• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Анализи и коментари

Пак тлее пистово напрежение и пак е за „максималистите“

Четвъртък, 30 Октомври 2014 | София, RallyXpress
Пак тлее пистово напрежение и пак е за „максималистите“

ДЕН И ПОЛОВИНА преди старта на последния кръг от шампионата на затворен маршрут отново тлее напрежение и то отново е за класирането в голямата група. Фитилът на предвидимия още отсега скандал бе запален след хасковското състезание и за 11 дни съскащият пламък отива към мръсната бомба и работещият вентилатор, които за пореден път може да плискат повече спорта, отколкото неговите шефове. След като в Хасково се стигна до предвидим, но пренебрегнат през декември 2013 г като възможност казус, сега на федерацията по спешност се налага да влезе в ролята на съдник на собствените си правила, които някой...

Шампионът Ерменков с дубъл от началото на първенството

Понеделник, 16 Юни 2014 | София, RallyXpress
Шампионът Ерменков с дубъл от началото на първенството

ШАМПИОНЪТ от миналата година в група Супер – Ерменко Ерменков (на снимката, Ситроен Саксо) започва сезонът с летящ старт и не единствено заради дублираната в Плевен победа от пистата във Велико Търново, но и защото към тях пилотът на Контрол Рейсинг Тим вече е прибавил и победа и второ място от планинските в Благоевград и Сливен в клас RC4. “След като стартирах на Българка, значи ще карам и във всички планински“, още на Абланово преди седмица заяви Ерменко.

Ако през миналата година бе стартирал на Серес, сега най-бързият в групата щеше да има четири поредни победи в два сезона.

Така, освен...

Калин Бенчев връща награди, Илия Царски наказан в Търново

Неделя, 04 Май 2014 | Велико Търново, RallyXpress
  • обновена
Калин Бенчев връща награди, Илия Царски наказан в Търново

НА САЙТА с новините в българския автомобилен спорт се наложи да потроши повече от четири часа и да навърти солидна сметка на мобилните телефони, за да разбере какво точно е било решението по казуса „Бенчев/Царски“, взето от дирекцията на Енеос писта Велико Търново. Първоначалната информация бе, че наказаният е единствено Калин Бенчев, който е декласиран от втората позиция в серия Макси на първото от националните състезания в дисциплината за този сезон.

Два и половина часа по-късно, след като честите проверките на сайта на федерацията ни запознаваха единствено с решението на УС на БФАС за...

Без писта Русе в първенството, Дракон може да вземе датите

Събота, 22 Март 2014 | София, RallyXpress
Без писта Русе в първенството, Дракон може да вземе датите

СТАРТ от пистовото първенство през този сезон на градското трасе в Русе няма да има, след като на вчерашната среща в офиса на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) миналогодишният организатор на състезанието Пламен Пантелеев (на снимката) е заявил, че според новите изисквания за безопасност на пистовите надпревари, стартът в край Дунав не може да бъде организиран.

През миналата година в последната част от програмата стана ужасяваща катастрофа, при която пловдивският пилот Константин Маршавелов, а и публиката извадиха невероятен шанс инцидентът да завърши единствено с напълно...

На пистата Серес решават титли само „хиксови" класове

Петък, 01 Ноември 2013 | София, RallyXpress
На пистата Серес решават титли само „хиксови

САМО В ДВА от четирите класа на „хиксовете" остава да бъдат решавани въпросите за шампионите в пистовото първенство през тази година. Това са Х4, Х2 и най-малкия клас от „хобитата", показва временното класиране на първенството един старт преди закриването на автомобилния сезон.

В трите групи – Макси, РС и Супер, както и в клас Е-Макс, шампионите станаха известни още преди единадесет дни, веднага след финалите на трите неделни серии на пистата Дракон 2, недалеч от край Калояново.

В четири от всички класове на това първенство няма да бъдат излъчени шампиони, а само победители в класовете, след...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев