• ...ТЕЖЪК И РЯДЪК ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ЛИШАВАТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДВЕ ОТ РУМЪНСКИТЕ ТИТЛИ...

  • ...ПРЕДСТОЯТ ДВА ТРУДНИ ДНИ ОТ ПОРЕДНИЯ РУМЪНСКИ УИКЕНД ЗА ПАНАГЮРСКИЯ ПИЛОТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ...

  • ...КОШМАРНИ 100 М ЗА ПИЛОТА ИВАН ВЛЪЧКОВ - КОЛАТА ГАСНЕ В ЗАВОЯ КОКА КОЛА, БЪЛГА,ИНЪТ ГУБИ 4 ПОЗИЦИИ И БРОНЗ ОТ НЮРБУРГИНГ...

В аванс: датите на В. Търново остават, мястото ще е Дракон

Неделя, 09 Юли 2017 | Велико Търново, RallyXpress
В аванс: датите на В. Търново остават, мястото ще е Дракон

НОВИНАТА може да бъде обявена независимо, че още не съм уведомил официално националната федерация – каза късно снощи за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на писта Велико Търново Димитър Стефанов (на снимката). – Обявих обаче това тази вечер пред спортните комисари, които са тук, на планинско Раховец-Лясковец.“ След отпадането от календара на БФАС на плевенското състезание в края на април, когато трябваше да стартира шампионата на затворен маршрут, това е втората промяна в календара. Предварително обявените дати на писта Велико Търново (16/17 септември) остават без промяна.

Мястото, както винаги до момента, когато някой от кръговете е под заплаха от непровеждане, остава калояновската писта Дракон. През миналата година финалът на шампионата там бе под името Серес 2016, а организаторите – благоевградския АСК Диамо.

Година преди това Дракон и АСК Форд-България хвърлиха спасителния пояс на писта София.

Веднага след академичното слово на Жан Тот в Националната спортна академия Васил Левски, на площада пред Ректората пилотите обсъждаха процентите за търновското трасе, когато се разбра, че всичко сочи към отношението 98:2 на сто да има промяна за това състезание.

Димитър Стефанов отказа директен коментар пред RallyXpress за причината или причините за наложителната промяна на мястото на писта Велико Търново 2017.

Като се има предвид минорното участие на пилоти в деветото издание на състезанието миналата пролет – едва 20 автомобила (съответно по серии – Макс 4, Туринг 5 и Спорт 11), както и очевидното недоволство от този факт на кмета на Община Велико Търново – Даниел Панов, причините се налагат сами от себе си.

Така след успешни осем поредни страници и една под въпросите на малкото участие и скандалите в края на състезанието през 2016 г., писта Велико Търново ще отбележи своята 10-годишнина не в старопрестолния град, а край пловдивското село Калояново.

В аванс: датите на В. Търново остават, мястото ще е Дракон

снимка: александър спиров/apix
КЪСА РЕДИЦА ОТ УЧАСТНИЦИ… Миналогодишният старт на писта Велико Търново започна с кратък списък на участници, за да бъде стартирана поредната поредица от скандали в пистовото първенство.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.