• ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

  • »» ШАМПИОНИТЕ ИВАН ВЛЪЧКОВ И КОНСТАНТИН МАРШАВЕЛОВ СЕ СЪБИРАТ В ЕКИП ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ НА GT-4 CEC»»

     

Влъчков официално с книжка, ще е лице в пътната кампания

Сряда, 11 Октомври 2017 | Бургас, RallyXpress
Влъчков официално с книжка, ще е лице в пътната кампания

ДНЕС, ПО ВРЕМЕ на официалната пресконференция в залата на Община Бургас, предхождаща старта на предпоследното състезание от шампионата на затворен маршрут, най-младият в историята на пистовите състезания шампион в дисциплината – Иван Влъчков (на снимката), официално получи своя шофьорски лиценз. Той му беше връчен от директора на състезанието и обучаващ в курсовете за шофьори Радко Петров, който реално е и този, който е работил с Иван в курса за водачи и в сферата на безопасността на движението.

„Отделно от днес започваме и кампания по безопасността на движението, така че шампиона в Серия Туринг на миналия шампионат и неоспоримият претендент за титлата и тази година Иван Влъчков, ще бъде рекламното лице в тази кампания, зад която стои и която кампания подкрепа кметът на Бургас Димитър Николов“, допълни Радко Петров.

Тъй като шампионът ще бъде и силно обществено ангажиран с кампанията в Бургас, на него официално му бе връчен шофьорския лиценз втори път, като ангажираността на пилота и МВР бе подчертана с жеста, свидетелството на Влъчков да бъде дадено лично от комисар Неделчо Рачев от ОД на МВР в града.

Влъчков официално с книжка, ще е лице в пътната кампания

снимка: организатори на писта бургас
ОБЕДИНЕНИ ОТ СПОРТА… Преподавателят в школата за шофьори Радко Петров и ученикът му Иван Влъчков, макар и в различни серии, са били заедно на пистата. В курсовете обаче шампионът попада на ментор, заменил колегиалните спортсменски отношения с взискателност на строг учител.


„Щастлив съм, разбира се, че успешно преминах курса при Радко Петров, още повече, че като човек от спорта и мой ментор в курса, изискванията му и бяха много завишени – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт 18-годишният пилот. – Предполагам, че причината да е така взискателен е двойната отговорност – и на пътя, и в състезанията, която вече нося.

„Дори тези дни си мислих, че Радко може би е бил много по-строг и педантичен в обучението си към, отколкото към останалите свои курсисти.“

За да не бъде забравена приемствеността, на пресконференцията присъстваха и двама бъдещи шампиони.

Алекс Бакалов, син на известният бургаски пилот от планинския шампионат Петър Бакалов, както и внукът на бившия местен ас Христо Янков - Мартин Янков (двете хлапета сега в картинга) застанаха до бившия си колегата от най-малките серии, а сега шампион на България в пистовите състезания Иван Влъчков.

20171011 Vlach Lisen 004

снимка: личен архив на петър бакалов
БЛИЗКО ДО ВЛЪЧКОВ, ЗА ДА СЕ ЗАРАЗЯТ ОТ ШАМПИОНСКИ „ВИРУС“… (отляво надясно) Алекс Бакалов и Мартин Янков позират редом с най-младия шампион на страната в пистовите състезания. Вероятно след години хлапетата ще се гордеят с тази снимка, а по-късно и Влъчков ще се хвали с двете деца от Бургас. 

РАДКО ПЕТРОВ: СПОРТЪТ ПРАВИ ПО-БЕЗОПАСНИ ШОФЬОРИ

2017 Radko Petrov 0001ЗА ТРИТЕ ГОДИНИ, в които бургазлията Радко Петров (на снимката) е обучаващ в шофьорските курсове в кат. Б, през неговата трудна школовка са минали мнозина, които ще си го спомнят като „последния учител“. Иван Влъчков обаче е първият професионален по нашенските стандарти пилот, при когото Петров сяда за да го обучава на кормуване и безопасно движение. Това става в началото на април тази година и до изпита си пред КАТ Влъчков на няколко пъти мести „базата си“ край морето.

„Познавам го от пистовия шампионат и знаех предварително, че е страшно дисциплиниран като пилот – обяснява Радко Петров. – Но онова, което стана ясно по времена курсовете далеч  надмина това, което знаех за Ванката, както и моите очаквания.“

Абсолютното спокойствие непукизъм, с който младият Влъчков е познат в шампионата, по време на курсовете и самия изпит се проявява в още по-голяма степен.

„Сегашните поколения са агресивни и това често избива на пътищата – допълва Радко Петров. – Няма такова нещо при Иван, той е толерантен към тези, които са на пътя около него, внимателен и много стриктен в карането на автомобила.“

Отделно Радко Петров разказва, че задължителните по закон 25 мин. кормуване, двамата просто са въртели по града, докато виждайки и познавайки качествата му на пилот, изпитващият си е давал сметка, че това време е единствено задължителното спазване на правилата.

20171011 Vlach Lisen 002

снимка: организатори на писта бургас
СЪС СПОРТНО РЪКОСТИСКАНЕ… Комисар Неделчо Рачев и Иван Влъчков стискат ръцете си като спортисти, преди и шефът от ОД на МВР-Бургас да предаде шофьорския лиценз на шампиона.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев