• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

РЕАКЦИИТЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО НА РУМЕН ДУНЕВ ПО ПОВОД ПИСТА ХАСКОВО

Понеделник, 12 Септември 2011 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ПОЧТИ 24 часа, след като сайта с новините в българския автомобилен спорт публикува настоятелното изказване на пилота Румен Дунев, не закъсняха и първите реакции. От пряко нападнатите от Дунев първи реагира директорът на състезанието Иван Бакърджиев, последван от Илия Царски.

Техните становища, получени днес след обед на пощата на RallyXpress , както и правото им на отговор, публикуваме по-долу. За момента единствено заместник-председателят на БФАС инж. Георги Славейков, не е реагирал на казаното от пилота на Дунев Рейсинг.

Иван Бакърджиев – директор на писта Хасково 2011. Относно изказването на Дунев „Иван каза фаул-старт, после няма и т.н. Това е клевета.На черното никога няма да кажа бяло,та който и да ме упреква. На старта разбира се веднага имаше дискусия, щото Царски взе преднина, но N -на брой пъти бе изгледан записа от правилно разположените камери, включително г-жа Дунева, механика на Дунев и спортни комисари.

Те видяха, че няма потегляне на автомобил на червен светофар. Дори при светване на зелено се вижда как колите още стоят на място. Не да пълзят, стоят на място. Царски може да е направил 100
000 фаул-старта в автомобилната си практика, но в Хасково не успя.

При старта аз лично наблюдавах Дунев и Царски, дори Коцето
[ Маршавелов ] не следях и нямах никакво колебание дали първите двама са излъгали.

Катя Дунева първа ми подсказа, че имало фал старт - познайте за кого! Поканих я най-учтиво да видим, кой не е гледал внимателно.

Домашен белот в Хасково за 3-ти път нямаше Румене, съжалявам за усилията на отбора ти.

Всички видяхме ,че си най-бърз.

За забавянето на серията с час и пърженето на пилотите - вина имам аз, че не дадохме инфо, но две коли, с общо шестима души посипвахме маслото и реших грешно, че ще отнеме 10 – 15 мин.

За това време на организатора няма да му простят нито пилоти, нито охраната, линейки, пожарна и .т.н.

Сега спирам, че вместо да драскам по компа, трябва да върна ж.к. Орфей на ежедневните му обитатели във вид, удобен за „логаритмуване”.

::   ::   ::   ::   ::

Илия Царски, пилот на Автоцар: „По повод публикацията на Р. Дунев искам да внеса малко яснота. Първо - относно старта, които направих е уникален и бърз както винаги, и може би затова му се е сторило на Дунев, че е фаул-старт. И мисля, че не Дунев е човека който решава това. Моите уважения към него, много е бърз, но просто стартовете сериозно му куцат от доста време. И това не е само мое мнение.

Второ. Относно задминаването на жълт флаг. Да, така беше, но аз нямаше как да реагирам по простата причина, че от неговата кола се вдигаше посипаният цимент по трасето. В момента, в които го изпреварих видях маршалите да показват жълти флагове и веднага спрях почти до нула и Дунев си върна позицията, с което никой не беше ощетен.

Трето. Дунев неможе да има претенции, защото тези 2 обиколки с летящ старт бяха спрени и стартът беше даден наново. Лошото е само едно, че започва познатия ни филм с проблеми и скандали с главно действащо лице Р. Дунев.

Също ми направи много лошо впечатление държанието му на награждаването, когато хвърли бутилката си с шампанско буквално пред публиката и медиите, с което показа неуважение към колеги и фенове.

С уважение: Илия Царски

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев