• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Писта

Заявените в уикенда на Дракон 53 коли, най-малко са в Туринг

Сряда, 24 Октомври 2018 | Калояново, RallyXpress
Заявените в уикенда на Дракон 53 коли, най-малко са в Туринг

СМЕТКИТЕ НА Христо Стоилов, че този уикенд писта Дракон ще събере повече от 50 пилоти в петия старт от шампионата на затворен маршрут, се оказаха абсолютно точни. „От дългата практика е!“, коментира вярната си прогноза собственикът на трасето, след като снощи късно окончателният вариант на заявките бе завършен (виж списъка по-долу). Общо 53 машини се събират в трите серии и двата едномаркови шампионата, които в събота открива програмата с квалификационните серии за неделния старт.

За разлика от предишните състезания, този път не „лададжиите“ (14 заявки), а „спортистите“ (с една повече!) ще са...

Часове преди да се закрият: заявките за Дракон-а са 50

Понеделник, 22 Октомври 2018 | Пловдив, RallyXpress
Часове преди да се закрият: заявките за Дракон-а са 50

ЧАСОВЕ ПРЕДИ да бъде приключен списъка със заявки за петото състезание от първенството на затворен маршрут, списъкът с имената на участниците стигна до номер 50. Така предположението на Христо Стоилов (на снимката), че броят на заявените ще стигне 50, а може и да го подмине, вероятно ще се окаже верен. Да припомним, че 24 часа преди днес в полунощ, листата бе наполовина попълнена. „Последните имена, които попълниха списъка до 17:30 ч. бяха тези на участниците в едномарковия шампионат Енеос Къп, а преди тях – на пилота на Автотранс Пламен Камбуров.“

Такъв беше отчета на Стоилов, който той направи 6...

Чакам поне 50 коли на Дракон в този уикенд: Христо Стоилов

Неделя, 21 Октомври 2018 | Пловдив, RallyXpress
Чакам поне 50 коли на Дракон в този уикенд: Христо Стоилов

НАРУШЕНА е трайната традиция заявките за състезанието да бъдат изпращани в последния момент – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Стоилов (на снимката), собственик на пистовото трасе Дракон край с. Калояново.

„До днес сутринта имаше 22 изпратени имена на пилоти, което ме кара да смятам, че мога да очаквам поне 50 автомобила в този уикенд.“ Крайният срок за регистрация за участие в петия кръг от шампионата на затворен маршрут е понеделник, 22 октомври, 24:00 ч.

На следващият ден се очаква и публикуването на официалния списък на заявените участници.

Според Стоило по...

Трибуналът каза тежката си дума по казуса от Дракон-а

Вторник, 09 Октомври 2018 | София, RallyXpress
Трибуналът каза тежката си дума по казуса от Дракон-а

ОТ ДНЕС НА САЙТА на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) е публикувано Решение №3/2018 на Националния спортен трибунал, с което „криво седящите и право съдещи“ спортни магистрати отменят решението на комисарите от 16 септември 2018 г. по казуса с наказанието на пилота на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов за писта Стара Загора (виж ТУК).

:: На сайта на БФАС решението може
да бъде видяно в оригинал ТУК.

Точно десет дни след спорното решение на комисарите на писта Стара Загора, както и общото напрежение през тази и предишните три години около класиранията и оспорваните резултати в...

Технически проблем спря Иван Влъчков за втората надпревара

Понеделник, 08 Октомври 2018 | Зандвоорт, Пресслужба на Иван Влъчков
Технически проблем спря Иван Влъчков за втората надпревара

ТЕХНИЧЕСКИ проблем попречи на Иван Влъчков (на снимката) да завърши второто състезание от последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, което се проведе на пистата Зандвоорт в Холандия в събота и неделя. Този уикенд Иван кара с нов съотборник Крис Чадуик, като двамата управляваха българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Вчера в първото състезание двамата завършиха 4-и.

В неделната надпревара Иван стартира от 2-а позиция в класа си и я запази при потеглянето, като бе 5-и в общото класиране.

15 минути след началото на състезанието обаче се скъса главината на...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев