• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Енеос Рейсинг Академи закри първия свой сезон в Енеос Къп

Неделя, 03 Декември 2017 | Пловдив, RallyXpress
Енеос Рейсинг Академи закри първия свой сезон в Енеос Къп

ОТ 2018 Г. БРОЙКАТА СКАЧА
НАЙ-МАЛКО С 2 АВТОМОБИЛА

2017 ERA Marshavelov 000
НАЙ-МАЛКО още двама и най-много четирима пилоти ще се включат първия официален шампионат на Купа Енеос 2018 г., заяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Константин Маршавелов (на снимката). Два от бъдещите автомобили Ауди А4 Куатро вече се произвеждат в халетата на КА2 Рейсинг Тим. „Ще бъде много тежка година, защото поддръжката на 10-12 коли за състезания няма да е по силите на главния механик Димитър Акабалиев – допълва бащата на идеята Енеос Къп. – Вече обучаваме двама допълнителни механика, които да бъдат в помощ на Митето.“

НА СТИЛНО и в отбран кръг парти в Кая Шиша Плейс в Пловдив пловдивския клуб КА2 Рейсинг Тим закри първия сезон на Енеос Рейсинг Академи и победителите в първия открит сезон на едномарковия шампионат Енеос Къп.

Домакин на партито бе инициаторът и на Академията, и на Купата, трикратният национален шампион на писта Константин Маршавелов.

Тържеството трябваше да отбележи не само края на Купата, а победителите да получат своите грамоти и купи, но също и да отбележи и „порастването“ на този шампионат.

След като пред 2017 г. Енеос Къп бе „зачената“ на пистата Дракон и там се проведоха три от четирите кръга (напускане само за старозагорския старт – бел. ред.), третият едномарков шампионат в историята на българския пистов автомобилен спорт се предвижда едно стъпало нагоре.

От следващия сезон Енеос Къп вече е признат за част от националното първенството на затворен маршрут.

Онова, което витаеше като атмосфера в непринуденото закриване на сезона в Кая Шиша Плейс бе удоволствието - и особено на промоторът на купата – Косьо Маршавелов – от плодовете на първата година.

„Те всички са шампиони! Защото направиха нещо уникално в България, нещо което изобщо не е правено у нас“, направи обобщението преди церемонията Гиньо Генев, главен мениджър за маслата в Омникар-БГ.

Защото в КА2 Рейсинг Тим създадоха спортните автомобили за първата „осмица на Маршавелов“, а също и фактът, че лидерът на тима успя в рамките на малко повече от половин година от стандартни шофьори, ги подготви за пистовите състезания за 2017 г. и за следващия етап.

Зад заглавието Енеос Рейсинг Академи обаче не са само участията на осмината пилоти. В академията преди всичко са педантично планираната и проведена подготовка за началото на Купата, системният тренировъчен процес (внимателно съобразен с възможностите на всеки един от пилотите) – от теоретичната подготовка, до прецизното изпълнение на онези елементите от ездата на пистата, в които Маршавелов е отбелязал изоставането на някой от новоизпечените състезатели.

Енеос Рейсинг Академи закри първия свой сезон в Енеос Къп

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЗАДОВОЛСТВОТО ОТ ПЪРВИЯ СЕЗОН, НАДЕЖДА ЗА СЛЕДВАЩИЯ… (отляво надясно) Гиньо Генев, мениджърът на Омникар-Бг, Васил Александров, вторият в първата надпревара - Христо Чаков, Антони Тонев, Димитър Акабалиев, Венцислав Станев – третото място в годишното класиране на Купата, първият носител на Купа Енеос - Ташо Ташев, Константин Маршавелов и Денислав Терзийски


За първия официален сезон на Енеос Къп, освен увеличаването на броя на пилотите (до 10- 12 в шампионата), ще има и една „цветна“ промяна. Логото на шампионата ще остане същият, но съобразен с бъдещите различните цветове –отделен за всеки автомобил.

„Тази година се хванах, че аз не съм фен на определен пилот (засега осмината са напълно непознати за автомобилната общност на „профитата“ – бел. ред.), а викам и се вълнувам за автомобил, които е с определен цвят. Така че това е и идеята от 2018 г. дванадесетте коли – дай Боже, ще са с различен цвят.“, коментира още Гиньо Генев, мениджърът в Омникар-БГ.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев