• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Влъчков увеличава аванса от първия старт на Нюрбургринг

Събота, 30 Юни 2018 | Нюрбургринг, Германия, RallyXpress
Влъчков увеличава аванса от първия старт на Нюрбургринг

ОЩЕ ЕЛИН ЛИНК ЗА ЛАЙВ
СТРИЙМИ ОТ НЮРБУРГРИНГ

НА ЖИВО В МРЕЖАТА ще може да проследите неделната надпревара от късия вариант на Нюрбургринг ТУК. Вторият старт от уикенда е в неделя от 14:00 ч. Състезанието може да се види и на долния линк: https://www.youtube.com/watch?v=SHpWAYhsRWw
2018 NUR GER Live

НОВИ 15 ТОЧКИ за третото място в аматьорската група (АМ) прибави днес, на връх своя 19-и рожден ден, българският пилот на София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката), завършил първото от двете германски състезания, които са валидни за Купата на Централна Европа в сериите GT-4.

В сутрешните квалификации днес той постигна най-добро време в Аm (1:32.630), а във втората сесия Влъчков подобри с 0.8 времето си - 1:31.792 мин, като се нареди 2-и в общото класиране на професионалисти и аматьори (Pro-Am) и първи в своята категория. Само с 0.086 сек по-бърз беше Шол (Порше Кайман) от класа на професионалистите.

„Нямаше никакъв смисъл от атака на първото място, затова и го спряхме и върнахме в бокса само след 5 направени обиколки“, обясни за сайта с новините неговият мениджър и баща Стамен Влъчков.

На старта днес Влъчков обаче губи няколко позиции, след като колоната пред него се „разбива“ вляво и дясно, а пилотът точно пред него рязко удря спирачки, от което Иван също е принуден да убие темпото и изостава.

Следва бърза атака, при която Иван бързо изпреварва и един от съперниците в категорията на Pro-Am.

Влъчков увеличава аванса от първия старт на Нюрбургринг

снимка: официален сайта на gt-4
НАВАКСАЛ ПРОПУСНАТОТО ОТ А1… Иван Влъчков (третият вдясно на първото стъпало) компенсира загубеното от удара в Австрия, а жегата и прегрелите гуми може би го лишиха от по-високо стъпало на подиума.


Следващият задминат е Марчинкиевич (Мазерати Гранд Туризмо MC GT4) от аматьорите. Това го извежда на 2-а позиция в класа. Първият Фаскиколо (Мазерати Гранд Туризмо MC GT4) обаче е с над 3 сек преднина.

28 мин. след началото на надпреварата Влъчков прави задължителния си стоп в бокса, но след . спиранията и на останалите, българинът запазва втората позиция в класа.

„Гумите прегряха, а настройките на автомобила бяха направени сутринта, предвиждайки по-хладно време – обяснява Влъчков-мл. – Стана кошмарно горещо, след финала ми казаха, че температурата на въздуха стигнала 37º и колата „спря“ да се движи.“

2018 NUR Vlachkov 013

снимка: официален сайта на gt-4
АТАКУВАЩ СИЛНО… Иван Влъчков с лекота задминава един от конкурентите си, но му предстои да се сблъска с прегрелите гуми и да сбърка в първия десен завой след старта.

Двете заедно предизвикват и грешката на пилота, която го праща в чакъла, влизането в която предпазна зона му изяждат около 40 сек. Третата причина, която завършва неточната му маневра е, че Иван започва да гони лидера в класирането – Роми дал’Антониа, без да прецени прегретите гуми и възможностите на задъхващият се от жегата SIN R1 GT-4.

Това го свлича на 3-а позиция в класа и 8-а в общото подреждане, като до финала промени не настъпват и Влъчков завърши 3-и.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев