• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Писта

РУМЕН ДУНЕВ НАСТЪПВА ЗДРАВО В ПЪРВАТА СЕСИЯ НА ПИСТА ПАУТАЛИЯ

Събота, 10 Юни 2006 |
РУМЕН ДУНЕВ НАСТЪПВА ЗДРАВО В ПЪРВАТА СЕСИЯ НА ПИСТА ПАУТАЛИЯ

ПИЛОТЪТ на Дунев Моторспрот Румен Дунев (Форд Пума Супер 1600) направи зверска езда в първата сесия от квалификациите в третия кръг на шампионата на затворен маршрут. Точно както и на пловдивското трасе Дунев и останалите шестима пилоти от групата до 1600 куб. см стартираха в една обща серия с тези от коли над 1600 куб. см.

Този път прекият двубой между него и Георги Тонев ( GT Рейсинг тим) завърши с авантаж на Жоро, който успя да изпревари Дунев с 0.841 сек. Макар двамата да са в различни групи, закачката им е още от писта Дракон, където Румен бе по-бърз от Танев на два пъти.

Дунев завърши квалификацията с...

СТАРТОВИТЕ РЕШЕТКИ ЗА УТРЕШНИЯ СТАРТ НА ПИСТАТА ПАУТАЛИЯ

Събота, 10 Юни 2006 |
 RallyXpress

ВТОРИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ от третото за годината състезание в шампионата на затворен маршрут минаха при изсъхващо трасе и повечето от пилотите стартираха в сесията със сухи гуми. Това, което отбелязват независимите наблюдатели на вчерашната квалификация е, че след проливния дъжд в първата и почти сухата писта във втората част, всеки един от участниците е подобрил постиженията си на 1700-метровото трасе.

Ето как изглеждат стартовите решетки за утреиния старт (първата серия потегля в 10 ч.):

Купа Шкода Фабия

1

Пламен Камбуров

1:05.211

Шкода Фабия

2

Емил Виденов

1:05.351

Шкода Фабия

3

Александър Кипрински

1:05.501...

КАТЕТО СТРАТИЕВА ДЕБЮТИРА В КУПА ШКОДА ФАБИЯ ТОЗИ УИКЕНД

Петък, 09 Юни 2006 | ,
КАТЕТО СТРАТИЕВА ДЕБЮТИРА В КУПА ШКОДА ФАБИЯ ТОЗИ УИКЕНД

ЕКАТЕРИНА Стратиева (на снимката) която се появи в автомобилния спорт точно преди година със старта си в планинското Панагюрище, този уикенд ще направи третия си дебют в рамките на един непълен състезателен сезон. На кюстендилското трасе Пауталия младата абсолвентка от художествената академия в София ще стартира в Купа Шкода Фабия.

Преди това, на 19 май Стратиева за първи път участва в кръг от националното първенство по рали Виктори-София.

Както научи RallyXpress от бащата и мениджър на Катето Ивайло Стратиев в отбора Астра Рейсинг, тя ще се състезава на кюстендилското трасе само три дни, след като...

ПЕТДЕСЕТ ЗАЯВКИ ЗА СТАРТА НА ТРАСЕТО ПАУТАЛИЯ ТАЗИ НЕДЕЛЯ

Петък, 09 Юни 2006 | .
ПЕТДЕСЕТ ЗАЯВКИ ЗА СТАРТА НА ТРАСЕТО ПАУТАЛИЯ ТАЗИ НЕДЕЛЯ
pПЕТДЕСЕТ са заявените пилоти, които този уикенд трябва да са на пистата Пауталия край Кюстендил, обяви за RallyXpress директорът на третия кръг от шампионата на затворен маршрут Валентин Микев (на снимката). Според сметките на сайта, това ще е второто състезание, след пловдивската писта Дракон, на което се събират толкова много състезатели.

До момента само състезателите от клас “хобикар” са двадесет и един, а като се знае практиката на българските пилоти да заявяват участието си непосредствено преди старта, много вероятно е “хиксовете” ще надхвърлят бройката от 22 автомобила. Това пък ще наложи...

МИТКО СТОЙЧЕВ: НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ЗА КЮСТЕНДИЛ, ПЪТУВАМ ОЩЕ ДНЕС

Петък, 09 Юни 2006 |
МИТКО СТОЙЧЕВ: НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ЗА КЮСТЕНДИЛ, ПЪТУВАМ ОЩЕ ДНЕС

ВРЕМЕННИЯТ лидер в общото класиране на група Х, 18-годишният пловдивчанин Димитър Стойчев (на снимката) категорично заяви, че няма търпение да стартира в третото си състезание от пистовия шампионат в неделя на пътния възел край Кюстендил. “Още днес заминавам за пистата Пауталия”, каза по телефона младежът.

Като победител от първия старт от шампионата – преди месец в Русе, Митко Стойчев изглеждаше силно разочарован от факта, че на писта Дракон завърши втори. За два старта пловдивчанинът има в актива си 18 т.

Първата си победа Стойчев спечели на трасето в Русе, където
направи два рекорда -...

«  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  » 
Автобои Неделчев