• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Давид Будев гарантиран за идния сезон в Серия Туринг

Събота, 02 Декември 2017 | Стара Загора, RallyXpress
Давид Будев гарантиран за идния сезон в Серия Туринг

СЛЕД КРАТКИЯ си дебют тази година в Серия Туринг на националното първенство на затворен маршрут, от следващото първенство 18-годишният заралия Давид Будев (на снимката) ще е гарантиран участник в надпреварата. Това стана ясно вчера, след като баща и син Будеви натовариха на колесар сивия Сивик от екипа Иван Влъчков, за да го паркират в собствения си гараж в Стара Загора. Така шампионът и неговия подгласник в Ротакс Джуниър в първенството на картинг от 2014 г. – Иван Влъчков и Давид Будев, отново се събират в един екип след пауза от два сезона.

Точно преди 10 дни на пистата Серес Будев-младши направи успешни тестове с автомобила, постигайки впечатляващи времена на трасе, което за него е напълно непознато.

Така готвеният евентуално за бегачка на двукратният пистов шампион Иван Влъчков в планинския шампионат автомобил ще стане бегачката на младия старозагорец.

20171201 Budev New Car 001

снимка: личен архив на иван влъчков
КЪМ СТАРА ЗАГОРА… Натоварен на колесара, „сивият Сивик“ напуска базата на Иван Влъчков.

Промяна в плановете на пилота на КА2 Рейсинг Тим за 2018 г. (евентуалното участие на пилота в GT-4 – бел. ред.), освободиха Сивик-а, а след успешното му тестване на гръцкото трасе, той вече е в притежание на фамилията Будеви.

„Имаме достатъчно време за подготовка, но едно от нещата, които ще направим е да променим цветовата гама на Сивик-а – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пламен Будев, баща и мениджър на пилота. – След това ще ревизираме автомобила, а първите тестове планираме да направим заедно с Ивелин Терзиев-Фичо, който е подготвил автомобила. Смятам, че това е напълно разумно, а и с него се познаваме още шампионатите по картинг.“

Според Будев-баща, бъдещата цветова окраска на Хонда-та ще е с ярки цветове, като те няма да повтарят схемата на прототипът Рено Клио S1600, имитиращ бойният автомобил на Румен Денев отпреди години.

„Започваме и здрави тренировки, като целим, за да изчистим грешки в пилотирането, повечето тестове с тренировъчния автомобил да бъдат върху мокри трасета“, допълва пилотът.

През отминалия сезон в пистовото първенство с Рено-то в клас НС3, Будев дебютира в Хасково (отпадане), допълвайки първия си автомобилен сезон с участия в Русе (четвърти) и Бургас (шести).

Давид Будев гарантиран за идния сезон в Серия Туринг

снимка: фейсбук страница на будеви
СТАРАТА И НОВАТА БЕГАЧКИ ЕДНА ДО ДРУГА… От вчера в гаража на баща и син Будеви е новият автомобил на старозагорския пилот.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев