• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Стан Добрев с победа и приз от DMV и Дънлоп 60 на Монца

Вторник, 03 Юли 2018 | София, RallyXpress
Стан Добрев с победа и приз от DMV и Дънлоп 60 на Монца

СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ СТАРТА

DMV GT Logo Off
ДО КРАЯ НА програмата в първия сезон на германските сериите Гранд Туризмо Туринг Кар Къп за Станислав Добрев остават още 3 от осемте състезания в календара:
:: Хокенхайм (Германия, 27/28 юли);
:: Золдер (Белгия, 31 август/1 септември) и
:: Хокенхайм (Германия, 5/6 октомври).

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Станислав (Стан) Добрев (на снимката), който ат тази година дебютира в германските серии на Гранд Туризмо Туринг Кар Къп завърши третото си поредно участие в надпреварите с победа и приз в категорията на професионалисти и аматьори (Pro-Am) на пистата Монца.

„При това в състезанието на DMV (там Добрев кара с партньора си) направих глупава грешка, която ми костваше близо 30-40 секунди от времето“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт перничанинът. В сериите той стартира под флага на Шутц-Моторспорт и кара Мерцедес AMG GT3.

В двете квалификациите за състезанията българинът завършва съответно 9, а неговия партньор – Марвин Диенст, е 3-и.

„В състезанието още от старта успях да изляза начело, но в първия шикан реших, че мога да мина и с по-висока скорост и факт – сбърках горчиво“, влиза в подробностите Стан Добрев.

2018 MONZ Stan 001

снимка: енрико джедини/официален сайт на dmv-gtc
ВНИМАТЕЛЕН СЛЕД ГРЕШКАТА… Станислав Добрев е принуден да наваксва позиции, след като при първия шикан вече е загубил ценно време, защото не е разчел точно възможностите си.

В шикана неговият AMG се завърта и двигателят автоматично е изгасен от електрониката, а за рестартирането му, по защитен протокол, трябва да изминат 30 сек.

„Така че най-накрая се върнах в колоната, но… последен, след което успях в поредицата от атаки да изпреваря седем или осем автомобила на конкуренцията.“

В съботното и неделно състезание от формата Дънлоп 60 (там Добрев кара самичък, в квалификациите съответно 2-и и 6-и), той стига съответно до 6-ата позиция при професионалистите-аматьорите (Pro-Am) и 3-и аматьорите (Am).

Стан Добрев с победа и приз от DMV и Дънлоп 60 на Монца

снимка за rallyxpress: личен архив на станислав добрев
И НАГРАДА ЗА УДОВОЛСТВИЕТО ОТ СИЛНАТА ЕЗДА… Станислав Добрев показва приза си от Монца, състезанието, в което пилотът „изпитал уникалния кеф“ от карането си.


„Но второто състезание наистина беше уникално удоволствие – обяснява пилотът. – Не зная, дали просто това беше мой ден, но изпитах страхотното удоволствие от надпреварата.“

В нея Добрев стартира от 5-а позиция на решетката и много скоро излиза на второто място в колоната, за да завърши като победител.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев