• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Новините

Българин записва първата си победа на френската Дижон

Вторник, 01 Май 2018 | София, RallyXpress
Българин записва първата си победа на френската Дижон

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Станислав (Слави) Добрев (на снимката, Мерцедес AMG GT3), който от тази година се състезава в германските серии Гранд Туризъм Суперкар Къп (DMV) записа първото си призово класиране, стъпвайки на френската писта Дижон. Добрев, чийто партньор и автомобил заковаха рекорда на писта Серес в началото на март, е и първият български пилот, състезавал се на това френско трасе. В надпреварата Дънлоп 60 минути, заедно с Марвин Динст, двамата завършват втори в квалификацията – на 0.656 сек от германците Хей/Хор (Порше 991 GT3 R).

Както Добрев/Динст, така и Хей/Хор са от тима Шутц Моторспорт.

В самото...

Влъчков спечели и второто състезание в своя клас в GT-4

Неделя, 29 Април 2018 | Мост, Чехия, RallyXpress
Влъчков спечели и второто състезание в своя клас в GT-4

ШАМПИОНЪТ на България на затворен маршрут в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) спечели и второто състезание в класа на аматьорите от първия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия. Тази година Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспортс с болида Sin R1 GT-4, който е в цветовете на българския флаг - бяло-зелено-червено.

Това, което софиянецът постига през уикенда в българския пистов автомобилен спорт е без аналог изобщо. Като се има предвид, че реално Влъчков има едва 7 старта с този автомобил, успехът придобива двойно по-голямо...

В двете свободни тренировки две четвърти места за Влъчков

Петък, 27 Април 2018 | Мост, Чехия, RallyXpress
В двете свободни тренировки две четвърти места за Влъчков

ДВЕ ЧЕТВЪРТИ позиции в категорията на аматьорите (съответно 7-о и 8-о място в обединената група с профитата) записа днес от първите двете свободни тренировки пилотът на София Кар Моторспортс Иван Влъчков (на снимката).

С тези скромни 211 километра на Мост Аутодром в Чехия започна програмата на двукратният национален шампион от пистовите състезания в Серия Туринг в новия формат на сериите GT-4 – Централно-европейската купа.

За 19-гозишният софиянец чешкото трасе е четвъртата по ред напълно непозната писта, на която той стъпва от юни 2017 г. насам.

Задоволството в екипа на София Кар Моторспортс е, че...

Иван Влъчков с обещаващ тест от първи турове на писта Мост

Четвъртък, 26 Април 2018 | Мост, Чехия, RallyXpress
Иван Влъчков с обещаващ тест от първи турове на писта Мост

ДВУКРАТНИЯ шампион от пистовите състезания на българската Серия Туринг за последните два сезона Иван Влъчков (на снимката), започна днес своята програма в Купата на Централна Европа в сериите GT-4 с обнадеждаващ тест на чешката писта Мост.

Едночасовата сесия предхожда утрешните свободни тренировки и квалификациите за първото от петте състезания, които са включени в новоучредения формат на сериите.

През миналата година абитуриентът от софийската гимназия по телекомуникации стартира в три кръга (всеки от по два старта), за да завърши в края на сезона на 5-о място.

Както и през 2017 г., Влъчков...

След 17 год. начело на Вромос Р. Петров сдава шефския пост

Вторник, 24 Април 2018 | Бургас, RallyXpress
След 17 год. начело на Вромос Р. Петров сдава шефския пост

НАЙ-КЪСНО ДО три седмици общото събрание на бургаския АСК Вромос-Жакен ще се събере, за да свали отговорностите от сегашния председател Радко Петров, да утвърди новия шеф на спортното обединение Мирослав Терзиев, но също и да върне старото название на клуба – Вромос Рейсинг. Това стана известно днес по обед от информация, която самият Радко Петров предостави на сайта с новините в българския автомобилен спорт. „Уморен съм, чувствам се изчерпан откъм идеи, а и трябва да има приемственост от по-млад човек“, заяви Петров по телефона.

От 2001 г. насам Радко Петров е начело на успешния клуб,...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев