• ...АПИ ОТКАЗВА ШИПКА-ДАМАСЦЕНА ДВА ПЪТИ, ПЪРВИЯТ - ОЩЕ НА 5 ЮЛИ, ДЕНЯТ, В КОЙТО БФАС ИЗДАВА ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАНИЕТО...

  • ...ЮЛИ ТЕЛИЙСКИ ПОВТАРЯ УСПЕХА СИ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, СВИ РАЗЛИКАТА С ЛИДЕРА НА 9 ТОЧКИ...

     

  • ...ЕДИН ЕКИПАЖ ГАРАНТИРАНО ОТПАДА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОЩЕ ЧАКАТ ДВА ОТ СЛИВЕН, НО ЩЕ ГИ ДОПУСНАТ СРЕЩУ СОЛЕНА ГЛОБА...

     

Писта

За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

Сряда, 13 Юни 2018 | Русе, RallyXpress
За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

ОГРОМЕН НАПЛИВ от автомобили за старта на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, списъкът за участие на русенския пътен възел приближава 70 автомобила. Това е цифрата, включваща четирите официални серии, дебютиралата в Бургас и пропуснала Хасково Купа Лада, но също десетината автомобила за организираният от русенци още от миналото лято т. нар. „отворен клас“ и за гости от Румъния. Толкова много пилоти за старта е мечтата на всеки организатор, но в същото време и огромен проблем с времето за затваряне на пътното съоръжение.

Хасковските притеснения, че малкият брой...

Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

Петък, 08 Юни 2018 | София, RallyXpress
Програма 24-часа Льо Ман-BG с първи опит на гръцката Серес

ОБЯВЕНОТО миналия месец българско намерение догодина в фамозната автомобилна класика 24-часа Льо Ман да има и присъствие на български автомобил и български екипаж, днес бе реализирано с първи тест на двама от бъдещите пилоти на гръцкото трасе Серес.

Шампионският дует Иван Влъчков и Константин Маршавелов, заедно с ментора на програмата и конструктор на русенския болид Росен Даскалов (на снимката горе) направиха еднодневен тест за оценка на пилотите и първоначално опознаване на SIN R1 GT-4 на класическо автомобилно трасе. 

Заедно с преминаващото през Серес Премиум Рали, екипът на Русе Кар...

В Хасково: малко пилоти, но с висока скорост и качества

Неделя, 03 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
В Хасково: малко пилоти, но с висока скорост и качества

ВТОРИЯТ СТАРТ от шампионата на затворен маршрут в Хасково показа две неща. Първото, че не винаги количеството гарантира качеството, и, второ, че онези, които не бяха край пътния възел Орфей са пропуснали едно от най-емоционалните състезания от доста време насам.

При това над Серия Макси изобщо нямаше табелка „Запазено“ за сирни преживявания, а адреналинът на публиката бе разпределен еднакво от хасковския дебют на Енеос Къп, открили гонката и завършили с общото формирование Туринг&Макси.

Трябва да дадем дължимото на осмината от пловдивската рейсинг академия. Причината е проста, а в с...

Силно състезание от Хасково, Камбуров чупи каръка си тук

Неделя, 03 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Силно състезание от Хасково, Камбуров чупи каръка си тук

ВТОРОТО СЪСТЕЗАНИЕ от шампионата на затворен маршрут в Хасково вероятно е едно от най-емоционалните пистови състезания през последните два-три сезона, в което и трите старта (обединена група Туринг и Макси) бяха „вързани“ до последно, а след финалите им нямаше нита една обструкция, която да удължи заседанието на спортните комисари.

Отделно и трите старта – Енеос Къп, Серия Спорт и туринго-максималната група, имаше емоции, които обикновено малкото зрители в Хасково така и не успяха да видят.

Първият на старта в състезанието на пловдивската рейсинг академия бе спечелено от Венцислав Станев,...

Жега на пистата в Хасково, събраха двете серии в една

Събота, 02 Юни 2018 | Хасково, RallyXpress
Жега на пистата в Хасково, събраха двете серии в една

ТОВА, ЧЕ НА ПИСТА Хасково не само заради днешните квалификации от втория кръг в пистовото първенство ще е жега не можеше да изненада никого. Новото, или по-точно планираното ново бе, че заради минималния брой на участващи автомобили в Серия Макси, спортните комисари само за минути взеха решението си за обединението й с Серия Туринг.

В това отношение разпоредбите са категорични, колкото и това да не се харесва на пилотите и правилото на т. 10.1.1 беше задействано, при това не без помощта на част от състезателите, които остро реагираха на фрази „…ама не може ли да направим компромис?“

„Просто за...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев