• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Анализи и коментари

ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ ТИМ НА ШАМПИОНСКИЯ ЕКИПАЖ ДОНЧЕВ/ЙОРДАНОВ

Сряда, 27 Април 2011 |
ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ ТИМ НА ШАМПИОНСКИЯ ЕКИПАЖ ДОНЧЕВ/ЙОРДАНОВ

ОТ ДНЕС официално отборът, за който ще карат националните шампиони Крум Дончев и Петър Йорданов ще носи името Глобул Рали Тим. Новият отбор, оцветен преобладаващо в зелено, какъвто е цвета на телекома бе представен официално на церемония в софийския хотел Хилтън.

Това е четвъртата година, в която софийския Дончев спорт и Глобул имат успешно партньорство както в спорта, така и в социалните програми, но от началото на този рали-шампионат, фирмата става основен спонсор за екипажа. Контрактът е във вариант сезон плюс опция за продължаване и през 2012 година.
Представянето на новото обединение бе...

ЧЕТИРИМА УМУВАТ КАКЪВ ФОРМАТ ДА ИМА БЪДЕЩИЯ ПИСТОВ ШАМПИОНАТ

Вторник, 07 Декември 2010 |
ЧЕТИРИМА УМУВАТ КАКЪВ ФОРМАТ ДА ИМА БЪДЕЩИЯ ПИСТОВ ШАМПИОНАТ

ЧЕТИРИМА експерти в автомобилния спорт ще трябва да решат до 21 декември какъв ще бъде форматът на бъдещето пистово първенство. Както писа сайтът за новините в българския автомобилен спорт преди шест дни, на последното си заседание УС на БФАС определи спортните правила и календарите за основните шампионати догодина.

Повечето от научените предварително обсъждани пунктове от управителния съвет, са били приети. Но въпросът около формата на пистовия шампионат е останал нерешен.

Какви да бъдат класовете и групите в този скоростен шампионат догодина, ще трябва да решат заместник-председателят...

МИНА УЖАСЕН ШАМПИОНАТ, ЗАДАВА СЕ НОВ, НАПЪЛНО НЕПРЕДСКАЗУЕМ

Петък, 26 Март 2010 |
МИНА УЖАСЕН ШАМПИОНАТ, ЗАДАВА СЕ НОВ, НАПЪЛНО НЕПРЕДСКАЗУЕМ

УТРЕШНИТЕ квалификации за първият от 8 старта в календара на националната автомобилна федерация поставят началото на тежък и трудно предвидим пистов шампионат. Подобно прогноза не е свързана само с лошият икономически климат. Като цяло този шампионат винаги е имал най-много публика, но и е бил с най-много проблеми преди, по време и след неговия финал. 

Справка с публикациите в печатните медии през изминалото първенство показва, че нашироко е отразена цялата поредица от скандали в т. нар. писта. И само едва около 20 на сто от материалите са за същинския спорт.

„Ако можех, бих закрил това...

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА 29 Т. ОПРЕДЕЛЯТ ПОСЛЕДНИЯ ПИСТОВ ШАМПИОН

Четвъртък, 22 Октомври 2009 |
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА 29 Т. ОПРЕДЕЛЯТ ПОСЛЕДНИЯ ПИСТОВ ШАМПИОН

ТРИМА от общо четиримата шампиони в генералното класиране на пистовият шампионат станаха известни между София и Калояново. От събота в Бургас започва битката за разпределението на последните 29 точки, които трябва да определят и последният за годината първенец – този в обединената група А и N над 1600 куб. см.

В зависимост от различните варианти на това кой от четирима претенденти какво ще вземе от този актив, ще зависи и кой измежду тях ще триумфира в Бургас. Кръг преди финала разликите са толкова малки, че възможните варианти са много повече от четири.

Допълнително сметките се усложняват,...

ТРОЙНО ЗАПЛЕТЕН ВЪЗЕЛ ЗА ТИТЛАТА В А6, ДВАМА С РЕАЛНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ

Петък, 09 Октомври 2009 |
ТРОЙНО ЗАПЛЕТЕН ВЪЗЕЛ ЗА ТИТЛАТА В А6, ДВАМА С РЕАЛНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ

ФИНАЛЪТ на първенството по рали тази събота и неделя в Твърдица, ще бъде решаващо за две от петте титли за хомологираните автомобили. След като в генералното класиране и N 4, както и в N 3 шампионите са известни още след Сърбия Рали (съответно Крум Дончев и Георги Белчев), в края на уикенда трябва да се разбере кои ще са първенците в клас А6 и N 2.

След като стартира новия си сезон с очевидната амбиция да вземе трофея при „а-шестиците”, софийската художничка Екатерина Стратиева (Астра Рейсинг Тим, Ситроен С2 R 2 Макс) бе начело в класирането от началото на сезона и води на Тихомир Стратиев (Марина...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев