• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Писта

След 17 год. начело на Вромос Р. Петров сдава шефския пост

Вторник, 24 Април 2018 | Бургас, RallyXpress
След 17 год. начело на Вромос Р. Петров сдава шефския пост

НАЙ-КЪСНО ДО три седмици общото събрание на бургаския АСК Вромос-Жакен ще се събере, за да свали отговорностите от сегашния председател Радко Петров, да утвърди новия шеф на спортното обединение Мирослав Терзиев, но също и да върне старото название на клуба – Вромос Рейсинг. Това стана известно днес по обед от информация, която самият Радко Петров предостави на сайта с новините в българския автомобилен спорт. „Уморен съм, чувствам се изчерпан откъм идеи, а и трябва да има приемственост от по-млад човек“, заяви Петров по телефона.

От 2001 г. насам Радко Петров е начело на успешния клуб,...

Влъчков едновременно на три фронта през сезон 2018 година

Четвъртък, 19 Април 2018 | София, RallyXpress
Влъчков едновременно на три фронта през сезон 2018 година

ТОЧНО ДОПРЕДИ три седмици, на сайта на европейските серии на GT-4 русенският отбор София Кар Моторспорт бе отбелязан като тим, търсещ пилоти за своя трети пълен сезон в този шампионат.

Но още преди края на февруари, веднага, след учредяването на новия формат в сериите – Купата на Централна Европа, на сайта се появи и информацията, че тимът се е присъединил именно към тази схема на европейските пистови състезания.

Това означава, двукратният национален шампион в Серия Туринг и класирал се 5-и при първото си участие в аматьорската група на миналогодишните надпревари GT-4 (5 старта, 1 победа, 2 втори 1...

Дончев с купа от Хокенхайм, Добрев прави успешен дебют

Понеделник, 16 Април 2018 | Хокенхайм, RallyXpress
Дончев с купа от Хокенхайм, Добрев прави успешен дебют

СЕЗОН 2018 започна с купа за Георги Дончев (на снимката), след като българският пилот записа второ място в престижното състезание на Немската асоциация по моторен спорт (DMV) Гранд Туризмо Туринг Кар Къп. На писта Хокенхайм този уикенд Дончев и дебютантът в тези състезания Симеон Филипов се включиха като гост-пилоти в два формата – ендюранс серията Дънлоп 60 минути и два спринта по 30 мин. срещу 8 съперника в класа с модели на орше GT3 Cup и още близо други 20 GT модели.

Сред тях Мерцедес AMG GT3, Корвет Z.06R GT3, Ламборгини Хърикейн GT3, Пагани Зонда, Ауди R8 и много други.

Техническа повреда в автомобила попречи на...

43-годишен пазарджиклия ще влиза в пистовия шампионат

Вторник, 10 Април 2018 | Калояново, RallyXpress
43-годишен пазарджиклия ще влиза в пистовия шампионат

43-ГОДИШНИЯТ строителен бизнесмен от Пазарджик Камен Василев (на снимката) ще е новото име, които ще се появи в националното първенство на писта тази година.

Василев, който е абсолютен дебютант, ще е първият пилот, представляващ учреденият преди месец тим от мултишампиона на България Пламен Стайков Стайков Рейсинг Тим.

„Като мениджър, ментор и треньор на Камен, съм поставил една-единствена задача за тази година – финали във всички стартове от първенството на затворен маршрут“, обяви пред сайта Стайков.

Това е вторият пилот, след Мирослав Ангелов, при това на възраст по-голяма от тази на...

Готови техническите правила за предстоящата Купа Лада

Сряда, 04 Април 2018 | Пловдив, RallyXpress
Готови техническите правила за предстоящата Купа Лада

ТЕХНИЧЕСКИТЕ регулации на бъдещата купа Лада, която според намеренията на нейните учредители трябва да стартира с първи кръг от шампионата на затворен маршрут в Бургас след малко повече от месец, са били изпратени в офиса на БФАС днес от отговарящия за пистовите надпревари член на управата Христо Стоилов. Това заяви самият той пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, мотивирайки се с това, „че след срещата в старозагорското Пряпорец, нещата много се проточиха във времето“ [Христо Стоилов].

Отделно от приложените към електронното писмо технически правила за Купа Лада (виж в...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев