• ...ОБРАТНО НА СЛУХОВЕТЕ, ЧЕ ПРОПУСКА РАЛИТО НА МОНТЕ КАРЛО, ШКОДА ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ В WRC2...

  • ...С ПИСМО ОТ 29 ДЕКЕММВРИ 2017 Г. КЛУБОВЕТЕ НАСТОЯВАТ ПРЕД УПРАВАТА НА БФАС ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ...

     

  • ...ПЪРВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЯВКИТЕ НА ЕКИПАЖИТЕ В 86-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ МОНТЕ КАРЛО...

     

Писта

Миро Петков: Не най-успешен, но най-разнообразен сезон

Понеделник, 01 Януари 2018 | София, RallyXpress
Миро Петков: Не най-успешен, но най-разнообразен сезон

ВРАЧАНИНЪТ Миро Петков (на снимката) е един от близо двете дузини български автомобилисти, пръснали се по широкия свят. Но ако нещо отличава Миро от останалите му колеги, то нова е неговата ненасита да бъде зад волана на колкото се може повече и различни спортни автомобили. Ненасита, която рязко прескача границата на традиционната автомобилна „лакомия“ на всеки български пилот. Както Миро, така и останалите ни състезатели по широкия свят се чувстват като недоялите дечица, попаднали в сладкарската работилница. Но както се казва, това е друга тема. Или „друга бира“.

Доказателствата за Миро...

Българската марка се налага здраво в кенийските ралита

Неделя, 17 Декември 2017 | от Николай Каразлатев, Варна
Българската марка се налага здраво в кенийските ралита

ПРЕДИ ДНИ НА своя месинджър неочаквано получих съобщение от стар приятел. Беше изпратено от Анвар Сиди, кенийски автомобилен състезател и фотограф.

С него се запознах по време на Класик Рали Балкан през септември месец, когато Сиди участваше в тима Кабрас Шугар Рейсинг.

В балканската класика техните пилоти бяха зад волана на Порше 911. Макар виртуалната ни комуникация с Анвар да е честа, съобщението, което получих за финала на кенийския шампионат и Рали Накуру силно ме израдва.

Това беше 6-ото от 8 ралита в африканската страна (две отменени), с което там затваряха сезона.

Ето какво беше...

Енеос Рейсинг Академи закри първия свой сезон в Енеос Къп

Неделя, 03 Декември 2017 | Пловдив, RallyXpress
Енеос Рейсинг Академи закри първия свой сезон в Енеос Къп

НА СТИЛНО и в отбран кръг парти в Кая Шиша Плейс в Пловдив пловдивския клуб КА2 Рейсинг Тим закри първия сезон на Енеос Рейсинг Академи и победителите в първия открит сезон на едномарковия шампионат Енеос Къп.

Домакин на партито бе инициаторът и на Академията, и на Купата, трикратният национален шампион на писта Константин Маршавелов.

Тържеството трябваше да отбележи не само края на Купата, а победителите да получат своите грамоти и купи, но също и да отбележи и „порастването“ на този шампионат.

След като пред 2017 г. Енеос Къп бе „зачената“ на пистата Дракон и там се проведоха три от...

Давид Будев гарантиран за идния сезон в Серия Туринг

Събота, 02 Декември 2017 | Стара Загора, RallyXpress
Давид Будев гарантиран за идния сезон в Серия Туринг

СЛЕД КРАТКИЯ си дебют тази година в Серия Туринг на националното първенство на затворен маршрут, от следващото първенство 18-годишният заралия Давид Будев (на снимката) ще е гарантиран участник в надпреварата. Това стана ясно вчера, след като баща и син Будеви натовариха на колесар сивия Сивик от екипа Иван Влъчков, за да го паркират в собствения си гараж в Стара Загора. Така шампионът и неговия подгласник в Ротакс Джуниър в първенството на картинг от 2014 г. – Иван Влъчков и Давид Будев, отново се събират в един екип след пауза от два сезона.

Точно преди 10 дни на пистата Серес Будев-младши...

Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

Вторник, 28 Ноември 2017 | София,sportal.bg
Kрасен Кралев връчи плакет на ММС на пилота Иван Влъчков

МИНИСТЪРЪТ на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния пилот Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи в началото на своята състезателна кариера.

През 2017 г. той дебютира  в европейските серии GT4 с българския отбор София Кар Моторспорт и с българския състезателен автомобил SIN R1 GT-4. Влъчков се нареди на пето място в индивидуалното класиране, а София Кар Моторспорт зае трето място в отборното подреждане.

Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите успехи и му пожела още по-силни резултати през следващата година.

На срещата присъстваха също...

1 2 3 4 5  »