• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Победи на мушката на Влъчков в сериите GT-4 на Нюрбургринг

Четвъртък, 28 Юни 2018 | София, RallyXpress
Победи на мушката на Влъчков в сериите GT-4 на Нюрбургринг

ПРОГРАМАТА ЗА УИКЕНДА

ДВЕТЕ СВОБОДНИ тренировки преди началото на третото състезание са в петък, а квалификацията от 10:00 часа българско време. Първото състезания е в същия ден от 14:40 българско време, а второ в неделя от 14:00 часа. ТУК може да следите излъчването на живо в интернет.
GT4 Nord Cup

ЗАДАЧАТА и намеренията на действащият шампион на страната в Серия Туринг на националното първенство на затворен маршрут Иван Влъчков (на снимката) са две победи в третия кръг от сериите GT-4 за Купата на Централна Европа.

Третият от петте кръга (всеки с по две от отдени квалификации и стартове) е на германската писта Нюрбургринг тази събота и неделя, където от вчера вече се намира екипът на София Кар Моторспорт и основно ремонтираният русенски болид на Росен Даскалов Sin Car R1 GT-4.

В момента, след като от двете предишни състезания (Мост в Чехия и А1 Ринг в Австрия) спечели две победи и след състезателен инцидент - едно 8-о място, Влъчков е на втора позиция в категорията „аматьори“ (АМ) с 54 т.

Временното първо място се дели от двама пилоти с по 70 – италианците Джузепе Фаскиоло и Роми далл’Антониа. (виж временното класиране долу).

2018 after Most 001

снимки: софия кар мотоспрот
МЕЖДУ МОСТ И НЮРБУРГИРНГ… Русенският болид на Иван Влъчков беше основно възстановен в кондиция, която ще позволи на младежът да атакува първите места на вече познатата му германска писта.

До момента срещу името на българина има единствено „нулата“ от пропуснатия втори старт за австрийския кръг, когато неговият автомобил се оказа толкова сериозно помлян от конкурент на пистата, че техническият екип на София Кар Моторспорт нямаше никакви шансове да го възстанови за неделното (второто – бел. ред.) състезание.

Карамболът, в който Влъчков бе замесен на А1 Ринг дойде 10 мин. преди изтичане на времето и в момент, в който пилотът се намираше на първото място в АМ и трети в общото подреждане на двете категории.

Именно изминатите над 75 на сто от обиколките в състезанието в Австрия, въпреки катастрофата и отпадането, донесоха на Иван Влъчков 4 т., а не първата от двете „нули“.

„Чака ни силна конкуренция - казва Иван Влъчков в прес-съобщение, разпространено на медиите. - Очакваме отново да кара бившият пилот от Формула 1 Кристиан Данер. Познавам трасето и то ми допада. Ще се борим за първото място в класа ни.“

Победи на мушката на Влъчков в сериите GT-4 на Нюрбургринг

снимки: софия кар моторспорт
СЛЕД РЕМОНТА В РУСЕ… Лично Росен Даскалов прави кратко тестване на Sin Car R1 GT-4, след като възстановяването на болида е приключило преди в сряда керванът с колата да се отправи към Германия.


Два фактора определят увереността на пилота на София Кар Моторспорт за класическото германско трасе. Единият – че през септември миналата година, Влъчков завърши и в двата старта на 3-а позиция.

Вторият, че миналият ноември той и инструкторът от пистата Нюрбургринг Мориц Кранц, караха съвместно на гръцката Серес, което несъмнено е голям плюс и за пилота, и за Даскалов, който професионално да поучи обратна информация за техническата кондиция и развитието на Sin Car R1 GT-4.

2018 GT 4 Ivan after 2 R

СНИМКА ОТ ЕКРАНА на официалния сайт на евросериите за Централна Европа, показваща класирането на българския състезател.

:: Нюрбургринг е първата от трите
последователни писти – заедно със
Словакия Ринг и Зантвоорт (Хол.),
на които в дебютния си полу-сезон
през 2017 г. Иван Влъчков спечели
победа, второ и 2 трети места.

2017 GER Vlachkov NURB 001 a378cd8f8e6d9a8dd31131bd96a219a4

снимка: архив на rallyxpress
И ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА ЗА КАПАК… Тъкмо с резултатите от германската писта Нюрбургринг Влъчков „затвори“ първата страница в дебютния за него сезон в евросериите на GT-4.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев