• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Писта

Точка на ремонтите в Хасково, не валя дъжд, има я решетката

Четвъртък, 24 Май 2018 | Хасково, RallyXpress
Точка на ремонтите в Хасково, не валя дъжд, има я решетката

О, НЕ, ВИНАГИ СМЕ започвали подготовката за писта Хасково поне две седмици преди обявената дата – категорично подчертава Иван Бакърджиев (на снимката), директор на втория кръг от шампионата на затворен маршрут тази година. – Нямаме никакъв избор, защото от всичките градски трасета, това в кв. Орфей е най-дългото – 3120 м., което означава и повече работа по него.“ Както и в Дряново преди седмица, така и сега в Хасково, проблемът е в това дали ще вали и кога. Защото колкото и точна да е организацията по ремонтните работи, ремонти по трасето не се правят в дъждовни дни.

Всичко това наподобява малко на...

Влъчков отсервиран на А1 ринг записва кръгла нула в Австрия

Събота, 19 Май 2018 | София, RallyXpress
Влъчков отсервиран на А1 ринг записва кръгла нула в Австрия

СЛЕД ПЕТ УЧАСТИЯ в шампионата на GT-4 и след две победи в новоучренатата Купа на Централна Европа и общо две години в пистовия автомобилизъм изобщо, днес българският пилот Иван Влъчков (на снимката) за първи път бе замесен в рейсинг-инцидент, който обаче се оказа достатъчно тежък, за да постави точка на второто участие на пилота на София Кар Моторспорт.

По време на първото от двете състезания от австрийския старт на сериите на Ред Бул Ринг, двукратният шампион на България в Серия Туринг и безспорен лидер в класирането на GT-4 при аматьорите (2 победи от чешката Мост), принудиетелно бе взет на...

Две десети места за Влъчков от свободните тренировки

Петък, 18 Май 2018 | София, RallyXpress
Две десети места за Влъчков от свободните тренировки

ДВА ПЪТИ НА ДЕСЕТО място в днешните свободни тренировки на пистата Ред Бул Ринг в Австрия завърши днес двукратният шампион на страната в пистовите надпревари от Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката). Те са част от програмата за втория старт от Купата на Централна Европа в сериите GT-4 и предхождат утрешните две квалификации.

При първото официално излизане на пистата днес, софиянецът завърши на 2.367 сек зад първенеца в тази сесия Стенли (Макларън 570s GT-4), който завъртя една обиколка от 4.326 км за 1:38.792 мин.

%снимка1%
„Практически времето е такова, защото и в тази свободна тренировка, и във втората,...

На Ред Бул Ринг Влъчков стъпи като лидера групата Аматьори

Четвъртък, 17 Май 2018 | София, RallyXpress
На Ред Бул Ринг Влъчков стъпи като лидера групата Аматьори

ПИЛОТЪТ НА София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката) излиза в петък в първата от двете тренировки като лидер на група Аматьори (АМ) за втория кръг от новоучредената през тази година Централно Европейска Купа на сериите GT-4.

Софийският абитуриент, за когото това е петото поредно напълно непознато и съвсем професионално пистово трасе, замина вчера за австрийската писта Ред Бул Ринг, веднага след като със съучениците си от класа в Професионалната гимназия по телекомуникации в София минаха последния си част и на воля отброиха с възгласи пред даскалото „1… 2… 3… 4… 12!“

В касирането преди...

От два кръга в DMV Станислав Добрев първи в спец-рейтинг

Вторник, 15 Май 2018 | София, RallyXpress
От два кръга в DMV Станислав Добрев първи в спец-рейтинг

САМО СЛЕД ДВЕ дебютни участия от осемте старта в германския шампионат на Гранд Туризмо Туринг Кар Къп (DMV), българският пилот Станислав (Стан) Добрев (на снимката) вече е лидер на специална класация.

Тя е направена от организаторите след стартовете на Хокенхайм и Дижон и е на базата на най-точния стоп в бокса, при който се заменят пилотите по време на състезанието Дънлоп 60.

На френското Дижон това правят отборът на Добрев – Шутц Моторспорт, както и конкурентите им от ГетСпийд Пърфоманс.

„Не, не знаех, че сме в такава престижна класация – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев