО на БНТ HD Рейсинг.БГ (линк ТУК), можете да хвърляте и поглед върху боксовете на пистата през уеб-камерите, разположени над самите боксове (линк ТУК). Допълнителните възможности са за резултатите на живо (линк ТУК) и резултатите (линк ТУК) от официалния сайт на Евросериите на ФИА GT4.

ШАМПИОНЪТ на България в пистовия шампионат за 2016 г. в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) днес направи първи тест за своето дебютно участие в евросериите на GT4 този уикенд на Словакия Ринг. В него софийският тийнейджър ще бъде в болида Син Кар R1 GT4 на София Кар Моторспорт.

Разбира се, тестът е бил под палещото слънце на писта Дракон и започва днес в 11:30 ч., когато Син Кар R1 GT4 за първи път е извадена на трасето.

„Продължихме до 16 ч., като през това време на няколко пъти Иван влизаше в бокса. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт бащата и личен мениджър на шампиона Стамен Влъчков. – Това беше тест, в който Ванката да направи първоначалната адаптация към автомобила и, както и преди казвах, тук не се търсеха времена. Отделно точно това шаси в момента се разработва, което е другата причина да не се търси скорост.“

20170711 Vlach 002

снимка: личен архив на иван влъчков
ТЕЧЕ ПРЕДСТАРТОВА ПОДГОТОВКА… Българския Син Кар R1 GT4 на София Кар Моторспорт е славен от транспортера и на Влъчков предстои да заеме пилотската позиция.

Общото впечатление на екипа е, че са доволни от изпитанията, едната от причините за което е задното предаване на Син-а. Да припомним, че преди да се появи на същата писта през април 2015 г. за началото на автомобилната си кариера, Иван има дълъг опис от състезания и победи в картинга.

20170711 Vlach 003

снимка: личен архив на иван влъчков
ПРЕДИ ТЕСТА- СЕЛФИ С ШЕФА… Иван Влъчков прави селфи с баща си Стамен на фона на първия истински спортен автомобил Син Кар R1 GT4, с който му предстои да се опознава в продължение на четири и половина часа.

За първия тест на Влъчков колата, която е в процес на разработка, е била с умишлено намалена мощност – до 320 „коня“ при 1300 кг.

По сметките на Влъчков-баща, шампионът е направи около 100 обиколки на Дракон-а, усреднено – 102.4 км от всичките 5 сесии, които Иван е направил.

Иван Влъчков: 150 км тестови на Дракон за първото си GT4

снимка: личен архив на иван влъчков
ГОТОВ ЗА ПЪРВИЯ ТУР НА ПЪРВАТА СЕСИЯ… Иван Влъчков очаква заления светофар на изхода на писта Дракон, за да започне запознанството си с българския спортен болид.„Доста е добра, послушна кола е – заяви за RallyXpress пилотът след като тестовете бяха приключени. – Каквото поискаш от нея – изпълнява го. Не мога да кажа какво беше първото ми усещане докато правих първата обиколка, но усещането, че мога абсолютно да се доверя на колата дойде след 15-ата – 20-ата обиколки.“

20170711 Vlach 005

20170711 Vlach 004

снимка: личен архив на иван влъчков
КЪМ ФИНАЛА ЗА НАЙ-БЪРЗИЯ ТУР И В БЪКСА… В една от обиколките 18-годишният Иван Влъчков неофициално успя да слезе до 1:05.3 мин за тур (горе), а след това в бокса получи нови указания от ментора си Росен Даскалов (долу).

3 ЧАСА НА ТРЕНАЖОРА ПРЕДИ СЪН

GT6
ИМАМ СПОРТНА седалка, волан и играта Гран Туризмо 6, където има и Словакия Ринг. Така че тази вечер ще направя три часа на тренажора – обясни спортния вариант на програмата си преди заминаването утре Иван Влъчков. – За 2 часа трябва да успея „виртуално“  да я изуча и един част – за да си покарам за кеф.“


Росен Даскалов: „Знае се, че не съм по комплиментите, така че директно казано – очарован съм от Иван. Момчето е технически грамотно, следи уредите, внимава във всичко, слуша какви са указанията. След около 60 мин. вече беше влязъл в ритъм, макар в колата температурата да беше 43º.

„Направих една контролна обиколка, без да давам всичко от себе си и да искам много от автомобил, който се разработва в момента. Направих също и едно замерване на Иван, и мисля, че неговото време бе с около 0.5 сек по-добро от моето за един тур.“

Записаното на ай-фона от Стамен Влъчков най-добро постижение на пилота е било 1:05.3 мин. за тур от 2048 м. на Дракон-а.

Новината, че най-младия шампион в надпреварата по българските писти ще направи промоционален дебют в голямо европейско пистово състезание дойде в края на миналата седмица, веднага след посещението на президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тот.

Утре рано сутринта пилотът и неговият русенски ментор за този първи старт в евросериите Росен Даскалов пътуват за словашката писта.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев