• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Еуфория на Серес, рекордът на трасето строшен на два пъти

Неделя, 11 Март 2018 | Серес, RallyXpress
Еуфория на Серес, рекордът на трасето строшен на два пъти

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ СЕРЕС

My Laps Timing 1
МАКАР и не на живо, резултатите от двудневния спор за най-бърза обиколка на пистата Серес могат да бъдат намерени на познатия адрес: https://www.mylaps.com/

ТОВА, КОЕТО вчера планираше 32-годишният Слави (Станислав) Добрев (на снимката) – да направи корекция на рекорда на турския пилот Юмит Юклю от август 2017 г., днес перничанинът и неговият партньор в третото издание на Овърдрайв Лап Батъл на пистата Серес Марвин Диенст, сториха на два пъти с невиждания у нас Мерцедес-Бенц GT3 AMG.

Първо германският инструктор буквално разпертушини постижението на турския Нисан GT-R Низмо GT-3, оставяйки на Слави Добрев възможността да коригира постижението на Юклю още един път. Така в рамките само на някакви си 60 минути, двамата пилоти и звездата на митинга в Гърция направиха еуфория пред боксовете на трасето.

Добрев заяви вчера пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, че намерението му е да атакува рекорда с два чисто нови комплекта от гуми още рано сутринта, когато пистата е студена и дава възможност за повече обиколки, преди гумите да прегреят.

20180310 Dienst Rec AI001

снимка за rallyxpress: асен илиев
ГЕРМАНСКИЯТ АЛИАНС ЗА РЕКОРДИ… Марвин Диенст и невижданият на живо у нас Мерцедес-Бенц GT3 AMG правят една от формиращите обиколки, преди гост-инструкторът да „натисне“ хронометрите.

„Честно казано самият аз си представят времето от 1:13 сек като постижимо от мен – обяви за RallyXpress носителя на второто най-добро време, регистрирано на това трасе от 3186 метра. – Но изобщо не можех да си представя, че Марвин ще слезе и под него!“

Ако в плановете на перничанинът може да се открие промяна, то тя е, че атаката на най-доброто време на Серес не започва той, а германският пилот.

Еуфория на Серес, рекордът на трасето строшен на два пъти

снимка: личен архив на слави добрев
МАЛКО СЛЕД ЕУОФОРИЯТА ПРЕД БОКСОВЕТЕ… Марвин Диенст (вляво) и Слави Добрев – германско-българският тандем, който на два пъти тази сутрин пренаписа най-доброто постижение на пистата Серес.


„Той стартира с новите гуми, направи няколко формиращи обиколки, след което направо закова 1:12.410 мин. Това означава, че в най-доброто каране Марвин е развил средна скорост от 158.416 км/ч.“

Самата корекция на постижението на Юклю е забележително, но още по-забележителна е разликата от 2.503 сек, с които Диенст слиза под времето на Низмо-то.

След това, вече със стария комплект гуми, по трасето се пуска и Слави Добрев, а след формиращите обиколки той успява да вкара „а-ем-джито“ в тур, завършил с 1.903 сек по-бързо от времето на Юклю – 1:13.001 мин (157.115 км/ч).

Именно разликата от 1.320 км/ч и малко повече от половин секунда в спринтовата обиколка са и показателя в класите на германския инструктор и пилотът-джентълмен Слави Добрев.

Съществува и чисто теоретичната възможност, ако не бе променил реда на излизане на трасето, а бе стартирал първи, корекциите на рекордното време и скорост на турския пилот да вървят в градиращ вид от перничанина към германския гост на Овърдрайв Лап Батъл на Серес.

20180310 DienstDobrev 000

снимка: личен архив на слави добрев
ОТ ЕКРАНА… постижението на Марвин Диенст е запечатано на кадър, който показва, че германецът троши турското постижение в 8-ата обиколка.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев