• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Георги Дончев се пребори с легендарния Нюрбургринг

Събота, 08 Септември 2018 | София, Прес-служба на Георги Дончев
Георги Дончев се пребори с легендарния Нюрбургринг

СЛЕДВАЩИТЕ 3 БЕНЗИНОВИ
УИКЕНДА ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ

Joro Donchev Logo
След втория епизод на „зеления ад“, септември ще продължи интригуващо за екипа на Овърдрайв Рейсинг. Този уикенд българският пилот ще се надпреварва на друга легендарна писта – Спа-Франкоршан (Белгия), където е поредния кръг от Порше Спорт Къп-Германия. Идната събота – 15 септември - предстои поредното издание на Лап Батъл на „малкия Нюрбургринг“ – пистата Билщер Берг, а след това е кръгът от Карера Къп на Хокенхайм.

ВТОРАТА практическа сесия на българския пилот Георги Дончев (на снимката) от немския шампионат за издръжливост (VLN) на легендарно дългото трасе на пистата Нюрбургринг в Германия премина позитивно и Дончев вече е в очакване на становището на регулаторите за получаване на Нордшлайфе Пермит А.

Поредният уикенд на култовата писта отново бе изпълнен с интригуващи изпитания в преследването на престижния лиценз, който разрешава участие в състезания на смятаната за най-тежката на планетата писта.

Предизвикателната ѝ конфигурация от над 24 километра и повече от 80 завоя изисква специална практическа и теоретична подготовка, която за българския пилот вече е в историята.

След проблемното, но все пак успешно първо участие, пред Дончев оставаше съвсем малко до заветната цел, но още петъчният ден предвещаваше, че отново не всичко ще премине гладко.

Заради закъснелия полет нашият пилот пропусна тренировките и не можа да седне в „235-цата“ на Ехрет Моторспорт, за да влезе в ритъм с BMW-то в постоянно променящите се условия на немската писта.

Георги Дончев се пребори с легендарния Нюрбургринг

снимка: прес-служба на георги дончев
ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ИЗПИТА… Този път, в сертифицирането на българския нещата минаха не съвсем, но далече по-гладко отколкото при първия тест.


Така първото каране за Георги бе едва по време  на квалификацията, а както обикновено стинтът за първия пилот в отбора е белязан от доста инциденти, жълти флагове и дори места с “код 60” (ограничение на скоростта от 60 км./ч. заради проблеми по трасето).

Добра квалификация и силен старт на състезанието отведе зеленото BMW до второ място в класа, но след това отново започнаха кризисните ситуации.

При втората смяна на Георги възникна проблем с шпилките, закрепващи едно от предните колела.  

Отстраняването му забави излизането на българина от бокса и го прати на 13-а позиция, като разстоянието до предните пилоти не му позволи да ги настигне и изпревари, въпреки значително по-доброто темпо.

2018 NURB 2 Donchev 001

снимка: прес-служба на георги дончев
ДОПУСНАТ ДО СТАТОВЕТЕ НА НЮРБУРГРИНГ… Георги Дончев успешно премина през втората част от сертификацията за Нюрбургринг и чака издаването на лиценза от Немската федерация по автомобилен спорт (DMSB)

Въпреки „фаталната“ позиция, „мисията“ вече е почти изпълнена - след още вълнуващи обиколки на едно от най-специалните моторспорт места на планетата, Георги Дончев изпълни задължителния минимум за сертификация и сега очаква становището на Немската федерация по автомобилен спорт (DMSB) дали ще получи лиценз, който ще му позволи да се изправи пред още по-сериозни предизвикателства на легендарното трасе под Айфел.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев