• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Два проблема мъчат Влъчков в свободните тренировки днес

Петък, 29 Юни 2018 | Нюрбургринг, Германия, RallyXpress
Два проблема мъчат Влъчков в свободните тренировки днес

ЛАЙВ-СТРИЙМИНГ
ОТ НЮРБУРГРИНГ

НА ЖИВО В МРЕЖАТА ще може да проследите съботното състезание ТУК, а неделната надпревара от късия вариант на Нюрбургринг ще можете да гледате ТУК. Първото състезания е в събота от 14:40 българско време, а второ в неделя от 14:00 ч.

2018 NUR GER Live

ДВА ПРОБЛЕМА изникнаха днес в началото на първия ден от третия кръг в сериите за Купата на Централна Европа в GT-4, в които този сезон се състезава двойният шампион от първенството на писта у нас в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката).

Утре и в неделя са квалификациите и двата старта от германския кръг на класическата писта Нюрбургринг в планината Айфел.

Първият от тях попречи на пилота на София Кар Моторспорт да направи обичайните километри в първата от двете сесии в свободните тренировки.

Ненадейно болидът на българина – SIN R1GT-4 първо започна да прекъсва, а след това, буквално, мотора изгасна колата на Влъчков е върната в бокса със сервизна платформа на пистата Нюрбургринг.

„Оказа се, че електрониката дава грешна информация на педала на газта, който пък спира работата на двигателя – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стамен Влъчков, бащата и мениджъра на пилота. – Наложи се колата да мине през стенд, нещата се оправиха.“

2018 NUR Ivan 001

снимка: личен архив на иван влъчков
ЗА СМЕТКА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ – ПРЕВОЗ ОТ ТРАСЕТО ДО БОКСА… Репатриращата платформа е докарала колата на българския пилот пред бокса на София Кар Моторспорт, след като грешната информация на електрониката спира работата на мотора.

В първата свободна тренировка, заради тези грижи за техниците, Влъчков прави едва 5 тура (дължината на късия вариант на пистата – 3.618 км – бел. ред.) и в подреждането е 11-и и пети в категорията „аматьори“ (АМ) от дузината стартирали автомобили – 1:35.746 мин, на близо 3 сек. от най-бързия в тази сесия Госия Ръдест (Ауди R8 LMS S4).

Във втората нещата изглеждат решени с електрониката, но се оказва, че направената след ремонта в Русе сходимост на колата трябва да бъде променена.

При второто излизане на пистата Иван вече е 7 от 13 автомобила (1:34.041 мин) и втори при аматьорите. Най-доброто време записва Николас Шоу (Порше Кайман GT-4) – само с по-малко от секунда по-бърз от българина.

Два проблема мъчат Влъчков в свободните тренировки днес

снимка: личен архив на иван влъчков
КЪДЕ ТОЧНО Е ПРОБЛЕМЪТ… Механиците от екипа на Росен Даскалов проверяват сходимостта на SIN R1 GT-4, преди да започнат да правят промени по настройките на колата.


Това обяснява и факта, че Влъчков прави малко над една трета от обичайните тренировъчни километри в свободните сесии (в Мост и на Ред Бул ринг – по 220.5), които има записани до момента преди квалификациите.

„Вярно, че за втори път карам на Нюрбургринг, но сега не е на дългия, а на късия ѝ вариант – коментира първия от трите дни на уикенда си в GT-4 Влъчков. – Няма разлика в асфалта – навсякъде е еднакъв, но този „шорт“ вариант не ми допада заради липсата на първия завой след старта в „дългата“ [писта]. Иначе сме готови за утре, тогава ще видим какво ще ни донесат промените, които направихме днес.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев