• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Иван Влъчков с втори тест пред началото на новия сезона

Вторник, 03 Април 2018 | София, RallyXpress
Иван Влъчков с втори тест пред началото на новия сезона

ДВУКРАТНИЯТ шампион от пистовите шампионати в Серия Туринг от последните две години Иван Влъчков (на снимката), днес направи втория си тестов ден в подготовката за новия сезон. Шампионатът на затворен маршрут за 2017 г. започва с необичайно позиционираната в средата на пролетта писта Бургас (12/13 май), на което състезание шампионът и неговият нов партньор в екипа – Давид Будев, ще се представят от името на новоучредения тази година автомобилен спортен клуб Влъчков Рейсинг.

Близо месец след първия тестов ден, шампионът и неговият партньор отново бяха на пистата Дракон-а.

Както и при тестовете в края на зимата, на трасето Дракон-а, и Иван Влъчков, и Давид Будев са направили съответно по 3 и 6 сесии, завъртайки съответно по 27 и 28 обиколки (съответно по 24 тестови обиколки – 49.152 км).

Но докато Будев, който миналия петък също бе на Дракон-а, въртеше обиколки за постигане на серии от близки по стойност времена (3 сесии), то Влъчков е направил общо пет излизания на пистата.

Най-доброто постижение на шампиона е в 11-ата от направените обиколки - 1:06.224 мин (111.440 км/ч), докато Будев записва в 15-ия тур 1:08.013 мин (108.513 км/ч).

Иван Влъчков с втори тест пред началото на новия сезона

снимки: личен архив на иван влъчков
ПРЕДИ СЪПЕРНИЦИ, СЕГА СЪОТБОРНИЦИ… Иван Влъчков и Давид Будев ще бъдат в един отбор и през 2018 г. ще се състезават в една и съща серия – Туринг.


„Малко уморени, но се доволни“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стамен Влъчков, бащата и мениджъра на шампиона. – Работим и за първенството на страната, и за поддържане на форма преди предстоящите стартове в GТ-4.

Очевидно е, че Давид Будев засега има един проблем, който не му позволява да слезе под 1:08, както искаше да направят миналия петък на същото трасе. И причината за това е, че и в двата теста бившият картингист и партньор на Влъчков от този шампионат, няма достатъчно гуми за да направи тестове с тях.

2018 DRA Ivan Vlach 001

снимки: личен архив на иван влъчков
ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕ… Главният механик на Влъчков Рейсинг Ивелин Терзиев прави изменения по шампионската Хонда на Влъчков-мл.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев