• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

Вторник, 28 Ноември 2017 | София,sportal.bg
Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

…И НА ЖИВО ПО БНТ

 

2017 MMS Vlachkov BNT 01
ДНЕС СУТРИНТА менторът на София Кар Моторспорт Росен Даскалов и пилотът Иван Влъчков бяха гости в сутрешното студио на БНТ, където Даскалов и Влъчков говореха повече за безопасността на движение и културата на движение по пътищата и връзката на спорта с безопасността на движението, отколкото за спортните постижения на тима и младият български състезател в европейските серии GT-4. Записът на предаването можете да видите ТУК.

МИНИСТЪРЪТ на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния пилот Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи в началото на своята състезателна кариера.

През 2017 г. той дебютира  в европейските серии GT4 с българския отбор София Кар Моторспорт и с българския състезателен автомобил SIN R1 GT-4. Влъчков се нареди на пето място в индивидуалното класиране, а София Кар Моторспорт зае трето място в отборното подреждане.

Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите успехи и му пожела още по-силни резултати през следващата година.

На срещата присъстваха също народният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и предприемач Росен Даскалов, който е шеф на отбора София Кар Моторспорт и конструктор на състезателния автомобил SIN CAR R1.

Даскалов показа на министъра купата за третото място в отборното класиране в Европа, която е била връчена при раздаването на годишните награди на сериите GT4 в Париж миналия уикенд.

Той подари на Кралев умалено лимитирано копие от карбон на състезателен автомобил SIN CAR R1.

Влъчков и Даскалов запознаха министъра с плановете си за развитие в автомобилния спорт и за реклама на България пред широката аудитория по целия свят на сериите GT4.

„В този етап от развитието на един спортист е важно да се поставят високи, но реалистични цели и да се постигат последователно. Когато се работи правилно и всеотдайно, се върви нагоре към все по-сериозни успехи“, заяви Кралев.

Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

снимка: личен архивна иван влъчков
НА НАЙ-ВИСОКО НИВО… (отляво надясно) Народният представител от Русе Пламен Нунев, министър Красен Кралев, пилотът Иван Влъчков и неговия ментор в състезанията от сериите GT-4 Росен Даскалов.


“Влъчков е много талантлив, но проявява също така хладнокръвие и дисциплина, благодарение на които бързо се превърна в един от най-добрите пилоти в своя клас. На неговите резултати дължим третото отборно място в Европа“, каза Даскалов.

През 2016 г. Влъчков стана най-младият републикански шампион в историята на българския пистов автомобилен спорт, като спечели титлата в Серия Туринг на 17-годишна възраст.

През 2017 г. той защити титлата с пет победи от пет състезания. В европейските серии GT-4 през 2017 г. българинът участва в шест от 12-те състезания, като в пет се класира в челната тройка.

2017 MMS VlachkovKralev 02

снимка: личен архивна иван влъчков
ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ПРИЗНАНИЕ… Плакетът, който ще намери място сред шестнадесетте купи за спечелените състезания у нас, четирите трофея за националните титли от 2016 и 2017 г. и наградите, спечелени от подиумите в евросериите GT-4 тази година.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев