• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Анализи и коментари

Половината от пистовите титли се решават на възела Орфей в Хасково

Четвъртък, 15 Ноември 2012 | София, RallyXpress
Половината от пистовите титли се решават на възела Орфей в Хасково

ТИТЛИТЕ в една група – над 2000 куб. см (група Макси) и в четири класа предстои да бъдат решени тази събота и неделя във финалния кръг от националното първенство на писта в Хасково.

След като преди старта на последната надпревара са ясни шампионите в другите две класи – до 1600 и до 2000 куб. см, в които победителите са ясни, в Хасково трябва да станат ясни и шампиона в Макси, и в класовете Е-Макс, Х4, Х3, Х2 и N3.

Разбира се, най-голям е интересът към това дали лидерът във временното класиране Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9) – 118 т. или Румен Дунев (Мицубиши Лансър Ево 9) – 101 т. ще бъде новият шампион в...

РЕАКЦИИТЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО НА РУМЕН ДУНЕВ ПО ПОВОД ПИСТА ХАСКОВО

Понеделник, 12 Септември 2011 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ПОЧТИ 24 часа, след като сайта с новините в българския автомобилен спорт публикува настоятелното изказване на пилота Румен Дунев, не закъсняха и първите реакции. От пряко нападнатите от Дунев първи реагира директорът на състезанието Иван Бакърджиев, последван от Илия Царски.

Техните становища, получени днес след обед на пощата на RallyXpress , както и правото им на отговор, публикуваме по-долу. За момента единствено заместник-председателят на БФАС инж. Георги Славейков, не е реагирал на казаното от пилота на Дунев Рейсинг.

Иван Бакърджиев – директор на писта Хасково 2011. Относно изказването на...

ЗЛАТКОВ СЪС ЗЛАТЕН ВОЛАН, НАЗОВАВА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФАС

Понеделник, 12 Септември 2011 | София, RallyXpress
ЗЛАТКОВ СЪС ЗЛАТЕН ВОЛАН, НАЗОВАВА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФАС

ДНЕС пилотът на Проспийд и президент на Асоциацията на действащите автомобилни пилоти (АДАС) Николай Златков (на снимката) бе награден със Златния волан от анкетата на Пресклуб България. Това е четвъртата златна значка, която клубът на спортните журналисти връчва на най-успешния пилот през август.

Церемонията и традиционната пресконференция, на която се връчва отличието, трябваше да бъде в последния работен ден на миналата седмица. Поради проблеми с автомобила около границата, Златков отложи срещата с медиите за днес.

Успехите на пилота в планинското първенство с първите места в...

НЕДОМИСЛИЦИ, ЖЕГА, НЕРВИ И СКАНДАЛИ БЕЛЕЖАТ ФИНАЛА В ХАСКОВО

Неделя, 11 Септември 2011 | Хасково, RallyXpress
НЕДОМИСЛИЦИ, ЖЕГА, НЕРВИ И СКАНДАЛИ БЕЛЕЖАТ ФИНАЛА В ХАСКОВО

СЕДЕМ минути след финала на хасковското състезание Илия Царски (на снимката) бе прибледнял и на прага на топлинен удар. След 104-минутно състезание, от които камо четвърт час в преследване по трасето, панагюрецът надали имаше сили да се зарадва на иначе оспорваната победа в Хасково.

Малкия цар караше ролер и без да е съблякъл гащеризона си, изля цяла бутилка минерална вода върху себе си. Това може и да го е спасило от топлинния удар.

Пилотът на Автоцар не бе единствен в подобна ситуация.

Още седмина състезатели, които участваха в кошмарно-комичния финал на четвъртия кръг от пистовото първенство,...

ПИСТАТАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЧУПИ ЗРИТЕЛСКИ РЕКОРД ОТ ТРИ ГОДИНИ

Сряда, 04 Май 2011 |
 RallyXpress

ПЪРВОТО от пистовите състезания за този шампионат счупи зрителският рекорд пред последните три години. След като старозагорското трасе държеше палмата на първенството в продължение на четири последователни сезона с по 35-37 000 зрители, едва миналата неделя интересът на хората се доближи до рекордните посещения.

Във Велико Търново 2650-метровото трасе побра само в неделя между 25 и 27 000 души. Отделно в съботните квалификации други 5-6000 души бяха край трасето.

Приблизителната оценка показва, че това е бройката на зрителите по време на повечето пистови състезания през миналата година.

Далеч назад е...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев