• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Писта

Спортен клуб Диамо трескаво се готви за финала на Серес

Четвъртък, 09 Ноември 2017 | Благоевград, пресрелийс на СК Диамо
Спортен клуб Диамо трескаво се готви за финала на Серес

ДЕВЕТ ДНИ преди старта на финалния шести кръг от шампионата на затворен маршрут за 2017 г., благоевградският спортен клуб Диамо трескаво работи за старта на пистата Серес. След един пропуснат сезон през есента на 2016 г., благоевградчани връща традицията пистовият шампионат на страната да има и своето задгранично участие.

Това ще стане следващият уикенд, когато на гръцката писта Серес ще бъдат решени останалите нерешени въпроси около титлата в Серия Спорт и призовите места в трите серии другите две категории - Туринг и Макси, както и в отделните класове.


Организаторите обещават интригуващи...

Победа и първа титла за Ташо Ташев в първата Енеос Къп

Неделя, 05 Ноември 2017 | Калояново, RallyXpress
Победа и първа титла за Ташо Ташев в първата Енеос Къп

ПЪРВА ПОБЕДА във второто състезание от финалния кръг на открития шампионат на писта под цветовете на Енеос и Омникар България днес спечели на пистата Калояново пилотът от сериите Ташо Ташев (на снимката), с което пилотът записва името си в историята на тази проходила през 2017 г. надпреварата като първия официален шампион на Енеос Къп.

39-годишният пловдивски бизнесмен Ташо Ташев е третият различен победител в първия сезон, като в първите два тура от серията победи спечелиха последователно заелият вчера пол-позишъна Венцислав Станев (Калояново) и Христо Чаков (Стара Загора)

Двете...

Иван Влъчков с нов рекорд за Туринг-а в тестове на Дракон

Събота, 04 Ноември 2017 | Калояново, RallyXpress
Иван Влъчков с нов рекорд за Туринг-а в тестове на Дракон

ДРУКРАТНИЯТ шампион на писта в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) подобри днес по време на тестове на писта Дракон най-доброто постижение за една обиколка от 2048 м., постигайки в петото излизане на трасето време от 1:05.661 мин. (средна скорост от 112.286 км/ч). Предишният рекорд на тази серия също принадлежеше на Влъчков, поставен по време на второто състезание на същото трасе през 2016 г., в организирания от ДИАМО финален кръг от шампионата. Тогава пилотът на пловдивския КА2 Рейсинг Тим записа 1:07.502 мин за тур (най-добра обиколка в състезанието) при средна скорост от 109.223 км/ч.

Постижението на шампиона...

Труден уикенд за Кралев на италианската писта Адрия

Понеделник, 30 Октомври 2017 | от Краси Тодоров, Крафт Рейсинг
Труден уикенд за Кралев на италианската писта Адрия

ЗА БЪЛГАРСКИЯ пилот Пламен Кралев (на снимката, Ауди RS3 LMS) и неговият отбор Крафт Рейсинг, с който се представя в шампионата TRC Италия, изминалият състезателен уикенд на пистата Адрия по време на двата старта за европейския трофей на туристическите автомобили се оказа неуспешен. След като завършиха на единадесета позиция от 20 участващи автомобила в съботната квалификация, Пламен трябваше да стартира със своето Ауди от 11-о място в стартовата решетка и в двете 35-минутни неделни състезания.

В първото състезание Пламен изостана на старта и не можа да напредне на „сгънатата“ и позволяваща...

Влъчков и Маршавелов вече са шампиони. Кой ще е в Спорта?

Неделя, 15 Октомври 2017 | Бургас, RallyXpress
Влъчков и Маршавелов вече са шампиони. Кой ще е в Спорта?

ОТБОРЪТ НА пловдивският клуб КА2 Рейсинг Тим приключи шампионата предсрочно, печелейки две от трите главни титли в първенството на затворен маршрут днес в Бургас. Към тях двамата му пилоти – Иван Влъчков и Константин Маршавелов (двамата на снимката горе) прибавят отборната титла за годината, а като за гарнитура – и званията си за първенци в своите класове НС3 и НС1*.

Първо най-младият шампион на писта у нас Иван Влъчков (Хонда Сивик) дублира титлата си от 2016 г. в Серия Туринг, а веднага след него това направи, оцелявайки във второто от двете бургаски мелета и взе третата си национална титла в...

«  1 2 3 4 5 6 7  »