• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Бургазлии с бензиново шоу като в добрите стари времена

Вторник, 10 Октомври 2017 | Бургас, RallyXpress
Бургазлии с бензиново шоу като в добрите стари времена

КОЙТО ОТ МЛАДИТЕ фенове не е виждал какво представляваха пистовите състезания преди около петнадесетина години, може да е сигурен, че предпоследното от състезанията в календара на БФАС от шампионата на затворен маршрут ще е най-добрата ретроспекция на автомобилния спорт. Макар организаторите на Вромос и да са разделили шампионатните серии от бонуса на писта Бургас – купа Лада, 75 машини на една писта не са се събирали от златните сезони на софийското трасе в края на 90-те години на миналия и първите години на ХХI век.

Какви са усилията и ресурсите, хвърлени от Вромос и директорът на състезанието Радко Петров нека всеки сам да прецени.

Да добави също и това, че бургазлии едва ли не всяка година пробват нови трасета на пътните възли край града, както и факта, че писта Бургас няма да е просто регулярен старт от шампионата а двудневно бензиново шоу, направено по стандартите, които бяха задължителни преди десетина години.

Няма да говорим за общата бройка на участниците, но сравненията в останалите три шампионатни серии – Макси, Туринг и Спорт, показват единствено „намаляване“ на бройката на спортистите – с 8 по-малко от Стара Загора, но повече от Хасково и Русе.

За сметка на това и „максималистите“ (12), и при Туринг-а (12) бургазлии приемат най-много участници от началото на година. Малко вероятно изглежда тези да своеобразни рекорда да бъдат подобрени на гръцката Серес следващия месец.

Дали морето и хората на Бургас са причината за този небивал наплив или това, че Вромос и Петров винаги са правили забележителна организация на всяко едно от досегашните трасетата в града (RallyXpress категорично залага и приема второто като причина), но е факт че за този старт (виж списъка на участниците) ще се пуснат и доста пилоти, които досега са били само зрители.


2017 BUR Turing

2017 BUR Maxi

Бургазлии с бензиново шоу като в добрите стари времена

СПИСЪЦИТЕ със заявените участници в трите серии на бургаския старт.

СТРАШНО МНОГО МЕРАКЛИИ-ЛАДАДЖИИ, ЩЕ ИМА ФИНАЛ „Б“ ЗА КУПА ЛАДА

2013 BUR Radko Petrov 001МЕРАКЛИИТЕ лададжии за бургаския старт са много повече, отколкото домакинът Радко Петров(на снимката) си е представял, обявявайки една допълнителна гонка в програмата на писта Бургас. Той си го признава: „Честно – не очаквах да има такъв наплив от лади! Откъде се взеха… и всеки иска да участва!“ Съотношението на „вечните ВАЗ“ срещу автомобилите от шампионата е 36:39. Тук обаче изненадващото е, че реално срок за тези заявки не е предвиден. Така че бройката може и да се окаже равна, а дори и участниците в Лада в крайна сметка да бъдат повече

Понеже капацитетът на трасето е 22 автомобила, то за Купа Лада ще има организиран „Финал Б“ (6 обиколки), в който ще трябва да бъдат определени четирите най-бързи пилоти, които ще попълнят решетката от 18-а позиция до 22-ото място.

Лададжиите ще правят две квалификации по 20 мин, а в самото състезание финалът ще е след 10 обиколки.

2002 SOF Start AA 004

снимка: александър ашминов, архив на rallyxpress
ЦВЕТЕН СПОМЕН ОТ ЗЛАТНИТЕ ПИСТОВИ ГОДИНИ: Писта София 2003, втория тур на класа. Руската кавалкадата още не се е разкъсала и описва десен завой на трасето под Бояна. В колоната има две други марки – Сивик-а на Цветан Илиев и Юго-то на Тодор Хаджиев. Обективът обаче не хваща края на серията, в която има още минимум 6 по-бавни автомобила. Обърнете внимание на публиката – тя е в четири реда и те са точно толкова плътни по продължението на цялото трасе на писта София.

:: Неокончателният списък със заявките за купа Лада в Бургас

2017 Lada

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев