• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

В събота и неделя на Серес: 100% страст, 200% адреналин

Петък, 09 Март 2018 | София, RallyXpress
В събота и неделя на Серес: 100% страст, 200% адреналин

ПРОСТО ОРИЕНТИР ЗА
НАЙ-ДОБРИТЕ ВРЕМЕНА

НА ТОЗИ ЛИНК може да се открият 117-те най-добри постижения официално регистрирани на 3186-метровото трасе Серес. Според класацията, до този момент единствено Михаел Георгиадис (Ауди R8 V10 FSi Mk II) е единственият пилот, който е слязъл под 1:29.630 мин.(средна скорост от 144.036 км/ч). Но класацията явно не е обновявана от миналото лято, тъй като рекордът на трасето се държи от турчина Юмит Юклю (Нисан GT-R Низмо GT-3, на  снимката), поставен на 7 август 2017 г., когато за един тур той записва 1:14.904 мин. (153.124 км/ч).

Umit Ulku 001

ПЕТ МЕСЕЦА, след като българската спортна автомобилна година бе закрита на пистата Серес с финала от пистовото първенство, този уикенд повече от двадесет стотици „коне“ ще излязат от зимен „сън“ за първата през 2018 г. битка за една обиколка, организирана от Овърдрайв и Премиум Рали София-Свети Влас.

Благодарение на Георги Дончев и членовете на Overdrive.bg., най-редките и най-бързите автомобили в страната ще направят втория си пореден митинг на гръцкото трасе, гарантирайки на пилотите си 100-процентова страст и 200 на сто адреналин по време на близо 20-те часа.

Това почти пълно автомобилно денонощие ще е отредено единствено за езда и опити хронометрите да бъдат спрени преди да се изравни рекорда на трасето за обиколка от 3186 м.

Разбира се, за собствениците на някои от най-важните и редки БГ спортни супер-автомобили ще бъдат привлечени и истински пистови професионалисти, както повелява традицията от предишното издание.

„Германецът Марвин Диенст отново ще е тук, в България започва все повече да му харесва – заяви за RallyXpress Георги Дончев. – Толкова, че е започнал… да учи български език.“

Да припомним, че през миналата година Диенст, беше близък партньор на Дончев в Порше Спорт Къп-Германия. Сега обаче към него на Серес ще се присъединят още Лорантс Хьор (Гер) и Яп ван Лаген (Хол). Ако Хьор може да впечатли с вицешампионската си титла във Формула Рено, то 1999 г. германецът е написал такова CV, което кара човек да става прав и с ръце по шевовете.

В събота и неделя на Серес: 100% страст, 200% адреналин

снимка: оverdrive.bg
ОБЕДИНЯВАТ ГИ ДВЕ СТРАСТИ… Десетките коне и адреналинът от свръх бързите автомобили е общото между пилотите, построили се за обща снимка пред боксовете на писта Серес.


„Какво не е карал и какво ли не е печелил!“, обобщава Дончев. А в си-вито на холандецът има: 2 шампионски титли от Формула Форд (2001/2002), титла от Формула Фау-Ве – Германия (2003), шампион на ЮроКъп Меган Трофи (2005), победител в Супер Кар Челиндж (2011), победител от Монако в Порше Супер Къп (2015), победител в GT-Мастърс 24-часа на Дубай (клас 911, 2016) и победител в 24-часа на Дубай (SP2, 2017). За призовите класирания в Порше Спорт Къп – да не говорим.

Така че колкото ще е интересно, толкова и ще бъде полезно за пилотите, които ще предпочетат трасето на Серес пред който и да е луксозен СПА-курорт.

:: Според официалния сайта на пистата и
анонса за Овърдрайв-Лап-Батъл
(виж ТУК),
входът на трасето Серес ще бъде свободен.

2017 OLB Cars 001

снимка: оverdrive.bg
ЧЕТИРИ ДУЗИНИ СВРЪХМОЩНИ ВОЗИЛА… Участниците в първата сбирка на Серес през миналата година са построили автомобилите си на старт/финалната права на трасето.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев