• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

ПИСТАТАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЧУПИ ЗРИТЕЛСКИ РЕКОРД ОТ ТРИ ГОДИНИ

Сряда, 04 Май 2011 |
 RallyXpress

СПРАВКА•RALLYXPRESS

• В ИЗИГРАНИТЕ през 24-ия кръг от първенството на футболните професионалисти осем мача, публиката на стадионите бе общо 14 128 човека. Рекордът е на мача Литекс 1 – Черно море 0, където 4089 души са гледали играта на бъдещите шампиони.

 ОБРАТНАТА страна на този медал е посещението на срещата Академик 0 – Калиакра 1. Там феновете по трибуните са 60, а заедно с двата отбора на терена, резервните играчи на скамейката и съдиите и техните заместници, както и официалните лица на БФС – 94.

ПЪРВОТО от пистовите състезания за този шампионат счупи зрителският рекорд пред последните три години. След като старозагорското трасе държеше палмата на първенството в продължение на четири последователни сезона с по 35-37 000 зрители, едва миналата неделя интересът на хората се доближи до рекордните посещения.

Във Велико Търново 2650-метровото трасе побра само в неделя между 25 и 27 000 души. Отделно в съботните квалификации други 5-6000 души бяха край трасето.

Приблизителната оценка показва, че това е бройката на зрителите по време на повечето пистови състезания през миналата година.

Далеч назад е останали рекорда на писта София през 1997 г., когато под Бояна се събраха 75 000 зрители, а импровизираната писта бе очертана от публика.

„Да, наистина най-много зрители съм виждал в Търново – каза категорично пред сайта с новините в българския автомобилен спорт инж. Юлий Славов (на снимката), който бе наблюдателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) за това състезание. – Няма никакво съмнение, че в графата срещу публиката ще бъде поставена „единица” (най-високата оценка за отделните показатели на всяко автомобилно състезание – бел. ред.). Разбира се, че има и много други добри неща, но те не са за „отличен”.» ПО ВРЕМЕ НА ГОНКАТА… Най-доброто място за публиката в писта Велико Търново се оказа паркингът на Метро. Естествените трибуни, които дават широка перспектива и близък поглед към надпреварата, бяха почернели по време на неделното състезание.

снимка: александър спиров, rallyxpress

Както е известно, перфектен доклад от наблюдателя на едно състезание не съществува. Славов отказва да посочи забелязаните пропуски, които ще бъдат посочени в неговия рапорт до БФАС. Колкото и каквито и да са те обаче, написаното от пловдивчанинът е идеалният начин през следващата пролет тези дефекти да бъдат отстранени.

„Едно време така са ни уличи чужденците и, особено, гъркът Костас Глосотис – взимаш доклада от предишното състезание и поправяш нещата”, допълва Славов.» СЛЕД ГОНКАТА… След края на състезанието, по-голямата част от зрителите се изнесе пред МОЛ-а на Търново, за да види отблизо своите любимци и да усети пръските от шампанското на победителите.

снимка: александър спиров, rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев