• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Новините

66 АВТОМОБИЛИ ЗА СТАРТА НА ПИСТАТА КРАЙ СЕЛО КАЛОЯНОВО

Сряда, 24 Май 2006 |
66 АВТОМОБИЛИ ЗА СТАРТА НА ПИСТАТА КРАЙ СЕЛО КАЛОЯНОВО

НАД 60 СА ЗАЯВКИТЕ, които са получени в спортния клуб Форд-България за неделния пистов старт край пловдивското село Калояново. Това съобщи за RallyXpress главният организатор на второто състезание от шампионата на затворен маршрут Христо Стоилов (на снимката). Пловдивчанинът обясни, че днес към края на деня ще бъдат поставени и кербовете в първия ляв завой след старт/финала.

“Те ще имат обратен наклон и фуги, така че да предизвикват подскачане на колелата и пилота в автомобила да може да получи още една представа, че навлиза в неправилна траектория”, каза Стоилов.

След като изсъхнат местата на...

ТОДОР ДУНЕВ: ВСЕКИ МОМЕНТ ЧАКАМ ШЕНКЕЛИ, ИНАЧЕ СМЕ ГОТОВИ

Сряда, 24 Май 2006 |
ТОДОР ДУНЕВ: ВСЕКИ МОМЕНТ ЧАКАМ ШЕНКЕЛИ, ИНАЧЕ СМЕ ГОТОВИ

СЛЕД НЕЛЕПИЯ инцидент по време на първото пистово състезание от шампионата преди месец в Русе, когато Порше-то на Тодор Дунев бе ударено от три-четири автомобила, пилотът (на снимката) твърди, че ремонтът почти е завършен. “Дори чухме гласа на мотора в навечерието на рали Виктори-София”, казва Тодор.

По колата остава единствено да се поставят шенкелите, които в момента пътуват по човек от Германия. Според Тошо, който е шампион на страната в общото класиране на група Х за миналата година, резервните части трябва да пристигнат най-късно в петък по обед.

“Спирачките са сложени, кутията е оправена,...

ВТОРИЯТ СТАРТ НА ПИСТА ДРАКОНА ПАК ЩЕ БЪДЕ С ЧУЖДО УЧАСТИЕ

Сряда, 24 Май 2006 | .
ВТОРИЯТ СТАРТ НА ПИСТА ДРАКОНА ПАК ЩЕ БЪДЕ С ЧУЖДО УЧАСТИЕ
pПОДОБНО на откритото състезание на пистата Дракона през миналата година, в първия официален старт за шампионата тази събота и неделя ще има чуждо присъствие. През ноември 2005 г. на старта бяха приятелят и делови партньор на Христо Стоилов – англичанинът Гари Фърбър и мениджъра на Румен Дунев – швейцарецът Никола Траян (на снимката).

За Траян неделното състезание ще бъде първото официално участие като лицензиран пилот на Дунев Моторспорт. Така 2006 г. ще се запомни и като първия сезон, в който двама чужденци – съответно Траян и навигаторът на Георги Гераджиев-мл. – Карл Уилямсън (Уелс) са...

ТИХОМИР ЗЛАТКОВ СЕ ВРЪЩА В ИГРАТА ОТ ПИСТАТА КРАЙ ПЛОВДИВ?

Сряда, 24 Май 2006 |
ТИХОМИР ЗЛАТКОВ СЕ ВРЪЩА В ИГРАТА ОТ ПИСТАТА КРАЙ ПЛОВДИВ?
ГОДИНА, СЛЕД като спечели откритото състезание на пистата Дракона край пловдивското село Калояново, един от асовете на българския автомобилен спорт – Тихомир Златков (на снимката) отново ще се появи на трасето. Осем месеца след победата му в клас Х4 на тази писта, той ще кара пред публика в събота и неделя.

“Наистина Форд-ът не е изваждан от есента на 2005 г. Смятам, че ще успея да се оправя за събота”, каза по телефона за RallyXpress Тихомир Златков.

В момента той и един от неговите механици работят по скоростната кутия. “Аз непрекъснато си работя нещо по колата” – уточнява Златков.

Преди година на...

УТРЕ СУТРИН – ПОСЛЕДЕН СРОК ЗА ЗАЯВКИ ВЪВ ВТОРИЯ ПИСТОВ СТАРТ

Вторник, 23 Май 2006 |
УТРЕ СУТРИН – ПОСЛЕДЕН СРОК ЗА ЗАЯВКИ ВЪВ ВТОРИЯ ПИСТОВ СТАРТ

УТРЕ В 10 Ч СУТРИНТА изтича последният срок за заявяване на участието на пилотите във втория кръг от първенството на затворен маршрут писта Дракон 1. Официално срокът е до края на работния ден днес, но Христо Стоилов казва, че организаторите могат да си позволят известно отлагане до утре. През този уикенд пловдивското трасе край пловдивското село Калояново ще отбележи първото официално състезание на пистата като кръг от националното първенство.

“Времето между рали Виктори-София и Дракона е малко, искам да дам възможност на всички пилоти, които финишираха в София и искат да се пуснат на в...

«  219 220 221 222 223 224 225 226  »