• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Новините

Дракона затворен седмица за реконструкцията на трасето

Събота, 09 Март 2019 | Калояново, RallyXpress
Дракона затворен седмица за реконструкцията на трасето

ОЩЕ ПОНЕ ЧЕТИРИ от днес нататък трасето на единствената писта за бензинови гонки у нас – Дракона, край с. Калояново, ще остане затворено. От десетина дни насам краищата на трасето са разкопани, предишните кербове – изкърпени, а през портала на Дракона не влизат спортни автомобили, а бетоновози и друга тежка техника.

И край пистата не се мотат, защото имат броени дни, за да бъде завършено трасето преди първия за сезона старт на Купа Дракон Къп (16/17 март), когато реално трасето ще бъде отворено и за състезания и за регулярните тестове на топ-пилотите от българските шампионати.

За времето от...

В тесен кръг Прокурора и екипът започват 41-ия сезон

Понеделник, 25 Февруари 2019 | Велико Търново, RallyXpress
В тесен кръг Прокурора и екипът започват 41-ия сезон

НА ДНЕШНАТА ДАТА, но в ден неделя, преди 40 години търновския юрист, познат повече като Прокурора Емил Денев (на снимката) за първи път в кариерата, която може единствено да предизвиква благородна завист, преминава през старта на окръжното рали Ивайло. За да докара тази спортна история до пълни четири десетилетия в автомобилния спорт. При това 40 години без нито един пропуснат. „И още ми се кара, и още ще карам, докато мога!“, това каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на тима Мегапорт Рейсинг.

Днес вечерта, за да отбележат този паметен за Прокурора ден и полеят...

След дълга 6-годишна пауза Диков прави 4 часа на Дракона

Неделя, 09 Декември 2018 | Калояново, RallyXpress
След дълга 6-годишна пауза Диков прави 4 часа на Дракона

„РАБОТАТА ми ме натоварва много, семейството ми ме разтоварва от нея, но истински намирам себе си само когато съм зад [спортния] волан“. Така бившият пилот в планинските състезания и първият от състезателите в едномарковия шампионат на Шкода Фабия Къп Николай Диков (на снимката) вчера обясни пред сайта с новините в българския автомобилен спорт появяването си на трасето Дракон.

„Не, нищо специално, никакви планове – просто да покарам“, заяви пилотът на Стара Загора Рали Тим, допълвайки, че и няма никакви специални планове за неговия приятел и кум, с който в продължение на близо 5 часа въртяха...

Писта Диамо: Какво казаха петимата победители от Серес

Вторник, 20 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Писта Диамо: Какво казаха петимата победители от Серес

ОРГАНИЗИРАНОТО от благоевградския АСК Диамо едноименно пистово състезание де факто бе последното от дългия и размествани едва ли не до последно календар на националната автомобилна федерация. Както обикновено Диамо направи стройно и добро състезание, както си му е обичая на благоевградския клуб, с което бе затворен и файлът на сезон 2018 г.

Но този път, иначе приветливата гръцка Серес, се оказа не само студена, ветровита, но и дъждовна, свивайки посещенията извън отборите до минимум. Така че артистите в пистовото шоу изиграха своите последни пет роли пред празни трибуни.

След писта Дракон и...

Камбуров, Паришков, Киртсиос и Кожарски на първи позиции

Събота, 17 Ноември 2018 | Серес, Гърция, RallyXpress
 Камбуров, Паришков, Киртсиос и Кожарски на първи позиции

ПИЛОТЪТ НА Автотранс Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9) спечели полпозишъна на трасето край Серес в последните за годината квалификации от пистовия шампионат на България за 2018 г. След двете сесии на писта Диамо, Камбуров застава на дясната страна на решетката с време от 1:20.933 мин, следван на 0.97 сек от стартиралия за първи път в голямата серия трикратен шампион от Серия Туринг Иван Влъчков (Дамасцена-Алба, SIN R1 GT4). На втората редица за утрешния старт са съответно действащият шампион Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) – 1:23.583, а вляво от него – Цветан Илиев...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев