• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Новините

Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

Събота, 27 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

САМО ШЕСТ автомобила от предварително заявените 53 коли за съботните квалификации не се появиха на днешните административна и техническа „контроли“ на трасето Дракон край Калояново, с които стартове започва предпоследното състезание от шампионата на писта тази година. 47 са пилотите, които ще карат на пистата, търсейки за неделя по-добри стартови позиции. В трите серии и двата едномаркови шампионата разпределението е: 7 автомобила в Макси, 7 в Туринг и двойно повече в Спорт – 14 участника.

Във втория шампионат за Купа Енеос на Рейсинг Академията на КА2 Рейсинг Тим бройката е спазена – 8 Ауди...

Чакат четирима шампиона и 5 шампионски възела на Дракон

Петък, 26 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Чакат четирима шампиона и 5 шампионски възела на Дракон

ЧЕТИРИ НОВИ победители за сезон 2018 и пет шампионски завръзка се очакват в петия кръг от пистовото първенство на България този уикенд на трасето край с. Калояново. При такава диспозиция годината в тази дисциплина вероятно ще мине в категорията на най-оплетените от доста време насам.

Не само заради административните неразбории около календара и поредицата от протести, които доминираха над чисто спортните интриги.

За двама пилоти – Иван Влъчков (Дамасцена Алба, Хонда Сивик) в Туринг-а и Симеон Симеонов (Стара Загора, Хонда Сивик) при „спортистите“, шампионатът може да приключи в неделя по...

Заявените в уикенда на Дракон 53 коли, най-малко са в Туринг

Сряда, 24 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Заявените в уикенда на Дракон 53 коли, най-малко са в Туринг

СМЕТКИТЕ НА Христо Стоилов, че този уикенд писта Дракон ще събере повече от 50 пилоти в петия старт от шампионата на затворен маршрут, се оказаха абсолютно точни. „От дългата практика е!“, коментира вярната си прогноза собственикът на трасето, след като снощи късно окончателният вариант на заявките бе завършен (виж списъка по-долу). Общо 53 машини се събират в трите серии и двата едномаркови шампионата, които в събота открива програмата с квалификационните серии за неделния старт.

За разлика от предишните състезания, този път не „лададжиите“ (14 заявки), а „спортистите“ (с една повече!) ще са...

Часове преди да се закрият: заявките за Дракон-а са 50

Понеделник, 22 Октомври 2018 | Пловдив, RallyXpress
Часове преди да се закрият: заявките за Дракон-а са 50

ЧАСОВЕ ПРЕДИ да бъде приключен списъка със заявки за петото състезание от първенството на затворен маршрут, списъкът с имената на участниците стигна до номер 50. Така предположението на Христо Стоилов (на снимката), че броят на заявените ще стигне 50, а може и да го подмине, вероятно ще се окаже верен. Да припомним, че 24 часа преди днес в полунощ, листата бе наполовина попълнена. „Последните имена, които попълниха списъка до 17:30 ч. бяха тези на участниците в едномарковия шампионат Енеос Къп, а преди тях – на пилота на Автотранс Пламен Камбуров.“

Такъв беше отчета на Стоилов, който той направи 6...

Чакам поне 50 коли на Дракон в този уикенд: Христо Стоилов

Неделя, 21 Октомври 2018 | Пловдив, RallyXpress
Чакам поне 50 коли на Дракон в този уикенд: Христо Стоилов

НАРУШЕНА е трайната традиция заявките за състезанието да бъдат изпращани в последния момент – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Стоилов (на снимката), собственик на пистовото трасе Дракон край с. Калояново.

„До днес сутринта имаше 22 изпратени имена на пилоти, което ме кара да смятам, че мога да очаквам поне 50 автомобила в този уикенд.“ Крайният срок за регистрация за участие в петия кръг от шампионата на затворен маршрут е понеделник, 22 октомври, 24:00 ч.

На следващият ден се очаква и публикуването на официалния списък на заявените участници.

Според Стоило по...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев