• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Заралии приемат 4-ия кръг от затворения маршрут на Дракон

Понеделник, 10 Септември 2018 | Стара Загора, RallyXpress
Заралии приемат 4-ия кръг от затворения маршрут на Дракон

ПРОГРАМА ЗА СТАРОЗАГОРСКИЯ
СТАРТ НА ПИСТАТА ДРАКОН-А

2017 STZ Logo UNOF 001
:: Събота 15 септември 2018 г.
Административен преглед и технически прегледи: 08:30-09:30 ч. - група Спорт; 09:30-10:00 ч. - група Туринг;10:00-10:30 ч. - група Макси; 10:30-11:00 ч. - Купа Енеос; 11:00-11:30 ч. - Купа Лада; 12:00 ч. - Първо заседание на спортните комисари; 12:30 ч.- Брифинг със състезателите; 13:00 –18:00 ч. - Тренировки за място (по график).

:: Неделя 16 Септември 2018 г.
11:00 ч. -
Официално откриване на състезанието; 11:30 ч. - Старт на състезанието; 14:30 ч. - Обявяване на резултатите и награждаване на победителите.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, чисто по нашенски, заявките за старта на писта Стара Загора вървят страшно бавно – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на четвъртото състезание от шампионата на затворен маршрут Илия Бояджиев (на снимката).

„За мен е непонятно, напълно неразбираемо, как е възможно да се чака последния момент, за да бъдат изпратени заявките за участие през този уикенд.“

Десет часа преди изтичането на официалния срок за записване (днес в 24:00 ч.) Бояджиев отказва на посочи колко имена има в списъка до момента.

Организационния комитет на възстановената преди три години старозагорска пистова надпревара е в сериозно затруднение и по още една причина.

Големите ремонтни работи и реконструкциите на пътната мрежа в града, започнали преди три месеца, принудиха АСК Стара Загора, запазвайки мястото си в календара, но също и броя на предварително определените кръгове, да поискат от управата на писта Дракон да устроят състезанието край Калояново, вместо на пътния възел към Бургас в Зарата.(виж ТУК)

Това обаче моментално се отрази върху добре работещото партньорство на клуба със старозагорските спонсори, които през последните години удряха здравото рамо състезанието да бъде най-посещаваната автомобилна писта, така както неизменно в Стара Загора тя се е радвала от своето основаване през 1996 г.

2018 STZ OrgCom

снимка: организатори на писта стара загора
РАБОТАТА В ЗАРАТА ЗА СТАРТА В ПЛОВДИВ… Поредната сбирка на щаба на състезанието, който иска да запази и писта Стара Загора, и шампионата без „празен лист в историята“.

„Естествено това ограничава финансовите ни възможности, но правим всичко възможно, за да запазим състезанието, а с него и пистовия шампионат, който да няма пропуск тази година“, допълва Бояджиев.


Това ще е третият случай, в който писта Дракон-а, която е единственото специализирано автомобилно ще се окаже резервния вариант за състезания от националния шампионат.

Първият път бе преди четири години, когато обявеното софийско състезание, поради неточни преценки при обявяването на датата и мястото, се наложи да се пренасочи към Пловдив.

Две години по-късно, този път поради независещи от организаторите причини, благоевградския АСК Диамо събра пистовият елит на Дракона, вместо на предварително обявената гръцка писта Серес.

Заралии приемат 4-ия кръг от затворения маршрут на Дракон

снимка: александър спиров/apix
ДЪЛГА И СТАРА СЛАВА… От създаването си през 1999 г., старозагорското трасе винаги е било най-посещаваното и около него се е събирала най-компетентната пистаджийска аудитория.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев