• ...ТЕЖЪК И РЯДЪК ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ЛИШАВАТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДВЕ ОТ РУМЪНСКИТЕ ТИТЛИ...

  • ...ПРЕДСТОЯТ ДВА ТРУДНИ ДНИ ОТ ПОРЕДНИЯ РУМЪНСКИ УИКЕНД ЗА ПАНАГЮРСКИЯ ПИЛОТ ЛЮБЕН КАМЕНОВ...

  • ...КОШМАРНИ 100 М ЗА ПИЛОТА ИВАН ВЛЪЧКОВ - КОЛАТА ГАСНЕ В ЗАВОЯ КОКА КОЛА, БЪЛГА,ИНЪТ ГУБИ 4 ПОЗИЦИИ И БРОНЗ ОТ НЮРБУРГИНГ...

Писта

Писта Стара Загора затворена от четири страни с „хоругви“

Вторник, 19 Септември 2017 | Стара Загора,RallyXpress
Писта Стара Загора затворена от четири страни с „хоругви“

ТЕЗИ ДНИ И ЧЕТИРИТЕ входа към Стара Загора ще бъдат затворени от автомобилните „хоругви“ със стилизирани пистарки и логата на организаторите, които завършват цялостната пропаганда около петото за годината състезание от шампионата на затворен маршрут. Точно след 10 дни е старта на най-посещаваното от публика автомобилно трасе от пистовия шампионат на България пред последните 10 години. „Тези „хоругви“ ще бъдат поставени на стълбовете на четирите входа към града“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Илия Бояджиев.

В четирите подстъпа към...

Иван Влъчков 3-и във второто състезание на Нюрбургринг

Неделя, 17 Септември 2017 | София, Пресслужба на Иван Влъчков
Иван Влъчков 3-и във второто състезание на Нюрбургринг

ШАМПИОНЪТ на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков (на снимката) се класира на 3-о място във второто състезание в класа на аматьорите от последния кръг от Европейските серии GT4 на Нюрбургринг. Така пилотът реално повтори класирането си от съботния ден, когато единствено спортсменското „побутването“ на българския SIN R1 GT4 от Масарати-то на Роми Дел’Антония стана причина софийският дванадесетокласник да завърши два пъти трети на германския подиум. Вчера в първото състезание Влъчков бе класиран 4-и, като До последния завой се движеше 3-и, преди да му налети Дел’Антония.

Влъчков, който...

Драма на Нюрбургринг, Иван Влъчков изгуби чист подиум!

Събота, 16 Септември 2017 | Нюрбургринг, RallyXpress
  • обновена
Драма на Нюрбургринг, Иван Влъчков изгуби чист подиум!

МЛАДИЯТ БЪЛГАРСКИ шампион от пистовите състезания Иван Влъчков (на снимката) трябваше да изживее най-голямото си разочарование днес на пистата Нюрбургринг, когато 100 м. преди финала, малко преди края на завоя Кока Кола, неговият SIN R1 GT-4 показа дефект и Ванката бе принуден да спре за около 3-4 секунди.

Първо от ауспусите излязоха малки облачета дим, а веднага след това със пламък, сякаш колата бе загасена и пилотът се опитваше да я рестартира.

Така при втория опит SIN-а потегли от място и на Влъчков оставаше да финишира необезпокояван от трафик или конкуренти на 23-о място и пети от аматьорката...

В двете сесии на Нюрбургринг: 4-а и 3-а позиции за Влъчков

Събота, 16 Септември 2017 | Нюрбургринг, RallyXpress
В двете сесии на Нюрбургринг: 4-а и 3-а позиции за Влъчков

ДВЕ МЕСТА В ЧЕЛНОТО каре за днешния първи и утрешния втори финален стартове от евросериите в GT4 си осигури пилотът на София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката) след квалификациите на пистата Нюрбургринг.

Първата 15-минутна квалификация Влъчков завършва на 4-о място от деветимата стартирали състезатели в неговата аматьорска група, записвайки по време на своя 4-ия тур постижение от 2:09.431 мин за обиколка 5137 метра.

„Пистата е страхотна, бърза е, но и лесно се учи – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт най-младия шампион в историята на родния пистов автомобилизъм. – Мисля,...

Даскалов награждава Влъчков с участие във финала на GT-4

Събота, 09 Септември 2017 | София, RallyXpress
Даскалов награждава Влъчков с участие във финала на GT-4

СЛЕД ДВЕ БЛЕСТЯЩИ участия на шампиона на България на писта в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) в евросериите на GT-4 при аматьорите, менторът му от София Кар Моторспорт Росен Даскалов прави забележителен жест, награждавайки софийският тийнейджър с участие и във финалния старт от шампионата идния уикенд на германската писта Нюрбургринг. Сега пилотът има всички шансове, за да подобри позициите си в този шампионат, в който влезе като на шега при аматьорите и не само се оказа в десетката след първото си надбягване, но дори и спечели втория старт на Словакия Ринг.

На 15 юли Влъчков вече...

1 2 3 4 5  »