• ...НОВА, НЕВИЖДАНА БЕГАЧКА ЗА ПЛАНИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО КАРАТ В ГАБРОВО ОТ ИСПАНИЯ СТЕФАН СТОЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП...

  • ...ГЕРМАНСКИ ИНСТРУКТОР И БЪЛГАРСКИ ПИЛОТ-ДЖЕНТЪЛМЕН НА ДВА ПЪТИ ЧУПЯТ РЕКОРДА НА СЕРЕС...

  • ...ПО КАЗУСА "ДАТИТЕ" МОТОРСПОРТ АКАДЕМИЯ ДАВА ВРЕМЕВАТА ЛИНИЯ НА ПРОБЛЕМА ЗА СЛИВЕНСКОТО РАЛИ...

Анализи и коментари

ТРОЕН УДАР ЛИШАВА БОРИСОВ ОТ ЛИДЕРСТВО КРЪГ ПРЕДИ ФИНАЛА В БУРГАС

Неделя, 04 Октомври 2009 |
ТРОЕН УДАР ЛИШАВА БОРИСОВ ОТ ЛИДЕРСТВО КРЪГ ПРЕДИ ФИНАЛА В БУРГАС

ПРЕДИ ДА Е извъртяна и една пълна обиколка от пистата Дракон, Субару-то на пилота на Приста Ойл Рали Тим Борис Борисов (на снимката) е осакатено и с разбира предница постепенно изостава в колоната на обединената група А и N над 1600 куб. см. Троен удар между Искрен Маринов (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) и автомобила на съотборника на Борисов Румен Дунев (Хаволайн Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) лиши Борисов от ценен авантаж в пистовия шампионат.

Карамболът се заформи в източната част от трасето и след него жълтото Субару с мъка премина около 850 м до бързия бокс с предница разтворена от...

САБОТИРАН ЛИ БЕШЕ ХРИСТО СТОИЛОВ-ДРАКОНА?

Неделя, 07 Юни 2009 |
САБОТИРАН ЛИ БЕШЕ ХРИСТО СТОИЛОВ-ДРАКОНА?

НАЧИНЪТ по който започва и завърши четвъртото пистово състезание от шампионата логично поставя въпроса дали Христо Стоилов-Дракона не е жертва на саботаж. При това не става дума за проблематичната система за измерване на времената, а за начина, по който се водеше състезанието. Категоричното решение на спортните комисари да няма втора квалификация след като първата и втората гонка на пилотите от клас над 1600 куб. см бяха опорочени по независещи от организатора причини, донесе напрежението преди старта днес сутринта.

Със сигурност „белият протест” е бил за Дракона неприятна изненада. Но...

УИКЕНДЪТ ВЪВ ВАРНА СЕ ОЧЕРТАВА БЕЗ СПОРОВЕ В ГРУПАТА НА ГОЛЕМИТЕ

Сряда, 27 Май 2009 |
УИКЕНДЪТ ВЪВ ВАРНА СЕ ОЧЕРТАВА БЕЗ СПОРОВЕ В ГРУПАТА НА ГОЛЕМИТЕ
ТРЕТИЯТ старт от скоростното пистово първенство на страната този уикенд във Варна се очертава да мине спокойно и без неяснотите и споровете след Велико Търново и по време на Русе. Точно двойните стандарти в тълкуването на техническите регулации стана причина за напрежение, особено преди старта на русенското състезание в началото на месеца. Сега нещата са поставени на ясна основа и решението на УС на БФАС отпреди седмица свива до предвидимия минимум възможностите за технически интерпретации.

Ето пълното съдържание в решението от управителното тяло на националната федерация, публикувано в...

СЕДЕМ ТИТЛИ В ПИСТОВИЯ ШАМПИОНАТ ЩЕ БЪДАТ С НОВИ ПРИТЕЖАТЕЛИ

Вторник, 24 Март 2009 |
СЕДЕМ ТИТЛИ В ПИСТОВИЯ ШАМПИОНАТ ЩЕ БЪДАТ С НОВИ ПРИТЕЖАТЕЛИ

СТО и седемнадесет дни след края на най-скандалното и най-оспорвано пистово първенство на България, седем от общо четиринадесетте титли тази година са вакантни. Със старта на първия кръг във Велико Търново тази седмица започва битката между новите претенденти. Интересното е, че трима от бъдещите шампиони на страната ще са в генералните класирания на група А и N до 1600, както и в хиксовете до и над 1600 куб. см. Подобна „абдикация” на шампионите не се помни от повече от седем години.

По една или друга причина досегашните им притежатели няма да могат да защитават короните си и през този сезон....

ТРИМА ДОКОСВАТ ТИТЛИТЕ СИ ЗА 2008 Г. СЛЕД ПОБЕДА В СТАРА ЗАГОРА

Четвъртък, 11 Септември 2008 |
ТРИМА ДОКОСВАТ ТИТЛИТЕ СИ ЗА 2008 Г. СЛЕД ПОБЕДА В СТАРА ЗАГОРА
ТРИМА ПИЛОТИ – Румен Дунев, Пиерджорджо Бедини (двамата от Рено Рейсинг Тим) и Атанас Божилов (АРА Моторспорт) могат да се смятат за сигурни шампиони, ако в неделните стартове съответно на обединената група А/ N до 1600 куб. см, група Х над 1600 куб. см и клас Х3 всеки от тях спечели победата.

Тримата са единствените пилоти с по четири победи от досегашните четири състезания от пистовото първенство за 2008 г., като само Дунев и италианецът са пилотите, които измежду всички състезатели в трите първенства имат максимален брой победи за генералното класиране в групите.ТИМ… Ветеранът Пиерджорджо Бедини...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев