• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Даскалов награждава Влъчков с участие във финала на GT-4

Събота, 09 Септември 2017 | София, RallyXpress
Даскалов награждава Влъчков с участие във финала на GT-4

СЛЕД ДВЕ БЛЕСТЯЩИ участия на шампиона на България на писта в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) в евросериите на GT-4 при аматьорите, менторът му от София Кар Моторспорт Росен Даскалов прави забележителен жест, награждавайки софийският тийнейджър с участие и във финалния старт от шампионата идния уикенд на германската писта Нюрбургринг. Сега пилотът има всички шансове, за да подобри позициите си в този шампионат, в който влезе като на шега при аматьорите и не само се оказа в десетката след първото си надбягване, но дори и спечели втория старт на Словакия Ринг.

На 15 юли Влъчков вече заемаше 10-о място в класирането, а след финала на холандската Зантвоорт се придвижи с 4 места нагоре и сега на Нюрбургринг има всички шансове да направи още една корекция на позицията си в края на сезона.

Да припомним, че решението за участието на Влъчков дойде доста внезапно в началото на юли, а седмица по-късно състезателят се оказа на старта на Словакия Ринг зад волана на българския прототип SIN Cat R1 GT4.

От миналогодишния шампионат в Серия Туринг, спечелен от Влъчков и сегашното му лидерство в първенството след три от седемте кръга е ясно, че хлапето има достатъчен потенциал, който допълнително се разкри и в двете състезания от GT-4.

2017 GT 4 Vlachkov Stand

ФАКСИМИЛЕ от касирането в евросериите преди финала на Нюрбургринг и след пет състезания през този сезон.
 
И личният мениджър на пилота – баща му Стамен Влъчков, и менторът на Иван в GT-4 усилено търсят финансовата формула, по която той да продължи и през следващата година в евросеириите.

Също така вече се разбира, че през 2018 г. двете основни цели на екипа на пловдивския КА2 Рейсинг Тим, чийто пилот е Влъчков, са насочени предимно към скоростните първенства, като в добавка на пистовите състезания догодина, пилотът ще се пусне и в планинския шампионат.

При положение, че се намери модуса с финансирането, Влъчков най-вероятно ще кара в GT-4 в онези от стартовете, които не покриват двата национални шампионата.

Даскалов награждава Влъчков с участие във финала на GT-4

снимка: официален сайт на gt-4
ДИРЕКТНО В ДЕСЕТКАТА НА АМАТЬОРИТЕ… Още с появяването си на Словакия Ринг Иван Влъчков се намъкна в челото на евросериите GT-4.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев