• ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

  • ...ИВАН ВЛЪЧКОВ ХИРТРО ОСТРАНЕН ОТ КОНКУРЕНТ НА ПИСТАТА В АВСТРИЯ, ГУБИ ЛИДЕСТВОТО В ШАМПИОНАТА...

  • ...УСПЕШНИ ПРЕДСТАРТОВИ ТЕСТОВЕ ЗА ЕКИПАЖА НА ГРИГОРОВ РЕЙСИНГ ГРИГОР ГРИГОРОВ/ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В РАЛИТО НА АНТИБ...

     

Анализи и коментари

УС на БФАС нищи проблемите на пистовия шампионат 2016 г.

Сряда, 18 Май 2016 | София, RallyXpress
УС на БФАС нищи проблемите на пистовия шампионат 2016 г.

ДНЕС НА СПЕЦИАЛНО свое заседание, управителното тяло на националната автомобилна федерация, освен всичко друго, предвидено в дневния ред на събирането (ТУК виж по какво предстои УС да работи), ще нищи и цъфналите още по-широко проблеми на т. нар. „шампионат на затворен маршрут“.

Онова, което се появи само като заплашителна възможност по време на старта на писта Велико Търново през 2015 г. се повтори преди две седмици на същото трасе.

Тъй като ситуацията от тревожна ескалира до заплашителна за тази дисциплина (малко автомобили, спорни спортни и технически правила и не по-малко спорни решения),...

Дракон-а край село Калояново: десет години по-късно

Петък, 19 Юни 2015 | Калояново, RallyXpress
Дракон-а край село Калояново: десет години по-късно

СОБСТВЕНИКЪТ на единственото специализирано и лицензирано от националната спортна власт в лицето на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) трасе за състезания с коли и мотори Христо Стоилов всеки ден има списък с задачи по пистата Дракон, който не се побира в ученическа тетрадка.

Особено в последните три седмици, в които успоредно с асфалтирането на новия модул (Опашката на дракона, наричани на шега от Стоилов завоите в реконструкцията), в Дракон ООД работят и по юбилея на пистата.

Утре, точно година и 30 дни, след като бившият пловдивски пилот слезе от Субару-то, за да се хване с...

Стоян Апостолов ще търси път да реши казуса с наказанието

Сряда, 03 Юни 2015 | София, RallyXpress
  •  
Стоян Апостолов ще търси път да реши казуса с наказанието

ПЪРВАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, в която ветеранът в българския автомобилен спорт Стоян Апостолов (на снимката) за първи път свика и участва днес в националния Пресклуб България, бе посветена на наложеното му преди седмица от управата на БФАС наказание с отнемане на лиценза за две години. При срещата със спортните медии в София, лайтмотивът на бургазлията, който е в спорта без никакво прекъсване от 45 години бе, че това е направено колкото умишлено, толкова и с нарушаване на неговите права по повод казуса с ударите му с Ангел Григорчев по време на русенското състезание в средата на месеца.

%аудио%
Тук...

Върви ли тиха война между организатори и федерация?

Четвъртък, 30 Април 2015 | София, RallyXpress
Върви ли тиха война между организатори и федерация?

РЕШЕНИЕТО на директора на първото пистовото състезание за година Димитър Стефанов да удължи срока на заявките за участие в затворения маршрут на Велико Търново, срещна моментална реакция от страна на федерация и комисията за писта, ръководена от Димитър Георгиев-Полицая. Изпратеният до националната федерация Бюлетин №1 (виж по-долу), с който Стефанов обявява, че за Търново заявки ще бъдат приемани до  12 ч. на 2 май, без пилотите да бъдат глобявани за това, се появи на сайта на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), постоя около 3 часа, за да бъде свален по искане на хора от комисията.

...

Маринов първи шампион на V1, Григоров №1 в първи старт

Понеделник, 10 Ноември 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ДРАМАТИЧЕН финал в първия сезон на шампионата V1 Челиндж България! Драма при пилотите (лидерът Щерев с тежка контузия преди старта), драма и с автомобилите (повреда в скоростите на ВолкиКар-а на претендента Маринов), трима нови участници (Григор Григоров, Даниел Попов и Дилян Попов) драма и в развоя на квалификациите и финала на открития паркинг на Икеа-в София в неделя.

Това бе първото състезание от програмата за годината, в което планираната първоначално схема от 10 състезатели бе изпълнена 100 на 100 и без „гости“ в последния момент.

Освен това финалът на Икеа счупи рекордите на досегашните пет...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев