• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Новините

На Серес Дончев и Овърдрайв ще закриват скоростния сезон

Петък, 09 Ноември 2018 | София, Прес-служба на Георги Дончев
На Серес Дончев и Овърдрайв ще закриват скоростния сезон

Повече 50 супер коли и стотици фенове на високите скорости си дават среща на грандиозен Лап Батъл на пистата в Серес утре и в неделя. Както обикновено, входът е свободен, а Порше Кайман GT4 става рейс такси!

Така в уикенда ще бъде затворено последното за сезона издание на Овърдрайв Лап Батъл, инициативата на пилота Георги Дончев и специалистите по представянето на автомобили от Овърдрайв.

След вълнуващия сезон на писти в Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг, феновете на супер автомобилите от вече доказания формат си дават среща на най-близката до България скоростна писта за шумно и ефектно...

Три титли има след Дракона, другите четири–ясни в Серес

Неделя, 28 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Три титли има след Дракона, другите четири–ясни в Серес

ТРИ ОТ СЕДЕМТЕ титли в шампионата на затворен маршрут бяха определени днес в средата и самия край на неделния състезателен ден от петото в календара състезание тази година – писта Дракон.

Първият, който взе онова, което по право му принадлежеше още след Бургас, бе двукратния до днес след обед шампион в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката, Дамасцена Алба, Хонда Сивик), затворил трилетката си с третата поредна титла.

Студентът от НСА го направи с онази лекота, с която преди това навъртя четири първи места тази година и поредицата от спечелени квалификации и победи в състезанията през...

Лидерите първи и в двете сесии на пистата Дракон

Събота, 27 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Лидерите първи и в двете сесии на пистата Дракон

АБСОЛЮТЕН ДУБЪЛ на постигнатото в първите квалификации на пистата Дракон направиха днес пилотите, които още с излизането на трасето регистрираха най-бързите времена и спечелиха сесиите си. Това направиха последователно Христо Чаков (Енеос Рейсинг Академия), който първи си осигури полпозишъна за утре. Последва го Симеон Симеонов (Стара Загора) в серия Спорт, двойният шампион в Туринг-а Иван Влъчков (Дамасцена Алба), Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, на снимката горе) и Оги Патенов (Русе Кар Моторспорт) при лададжиите.

:: Виж стартовите места на първите
четирима в отделните серии по-долу.


...

Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

Събота, 27 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Христо Чаков взима първата квалификация на Енеос-ите

САМО ШЕСТ автомобила от предварително заявените 53 коли за съботните квалификации не се появиха на днешните административна и техническа „контроли“ на трасето Дракон край Калояново, с които стартове започва предпоследното състезание от шампионата на писта тази година. 47 са пилотите, които ще карат на пистата, търсейки за неделя по-добри стартови позиции. В трите серии и двата едномаркови шампионата разпределението е: 7 автомобила в Макси, 7 в Туринг и двойно повече в Спорт – 14 участника.

Във втория шампионат за Купа Енеос на Рейсинг Академията на КА2 Рейсинг Тим бройката е спазена – 8 Ауди...

Чакат четирима шампиона и 5 шампионски възела на Дракон

Петък, 26 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Чакат четирима шампиона и 5 шампионски възела на Дракон

ЧЕТИРИ НОВИ победители за сезон 2018 и пет шампионски завръзка се очакват в петия кръг от пистовото първенство на България този уикенд на трасето край с. Калояново. При такава диспозиция годината в тази дисциплина вероятно ще мине в категорията на най-оплетените от доста време насам.

Не само заради административните неразбории около календара и поредицата от протести, които доминираха над чисто спортните интриги.

За двама пилоти – Иван Влъчков (Дамасцена Алба, Хонда Сивик) в Туринг-а и Симеон Симеонов (Стара Загора, Хонда Сивик) при „спортистите“, шампионатът може да приключи в неделя по...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев