• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Новините

За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

Сряда, 13 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

ОГРОМЕН НАПЛИВ от автомобили за старта на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, списъкът за участие на русенския пътен възел приближава 70 автомобила. Това е цифрата, включваща четирите официални серии, дебютиралата в Бургас и пропуснала Хасково Купа Лада, но също десетината автомобила за организираният от русенци още от миналото лято т. нар. „отворен клас“ и за гости от Румъния. Толкова много пилоти за старта е мечтата на всеки организатор, но в същото време и огромен проблем с времето за затваряне на пътното съоръжение.

Хасковските притеснения, че малкият брой...

Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

Петък, 08 Юни 2018 | София, RallyXpress
Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

ОБЯВЕНОТО миналия месец българско намерение догодина в фамозната автомобилна класика 24-часа Льо Ман да има и присъствие на български автомобил и български екипаж, днес бе реализирано с първи тест на двама от бъдещите пилоти на гръцкото трасе Серес.

Шампионският дует Иван Влъчков и Константин Маршавелов, заедно с ментора на програмата и конструктор на русенския болид Росен Даскалов (на снимката горе) направиха еднодневен тест за оценка на пилотите и първоначално опознаване на SIN R1 GT-4 на класическо автомобилно трасе. 

Заедно с преминаващото през Серес Премиум Рали, екипът на Русе Кар...

Силно състезание от Хасково, Камбуров чупи каръка си тук

Неделя, 03 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Силно състезание от Хасково, Камбуров чупи каръка си тук

ВТОРОТО СЪСТЕЗАНИЕ от шампионата на затворен маршрут в Хасково вероятно е едно от най-емоционалните пистови състезания през последните два-три сезона, в което и трите старта (обединена група Туринг и Макси) бяха „вързани“ до последно, а след финалите им нямаше нита една обструкция, която да удължи заседанието на спортните комисари.

Отделно и трите старта – Енеос Къп, Серия Спорт и туринго-максималната група, имаше емоции, които обикновено малкото зрители в Хасково така и не успяха да видят.

Първият на старта в състезанието на пловдивската рейсинг академия бе спечелено от Венцислав Станев,...

Жега на пистата в Хасково, събраха двете серии в една

Събота, 02 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Жега на пистата в Хасково, събраха двете серии в една

ТОВА, ЧЕ НА ПИСТА Хасково не само заради днешните квалификации от втория кръг в пистовото първенство ще е жега не можеше да изненада никого. Новото, или по-точно планираното ново бе, че заради минималния брой на участващи автомобили в Серия Макси, спортните комисари само за минути взеха решението си за обединението й с Серия Туринг.

В това отношение разпоредбите са категорични, колкото и това да не се харесва на пилотите и правилото на т. 10.1.1 беше задействано, при това не без помощта на част от състезателите, които остро реагираха на фрази „…ама не може ли да направим компромис?“

„Просто за...

Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

Петък, 01 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

ВЕЧЕ ПРИЕМАМЕ първите тимове, които са със заявка за участие в състезанието утре и в неделя – каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Иван Бакърджиев (на снимката). – До ранния след обед „изкъпахме“ трасето, на което първи стъпиха шампионските тимове на Иван Влъчков (Дамасцена Алба) и КА2 Рейсинг Тим на Константин Маршавелов.

Последната част от подготовката на писта Хасково надвечер в петък е било обозначаването на боксове за всеки от участващите тимове.

„Така си спестихме един човек от организацията, чието време да е ангажирано...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев