• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

В два уикенда гръцката Серес ще е под българска окупация

Петък, 10 Ноември 2017 | София, RallyXpress
В два уикенда гръцката Серес ще е под българска окупация

В ДВАТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ уикенда – този и следващия, гръцката писта Серес ще е под тежка българска „окупация“. С писта Диамо в края на идната седмица ще се сложи финала на окастреният с две състезания шампионат на затворен маршрут. Преди там да завършат споровете около титлата в Серия Спорт обаче, лицензираното за стартове на Ф3 трасе приема вторият Трак уикенд, с който традиционно се закрива автомобилния сезон за „непрофесионалистите“. Така че Серес първо ще събере най-лъскавите и вероятно най-бързите спортни автомобили от страната.

Както и през миналата година, митинга ще  предостави всички възможни условия на техните собственици да демонстрират най-доброто от своите качества и точно колко са бързи техните автомобилни бижута.

В предварително обявените по програма 20 часа емоции на максимална скорост, Серес ще събере на едно място повече от четири дузини скъпи и лъскави возила и точно 54 драйвъри, всеки от които зареден с амбиции на пистата да даде всичко от себе си, изцеждайки и всичко от автомобила си.

Списъкът на заявените автомобили е като такъв от парад на луксозните и бързи возила, които карат всеки доказал се шофьор отдалеч да чуе „гласа“ на машината, а след секунди с пресъхнала уста и навлажнен поглед да мерне за кратко красавицата.

В два уикенда гръцката Серес ще е под българска окупация

снимка: организатори на първия трак уикенд на серес
А СЕГА - БЛИЗО ДВОЙНО ПОВЕЧЕ… Снимката е от бензиновия митинг, с който беше закрит автомобилния сезон на 2016 г., колите са 35. Превръщащият се в традиция сбор на най-красивите, най-лъскавите и най-бързите спортни возила утре ще бъде с почти двойно повече участници.


Една Алфа Ромео, две Ауди, 14 „баварци“ с 9 модификации, Ферари Калифорния, Лотус Елийс, Хонда S2000, дра различни Макларън-а, Мини Купър Рейсър, две версии на Мицубиши Лансър, толкова варианта на петте Нисан GTR, кавалкада от 8 Порше 911 (5 версии), четири различни Порше 997 Карера, един Кайман, два различни модела на „ес-ти-ай“-ките на Субару Импреза, седмата серия на Фау-Ве R, Тойота GT86 и… четири български прототипа – русенските SIN R1, представени в двата си варианта – за GT-4, GT-3, допълнени от демо-колата на русенския производител.

Колко точно са „конете“, които ще галопират от утре до неделя вечер по 3-километровото трасе на Серес, е трудно да бъде изчислено. За разлика от удоволствието за участниците, да не бъдат ограничавани в туровете си със знаци и пътни регулации.

С две думи – стопроцента кеф, 200 на сто адреналин...

ГЕРМАНСКИ ПИЛОТ СПЕЦИАЛНО ПОКАНЕН
ЗА ТЕСТА НА ВЛЪЧКОВ НА ПИСТАТА СЕРЕС

2017 HOL Vlachkov 012ГЕРМАНСКИЯТ пилот Мориц Кранц, който има впечатляващ опит от състезанията в сериите GT-3 и GT-4 се пусне с двукратния национален шампион от пистовото първенство и класирал се 5-и в тазгодишните евро-серии на ФИА в GT-4 със SIN R1 Иван Влъчков (на снимката). Следейки програмата на пилота през този сезон, трябва да се отбележи, че това е първият му свободен тест с болида на София Кар Моторспорт. Другите две тестови сесии пилотът на пловдивския КА2 Рейсинг Тим бяха по-рано тази есен и в края на лятото.

В тях Влъчков навъртя тестови километри на Дракон-а, подготвяйки втория си Хонда Сивик за идния сезон и проверявайки „бегачката“ за идния уикенд и финала на шампионата.

Какво може да означава специалната покана, с която Росен Даскалов, босът на София Кар Моторспорт е докарал за съботните тестове Кранц от Германия.

Известно е, че русенецът има планове за участие на Влъчков в пълна програма на евросериите за догодина.

2017 GER Vlachkov 016

снимка: официален сайт на евросериите GT-4
ПРИ ПЪРВОТО УЧАСТИЕ – БЕЗ НИТО ЕДИН КИЛОМЕТЪР ЗА ТЕСТ… На Словакия Ринг Иван Влъчков стартира в свободните тренировки, без да е направил и километър тестове на истинска автомобилна писта с пистовия вариант на SIN R1 GT-4.

От друга страна, след като регистрира три старта в шампионата на аматьорите, ако Влъчков поеме по европейската писта, на него вече ще му е необходим партньор, с който да дели седалката на спринтовия SIN R1.

Отделно може да се предположи (впрочем това е и най-вероятната причина за поканата към Кранц), че в първия му истински тест на хомологирано трасе, макар и за кратко, германецът ще играе ролята на наставник за софийския абитуриент.

Каквито и да са плановете и намеренията на Росен Даскалов за Влъчков през сезон 2018, опитът, който софийското хлапе ще натрупа в събота и неделя на Серес ще е безценен.

2017 SOF Vlachkov 012

снимка: rallyxpress
В ОЧАКВАНЕ НА ПАРТНЬОРА… Бащата и личен мениджър на Иван Влъчков, подготвя част от необходимите неща, така че с пристигането си в Гърция Мориц Кранц да може да върти обиколки с българския пилот.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев