• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Анализи и коментари

Мишо Симеонов влиза в спор за втора титла за сезона

Четвъртък, 31 Октомври 2013 | Русе, RallyXpress
Мишо Симеонов влиза в спор за втора титла за сезона

ШАМПИОНЪТ на страната по рали в клас А6 Михаил Симеонов (Булкам Рейсинг Тим, Ситроен С2, на снимката) този уикенд на пистата Серес ще влезе в спор за втората си титла през сезона, но вече от пистовото първенство на страната. До преди четири дни участието на двукратният първенец в ралитата за миналата и тази година беше под въпрос и зависеше единствено от това, дали на писта ДИАМО 2 ще се формира клас.

Шансът Симеонов-мл. да спечели титлата зависи от две условия. Първото е броят на участващите пилоти да е повече от трима, за да може да се калкулират пълен брой от точки във финала.

Предварителният...

Опасност! Мними качулки се появиха и край пистово трасе

Понеделник, 21 Октомври 2013 | София, RallyXpress
Опасност! Мними качулки се появиха и край пистово трасе

ПРОТЕСТЪТ на „фенове", които възпламениха черна димка в зоната за подготовка на автомобилите на Дракон 2 и заедно с това разпънаха транспарант с черен надпис „Вън убийците от автомобилния спорт" (на снимката) от вчера изглеждат доста реална опасност за всички състезания на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

Ако това е протест на истински фенове, които защитават своя любимец Илия Царски, а не са „фенове под наем", то още отсега трябва да се примирим, че по есенно време, в края пистовите шампионати, може да виждаме качулати момчета, „защитаващи или нападащи" един или друг пилот...

В неделя двама гарантирано са шампиони на пистата Дракон

Петък, 18 Октомври 2013 | София, RallyXpress
В неделя двама гарантирано са шампиони на пистата Дракон

САМО ДВАМА от общо 12-те шампиони за сезон 2013 в пистовото първенство трябва да станат известни в неделя, веднага след края на серията в група Макси от седмия старт на пистовото първенство през тази година. По хронологичен ред и по време на сериите първият, който ще си гарантира титлата, това е Ангел Григорчев (Плевен Рейсинг Тим, Рено Клио, клас Е3), а само около половин час по-късно това трябва да направи пилота на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10, Е-Макс).

Но докато за Маршавелов титлата в групата над 2000 куб. см ще означава и титла в клас Е-Макс, Григорчев ще трябва да се...

Резултати от първата анкета: наивен оптимизъм за рали BG

Четвъртък, 05 Септември 2013 | София, RallyXpress
Резултати от първата анкета: наивен оптимизъм за рали BG

ИЗНЕНАДВАЩО резултатите от първата анкета на сайта с новините в българския автомобилен спорт показват по детински чист и наивистичен оптимизъм за евентуалното завръщане на рали България в календара на европейския шампионат. Вероятно причината е единствено заради това, че въпросът бе поставен риторично и без посочването на каквито и да е конкретни срокове. Дали ще видим някога най-голямото българско рали там, където в продължение на 43 години беше един от стартовете, с който дори и Международната автомобилна федерация (ФИА) се съобразяваше?

Това е въпрос, на който вероятно и докоснатата от...

Кой пази пазачите?

Петък, 23 Ноември 2012 | София, RallyXpress
Кой пази пазачите?

ДВАМА водещи пилоти от българския шампионат – Румен Дунев (Дунев Рейсинг) и Росен Даскалов (Руса Кар Моторспорт) направиха продължителна среща с медиите, за да изложат проблемите, с които двамата са се сблъскали в пистовото първенство през годината, както и да предложат решения на същите тези проблеми. (Целият запис на на обавената за пресконференция среща можете да чуете тук).

Напълно обяснимо двамата изложиха своите проблеми, като единственото свързващо между „фаулстарта на Царски” и „хасковския проблем на Даскалов” бе общото им желание нещата да се променят в бъдеще.

Дунев на два пъти –...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев