• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Писта

Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

Петък, 01 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Трасето на Хасково „окъпано“, двата шампионски тим са там

ВЕЧЕ ПРИЕМАМЕ първите тимове, които са със заявка за участие в състезанието утре и в неделя – каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Иван Бакърджиев (на снимката). – До ранния след обед „изкъпахме“ трасето, на което първи стъпиха шампионските тимове на Иван Влъчков (Дамасцена Алба) и КА2 Рейсинг Тим на Константин Маршавелов.

Последната част от подготовката на писта Хасково надвечер в петък е било обозначаването на боксове за всеки от участващите тимове.

„Така си спестихме един човек от организацията, чието време да е ангажирано...

„Свиват“ времето за Хасково с 60 мин и една серия по-малко

Четвъртък, 31 Май 2018 | София, RallyXpress
„Свиват“ времето за Хасково с 60 мин и една серия по-малко

ВТОРИЯТ КРЪГ от националния шампионат на затворен маршрут със сигурност ще бъде „свито“ във времето в неделя с между 45 и 50 минути. Причината за това е малкият брой на участници в Серия Макси, което ще наложи обединението ѝ заедно с деветимата пилоти от предишната серия Туринг.

Такива са императивните разпоредби на чл. 10, т.1.1 (виж факсимилето по-долу) на Специалния правилник за провеждането на състезанията на затворен маршрут на националната федерация.

Което означава, че подобно решение със сигурност ще бъде взето по време на първото заседание на спортните комисари (Емил...

Камен Василев със симулации на Дракон-а за писта Хасково

Сряда, 30 Май 2018 | София, RallyXpress
Камен Василев със симулации на Дракон-а за писта Хасково

ВТОРО ДЕБЮТНО състезание предстои на пилота на Стайков рейсинг Камен Василев (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) този уикенд на трасето на пътния възел Орфей в Хасково, за което 43-годишният пазарджиклия е правил тестове в понеделник на пистата Дракон. „Не бяха обичайните изпитания, в които се гонеха километри и се мереха времена“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт състезателят. Дълго време преди да се появи на бургаското трасе, Камен и неговият ментор в спорта започнаха подготовката си с поредица от продължителни изпитания край Калояново.

Според хора, присъствали...

Един „максималист“ няма да стъпи на подиума в Хасково

Вторник, 29 Май 2018 | София, RallyXpress
Един „максималист“ няма да стъпи на подиума в Хасково

САМО ЕДИН ОТ заявените пилоти в Серия Макси няма да намери място на подиума от втория кръг на националния шампионат за затворен маршрут този уикенд в Хасково. Това се вижда от публикувания от организаторите списък на участниците за състезанието (виж по-долу) на пътния възел Орфей в града, в което серията ще бъде представена само от три Мицубиши и едно Субару. Предварителните заявки за старта сочеха 33 автомобила, но с отпадането на Александър Кръстев от Вромос намалява общата бройка, а Макси-то се свежда до каре.

В Бургас колите бяха общо седем, като сега, освен Кръстев, отсъстващи са...

Хасково подобрява бройката, увеличението e от Енеос Къп

Понеделник, 28 Май 2018 | Хасково, RallyXpress
Хасково подобрява бройката, увеличението e от Енеос Къп

ЧАСОВЕ ПРЕДИ да изтече крайният срок за заявките във втория кръг от т. нар. шампионат на затворен маршрут, наричан у нас разговорно „пистово първенство“, организаторите от Хасково отбелязват увеличение на броя на участващите автомобили с осем коли повече от преди година и две седмици. „Има още възлови пилоти от Серия Спорт, които – както обикновено – пращат заявките си в последния момент, но със сигурност бройката е по-голяма от миналия май, категоричен е директорът на втория кръг Иван Бакърджиев.

До момента заявките са 12 - Серия Спорт, 8 - Серия Туринг,  8 - Енеуос Къп и 5 - Серия Макси

Справката...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев