• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Писта

Маршавелов отказва защита на титлата, спира състезанията си

Сряда, 26 Септември 2018 | София, RallyXpress
Маршавелов отказва защита на титлата, спира състезанията си

БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН случай в историята на българския автомобилен спорт – трикратният шампион на страната в серия Макси от Първенството на затворен маршрут Константин Маршавелов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 10, НС1) се отказва от защита на титлата си и няма да стартира в оставащите две състезания от първенството за 2018 г. – писта Дракон и гръцката Серес. За това си трудно решение пилотът на пловдивския КА2 Рейсинг Тим уведомява днес както националната спортна влас, така и спортните медии в страната.

От откритото писмо (виж долу) се разбира, че фактическият повод за отказа от състезания е...

Сериозен тест и тежък старт за Дончев в рамките на 4 дни

Сряда, 19 Септември 2018 | София, RallyXpress
Сериозен тест и тежък старт за Дончев в рамките на 4 дни

РЕАЛНО ОТ ДНЕС ПО ОБЕД за българския пилот Георги Дончев (на снимката) започват тежкият уикенд на предпоследната септемврийска седмица, в която той ще трябва да направи напрегнат и сериозен еднодневен тест с Порше от отбора на Хюберт Рейсинг Юниън на пистата Хокенхайм.

„След това ще стартирам на същото трасе, за да си получа „сериите шамари“ на пилотите от Порше Карера Къп“, каза днес Дончев, непосредствено преди да замине за Германия.

Без да е максимално конкретен в детайлите, от думите на пилота се разбира, че и теста, и участието му в състезанията в събота и неделя на Хокенхайм е повече...

Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

Неделя, 16 Септември 2018 | Калояново, RallyXpress
Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

ДВА ЧАСА, СЛЕД края на четвъртия кръг от така нареченият шампионат на затворен маршрут – Стара Загора 2018 г., за победител в Серия Макси бе обявен завършилият на второ място на писта Дракон-а Пламен Камбуров (на снимката).

За това бе съобщено в пресрелийз от отбора на Автотранс, в който се казва:

„Камбуров потегли от първа позиция на стартовата решетка, след като бе най-бърз във вчерашните квалификации. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тим бе начело през цялата дистанция, но в самия й край бе неправомерно изпреварен.

„Впоследствие спортните комисари на надпреварата взеха решение по точка 19.1.3 от...

Лидерите с недвусмислени аспирации за новите титли

Неделя, 16 Септември 2018 | Калояново, RallyXpress
Лидерите с недвусмислени аспирации за новите титли

ЧЕТВЪРТИЯТ СТАРТ он тазгодишния календар на т. нар. шампионат „на затворен маршрут“ – градското старозагорското състезание на пистата Дракон влиза в хронологията на сезона с това, че и петимата лидери в сериите недвусмислено обявиха аспирациите си към титлите за 2018 г., печелейки безапелационно победите от старозагорския кръг край Калояново.

:: Резултатите от днешните пет състезания за писта Стара Загора 2018 виж на линка в карето вдясно.

„Не зная какво да кажа от кого съм по-доволен – от себе си и победата тук или от отбора, който беше перфектен“ – обяви за RallyXpress победителят в Серия Спорт...

Без изненади в горещите квалификации на Дракон-а

Събота, 15 Септември 2018 | Калояново, RallyXpress
Без изненади в горещите квалификации на Дракон-а

ДНЕШНИТЕ ПЕТ квалификационни серии (всяка по два старта), с които стартира в днешното горещо четвърто състезание от шампионата на затворен маршрут на писа Дракон – Стара Загора 2018, завършиха без особени изненади.

За втори път след русенското състезание в Серия Спорт най-бърз бе пилотът на домакините от АСК Стара Загора Симеон Симеонов (Хонда Сивик), спечелил и първата, и втората сесия срещу пилота на Елена Тим от Бургас Александър Димитров (Хонда Сивик).

Симеонов – и в двата старта, а Димитров – при първото излизане на трасето, са единствените от групата от 17 автомобила, които успяха да...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев