• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Новините

Кошмарен състезателен уикенд за Георги Дончев Ред Бул Ринг

Четвъртък, 21 Юни 2018 | София, Прес-служба на Георги Дончев
Кошмарен състезателен уикенд за Георги Дончев Ред Бул Ринг

Като „море от смесени чувства и емоции“ описа изминалия кръг от Порше Спортс Къп Георги Дончев (на снимката). Вторият кръг от едномарковия шампионат се проведе на пистата Ред Бул Рейсинг в Австрия и предложи редица диаметрално противоположни емоции, като финалният етюд бе подиум и едно първо място в класа, но с кола под наем и много изгубени нерви, време и ресурси.

Петъчният ден за българския пилот бе изпълнен с отлични резултати и сериозна заявка за челни позиции – с първо време в свободните тренировки в класа и второ в генералното класиране състезанието за отбора на Овърдрайв...

Максимални драми в Русе, дебютант печели първа победа

Неделя, 17 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Максимални драми в Русе, дебютант печели първа победа

НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА в генералното класиране на Макси след русенската писта, след като и двамата топ-пилоти в серията – действащият шампион Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) и вторият в подреждането след Бургас и Хасково Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9) не финишираха в обединената група на Макси и Туринг.

„Предаде ме автомобилът, точно се готвех да го изпреваря [Пламен] – нещо е станало от удара при първия завой – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт пловдивчанинът. – Удари ме вляво, прагът е разбит, пораженията стигнаха до...

Без големи изненади в събота, писта Русе подготвена добре

Събота, 16 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Без големи изненади в събота, писта Русе подготвена добре

НИКАКВИ ГОЛЕМИ изненади не поднесоха съботните квалификации за третия кръг от първенството на затворен маршрут в Русе, всичко изглежда е на мястото си, както и победителите от отделните серии изглеждат логично след общо десетте сесии на пътния възел в града.

Също както и съвсем нормално е, че Русе Кар Моторспорт, като организатор на пистовото състезание и този път се представя на висока с добрата си организация.

Всъщност русенци, първи – и единствени до момента направиха надпревара, в която не само приеха едновременно и стандартните 3 серии, и двете нови допълнения за сезона – Купа Енеос и...

Кой от пилотите на Енеос Къп ще е автор на първия рекорд?

Петък, 15 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
Кой от пилотите на Енеос Къп ще е автор на първия рекорд?

ЕДИН РЕКОРД предстои да бъде записан за първи път този уикенд на русенското трасе – този на дебютиращата в първенството на страната серия от Енеос Къп – съвместният проект на Омикар-БГ и пловдивския екип на КА2 Рейсинг тим. Листата с най-добри времена на пилотите от новата серия в шампионата на затворен маршрут бе открита в Бургас и продължена на пътния възел Орфей в Хасково. До предстоящият трети кръг „бронзовият“ от първия сезон на проекта – Венци Станев (Ауди А4) има една победа в квалификациите (Бургас) и една най-бърза обиколка - рекордна за бургаското трасе.

В първото състезание Станев...

За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

Сряда, 13 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

ОГРОМЕН НАПЛИВ от автомобили за старта на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, списъкът за участие на русенския пътен възел приближава 70 автомобила. Това е цифрата, включваща четирите официални серии, дебютиралата в Бургас и пропуснала Хасково Купа Лада, но също десетината автомобила за организираният от русенци още от миналото лято т. нар. „отворен клас“ и за гости от Румъния. Толкова много пилоти за старта е мечтата на всеки организатор, но в същото време и огромен проблем с времето за затваряне на пътното съоръжение.

Хасковските притеснения, че малкият брой...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев