• ...ТРИНАДЕСЕТ ДНИ И ДВЕ ПРОМЕНИ ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПИСТА...

  • ...С ОТКРИТО ПИСМО ДО УПРАВАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, СОФИЙСКИЯТ ПРОСПИЙД ИСКА ОТГОВОРИ ОТ БФАС ...

  • ...ЕКИПАЖЪТ НА МАРИНА МОТОРСПОРТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ/ДОБРИН БОРИСОВ - ШЕСТ ПЪТИ №1 В ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА...

Писта

Пистата във Велико Търново: през Дракона обратно у дома

Събота, 22 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Пистата във Велико Търново: през Дракона обратно у дома

ТОЧНО 13 ДНИ, след като организаторът на четвъртото състезание от пистовото първенство тази година – Велико Търново Димитър Стефанов (на снимката) обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, че в своята десета годишнина надпреварата ще се мести на калояновското трасе Дракон, стана ясно, че юбилеят ще си остане на пътния възел в града. „Ха-ха, стана смешно – писта Велико Търново, ще е… във Велико Търново“, коментира Стефанов днес по обед. Последната промяна става, след като Стефано е имал спешна среща с кмета на града Даниел Панов.

Срещата с градоначалника е била преди три дни,...

Кралев и Крафт Рейсинг пазят 3-о място в шампионата TRC

Вторник, 18 Юли 2017 | от Краси Тодоров, Краф Рейсинг
Кралев и Крафт Рейсинг пазят 3-о място в шампионата TRC

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Пламен Кралев (на снимката) и отборът му Крафт Рейсинг спечелиха третото място в четвъртия кръг от италианския шампионат на туристическите автомобили (TRC), проведен на пистата Муджело.

След като Кралев стартира трети в първото състезание от уикенда, българинът запази позицията до края на надпреварата, донесла му поредния подиум в шампионата на Апенините.

С този подиум Кралев прибави още 12 т. за годишното класирането на TRC, запазвайки третата позиция сред още 26 пилоти.

Във второто състезание Пламен Кралев потегли от четвъртата стартова позиция, но поради грешка в...

Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

Събота, 15 Юли 2017 | Братислава, RallyXpress
Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

18-ГОДИШНИЯТ български пилот на София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката, Син Кар R1 GT4) днес записа най-значимият си успех като пистов състезател, печелейки първата от двете квалификации на пистата Словакия Ринг. Ванката, който кара с №7 завърши на първо място от всички 11 аматьори в потока и е на 14-а позиция от всички стартирали в тази сесия. Времето за тийнейджъра за един тур от 5922 м. е 2:13.017 мин., а първият след него – Костнер, е с изоставане от повече от половин секунда – 0.657.

Това може да се оцени като особено впечатляващо постижение за Влъчков, като се има предвид, че първата си...

Първи два „учебни“ часа за Иван Влъчков на Словакия Ринг

Петък, 14 Юли 2017 | София, RallyXpress
Първи два „учебни“ часа за Иван Влъчков на Словакия Ринг

ПЪРВИТЕ ДВА „учебни“ часа за шампиона на България в пистовите надпревари (серия Туринг) Иван Влъчков (на снимката) приключиха днес на Словакия Ринг с най-добро време от една обиколка 2:18.236 мин. Това е най-доброто постижение, което Влъчков записа в двете свободни тренировки. На практика двете едночасови сесии бяха първият случай, в който 18-годишният софиянец стъпва на истинска професионална писта и кара редом с пилоти, които имат неизмеримо по-голям стаж в европейските серии на GT4.

В общият поток Влъчков е на 26-а позиция от общо 30 стартирали и има седмото постижение от 11 участника в...

Иван Влъчков: 150 км тестови на Дракон за първото си GT4

Вторник, 11 Юли 2017 | Калояново, RallyXpress
Иван Влъчков: 150 км тестови на Дракон за първото си GT4

ШАМПИОНЪТ на България в пистовия шампионат за 2016 г. в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) днес направи първи тест за своето дебютно участие в евросериите на GT4 този уикенд на Словакия Ринг. В него софийският тийнейджър ще бъде в болида Син Кар R1 GT4 на София Кар Моторспорт.

Разбира се, тестът е бил под палещото слънце на писта Дракон и започва днес в 11:30 ч., когато Син Кар R1 GT4 за първи път е извадена на трасето.

„Продължихме до 16 ч., като през това време на няколко пъти Иван влизаше в бокса. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт бащата и личен мениджър на шампиона Стамен...

1 2 3 4 5  »