• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Влъчков качва едно стъпало нагоре, в Серес ще бъде Макси

Вторник, 13 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Влъчков качва едно стъпало нагоре, в Серес ще бъде Макси

ОТ ХАСКОВО ’12 НА СЕРЕС ’18

2018 SER ZEZO Iliev FB
EДНО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО завръщане на пистата в Гърция ще направи мултишампионът на затворен маршрут (6 титли) и планинско (2) и реален разбаротчик на шампионската Хонда на Влъчков Цветан Илиев (на снимката). Във финала той ще е с еднократен лиценз в отбора на Влъчков и също ще кара при „максималистите“ със SIN R1. „Единствено заради предизвикателството да се състезавам точно с този автомобил ще се пусна [на Серес]. За нито един друг автомобил не бих се върнал! Страшно горд съм, че България има такава кола и съм невероятно щастлив, че ще мога да я карам в състезание“, каза за RallyXpress Цецо Илиев. За последно в кариерата си пилотът кара пълно състезание в Хасково през 2012 г.

ТРИКРАТНИЯТ шампион на България в сурия Туринг на пистовите състезания у нас и най-ефективен пилот през последните три сезона в скоростното първенство Иван Влъчков (на снимката) ще смени и автомобила, и серията за финалния старт от календара тази събота и неделя на гръцкото трасе Серес.

Пилотът на Дамасцена-Алба ще направи дебютното си състезание при максималистите, в чиято серия ще участва с русенския болид на Росен Даскалов SIN R1 GT4, с който студентът от совия се съсезава втора година в евроепйските серии на GT.

Решението Влъчков да замени шампионския си Хонда Сивик с русенския спортен автомобил е било получено директно от офиса на БФАС преди три седмици, както твърди бащата на пилота и негов личен мениджър Стамен Влъчков.

Макар младежът да притежава най-големия опит с този болид, изминалият през уикенда Лап Батъл, организиран от Георги Дончев именно на Серес, е бил използван от екипа за състезателен тест преди финалното участие в Гърция този уикенд.

Повечето подробности са чисто технически, като от казаното от Влъчков-баща се разбира, че със състезателният SIN R1GT4 Иван е правил серии от обиколки с времена, които са много близко едно до друго (най-доброто постижение – 1:20.5 мин.

Отделно в тестовете е участвал и партньорът на Влъчков от Словакия Ринг в средата на август Константин Маршавелов.

Влъчков качва едно стъпало нагоре, в Серес ще бъде Макси

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ГРЪЦКА ПОДГРАВКА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФИНАЛ… Иван Влъчков прави обиколки по Серес, готвейки се за дебютния си старт при „максималистите“ тази събота и неделя.


„И трябва да кажа, че онова, което той показа на Серес е значително по-високо от ездата на Косьо от Словакия Ринг. Настина много е напреднал, независимо, че тук [в Гърция] караше не бегачката, а пътният вариант на „син-а“, обясни за сайта с новините в българския автомобилен мениджърът.

Доколко добро е постижението на пилота от пловдивския КА2 Рейсинг Тим и доколко той се е адаптирал към болида говори факта, че най-доброто му постижение е с 1.8 сек по-слабо от това на Влъчков със състезателната версия на русенския прототип.

В екипа ще има и още един нов пилот (виж карето горе) – Цветан Илиев, за когото участие стартирането на Серес с еднокатен лиценз в Серия Макси ще е жест на благодарност от страна на екипа на Влъчков както за перманентната помощ, давана на Иван през тези три години с произведеният и усъвършенстван от Цецо Илиев Сивик, така и една възможност публиката да види един много бърз пилот в един много бърз и конкурентоспособен русенска болид.

Впрочем съдбата раздаде допълнителни карти преди залога: след няколкото тура на Серес, шампионската Хонда Сивик извади биела и на практика, ако Влъчков не бе заявен да става „максималист“ за първи път, то той щеше да запише по технически причини първа „нула“ от април 2016 г. насам.


2018 SER Lap Bat Marsh MN

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ВИДИМ НАПРЕДЪК И СВИВАНЕ НА ВЕМЕНАТА… Макар и с пътният вариант на SIN, действащият национален шампион на писта Константин Маршавелов е дръпнал напред и е свалил от времената си със същия автомобил от лятото насам.

КАМЕНОВ: „МНО-ОГО Е НАПРЕДНАЛ!“ ПО-ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ – ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!

2018 BAL Kamenov MN 000ТРИКРАТНИЯТ шампион в планинските изкачвания в между 2014 и 2016 г. – панагюрецът Любен Каменов (на снимката) също на прави своите пет промоционални обиколки на пистата Серес през уикенда, при това карайки за първи път в кариерата си, а и със сигурност в целия си живот, автомобил от сериите GT4. Освен всичко друго, обиколките, които бронзовият медалист в общото касиране на планинските е направил, са не с пътния, а тъкмо с „джи-ти четворката“ (оцветената с бяло-зелено-червено бегачка – бел. ред.).

На всички е добре известно, че Каменов е в първата шестица на най-бързите пилоти у нас, но дори и екипът на София Кар Моторспорт и Росен Даскалов са останал силно впечатлени от бързината, с която панагюрецът се е адаптирал и влязъл в ритъма на „европейката“.

„След края на промоционалните турове – това му прави изключителна чест – дойде при мен и ми заяви: „Знаеш, всичко се говори… за колата, за фалшове… какво ли не… Но сега видях, че Иван наистина мно-о-о-го е напреднал! И това изобщо не се дължи само на колата“, обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стамен Влъчков.

2018 SER Lap Bat Kamen MN

снимка за rallyxpress: личен архив на влъчков рейсинг тим
В ОЧАКВАНЕ ЗА ДЕБЮТА С GT4… Прегърнал взетата на заем от Иван Влъчков каска, Любен Каменов изчаква последните приготовления, които механиците на София Кар Моторспорт ще направят по европееца SIN R1 GT4.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев