• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

Вторник, 28 Ноември 2017 | София,sportal.bg
Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

…И НА ЖИВО ПО БНТ

 

2017 MMS Vlachkov BNT 01
ДНЕС СУТРИНТА менторът на София Кар Моторспорт Росен Даскалов и пилотът Иван Влъчков бяха гости в сутрешното студио на БНТ, където Даскалов и Влъчков говореха повече за безопасността на движение и културата на движение по пътищата и връзката на спорта с безопасността на движението, отколкото за спортните постижения на тима и младият български състезател в европейските серии GT-4. Записът на предаването можете да видите ТУК.

МИНИСТЪРЪТ на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния пилот Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи в началото на своята състезателна кариера.

През 2017 г. той дебютира  в европейските серии GT4 с българския отбор София Кар Моторспорт и с българския състезателен автомобил SIN R1 GT-4. Влъчков се нареди на пето място в индивидуалното класиране, а София Кар Моторспорт зае трето място в отборното подреждане.

Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите успехи и му пожела още по-силни резултати през следващата година.

На срещата присъстваха също народният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и предприемач Росен Даскалов, който е шеф на отбора София Кар Моторспорт и конструктор на състезателния автомобил SIN CAR R1.

Даскалов показа на министъра купата за третото място в отборното класиране в Европа, която е била връчена при раздаването на годишните награди на сериите GT4 в Париж миналия уикенд.

Той подари на Кралев умалено лимитирано копие от карбон на състезателен автомобил SIN CAR R1.

Влъчков и Даскалов запознаха министъра с плановете си за развитие в автомобилния спорт и за реклама на България пред широката аудитория по целия свят на сериите GT4.

„В този етап от развитието на един спортист е важно да се поставят високи, но реалистични цели и да се постигат последователно. Когато се работи правилно и всеотдайно, се върви нагоре към все по-сериозни успехи“, заяви Кралев.

Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

снимка: личен архивна иван влъчков
НА НАЙ-ВИСОКО НИВО… (отляво надясно) Народният представител от Русе Пламен Нунев, министър Красен Кралев, пилотът Иван Влъчков и неговия ментор в състезанията от сериите GT-4 Росен Даскалов.


“Влъчков е много талантлив, но проявява също така хладнокръвие и дисциплина, благодарение на които бързо се превърна в един от най-добрите пилоти в своя клас. На неговите резултати дължим третото отборно място в Европа“, каза Даскалов.

През 2016 г. Влъчков стана най-младият републикански шампион в историята на българския пистов автомобилен спорт, като спечели титлата в Серия Туринг на 17-годишна възраст.

През 2017 г. той защити титлата с пет победи от пет състезания. В европейските серии GT-4 през 2017 г. българинът участва в шест от 12-те състезания, като в пет се класира в челната тройка.

2017 MMS VlachkovKralev 02

снимка: личен архивна иван влъчков
ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ПРИЗНАНИЕ… Плакетът, който ще намери място сред шестнадесетте купи за спечелените състезания у нас, четирите трофея за националните титли от 2016 и 2017 г. и наградите, спечелени от подиумите в евросериите GT-4 тази година.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев