• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Новините

Бургазлии с уникален приз на името на Борис Борисов

Петък, 06 Октомври 2017 | от Страшо Димов, RallyXpress
Бургазлии с уникален приз на името на Борис Борисов

УНИКАЛЕН приз за феър плей, изработен от ръчно гравирано стъкло ще бъде връчен по време на четвъртото състезание от шампионата на затворен маршрут писта Бургас. За това съобщава сайтът на надпреварата (виж ТУК). Този приз ще носи името на загиналият драматично преди две години Борис Борисов и ще бъде връчен на онзи пилот, който е показал качествата в играта да пренебрегва личните си и спортните интереси в името на истината и честността. Защо точно бургазлии са инициатори на тази награда и защо ще бъде връчена след финала тъкмо на писта Бургас?

Защото именно на старото трасе на това състезание...

Влъчков и Камбуров взимат последните две победи в Зара

Неделя, 01 Октомври 2017 | Стара Загора,RallyXpress
Влъчков и Камбуров взимат последните две победи в Зара

СЪС ЗАКОНОМЕРНА и безпроблемна победа завърши доминираното от Иван Влъчков (на снимката, КА2 Рейсинг Тим, Хонда Сивик) състезание в серия Туринг, в което младият пистов шампион спечели третата поредна победа за годината.

Останал без конкуренция в събота (отпадането на Стоян Апостолов), днес реалните съперниците на Влъчков намаляха с още един – ремонтиралият си Опела вчера Станислав Паришков (Дианел Рейсинг) завърши в мантинелата в самото начало на надпреварата и по този начин надбягването в писта Стара Загора за туринг-а бе предрешено.

Влъчков бе сам на пистата, завършвайки 12 обиколки за...

Ерменков vs хондаджиите: 2:1 след писта Стара Загора

Неделя, 01 Октомври 2017 | Стара Загора,RallyXpress
Ерменков vs хондаджиите: 2:1 след писта Стара Загора

EРМЕНКО Ерменков (на снимката, Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо) скъси дистанцията в челото на генералното класирането на Серия Спорт на 11 т., след като спечели срещу Искрен Веселинов (Хоби кар, Хонда Сивик) първото от трите състезания от неделната програма на писта Стара Загора.

Ерменко спечели срещу седмината пилоти на Хонда, същите, които преди старта на третия кръг от първенството го предизвикваха и провокираха, че се страхува от тях и в Зарата „ще загуби“ заради дефектиралата още в писта Русе скоростна кутия на неговия „саксофон“.

Лидерът в първенството направи 12 тура на трасето на...

Днес времето и гумите ще решават за победителите

Неделя, 01 Октомври 2017 | Стара Загора,RallyXpress
Днес времето и гумите ще решават за победителите

ДВА ФАКТОРА ще решават кои ще са победителите в писта Стара Загора и кои ще бъдат техните подгласници в трите серии на третия кръг: гумите за студеното, но постепенно изсъхващо трасе и времето, което от вчера насам е раздвоено между сухо и дъждовно.

Така че пилотите ще трябва да чакат до последния възможен момент, за да решат какви гуми „да обуят“ за старта.

Вчера на четири пъти преваляванията правеха трасето достатъчно „лигаво“ за да е коварно, но нито един път – изцяло мокро, за да се вдигне табела „мокро състезание“.

От началото на краткия до момента сезон на затворен маршрут – три...

Шарени сесии в Стара Загора, двама дублират сезон 2016 г.

Събота, 30 Септември 2017 | Стара Загора,RallyXpress
Шарени сесии в Стара Загора, двама дублират сезон 2016 г.

ДВАМА ОТ ТРИМАТА миналогодишни победители в квалификациите за утрешния трети старт от първенството на страната на затворен маршрут – Стара Загора, днес повториха успехите си от преди година.

За разлика от слънчевия септември миналата година, сега старозагорското трасе се оказа „шарено“ – от прокапващ дъждец, през – както му казват пилотите - „лигава“ писта, до изсъващ асфалт.  

Ерменко Ерменков (Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо) и Иван Влъчков (КА2 Рейсинг Тим, Хонда Сивик) спечелиха най-добрите позиции в сериите Спорт и Туринг, а шампионът Пламен Камбуров (на снимката, Автотранс,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »