• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Писта

Баща и син Будеви подсилват Серия Туринг в идния сезон

Вторник, 21 Ноември 2017 | Серес, Гърция. RallyXpress
Баща и син Будеви подсилват Серия Туринг в идния сезон

ПЛАМЕН БУДЕН и неговият син Давид (на снимката) имат сериозните намерения в идния сезон на пистовия шампионат на България значително да подсилят Серия Туринг. В нея Давид направи дебюта си през тази година, карайки реплика на знаменитото Рено Клио S1600 на Румен Дунев отпреди няколко шампионата. В първенството на Туринг-а и в клас НС3, в които  младият пилот дебютира на хасковското трасе през май, той е съответно 5-и след четири участия и два успешни финала (в Русе и Стара Загора) в първия си сезон.

„Такива са намеренията ни за догодина и търсим начин да направим това със силен и професионално...

Маршавелов затваря годината с победа и на пистата в Гърция

Неделя, 19 Ноември 2017 | Серес, RallyXpress
Маршавелов затваря годината с победа и на пистата в Гърция

ЧЕТВЪРТА ПОБЕДА в шампионата на затворен маршрут записа днес по време на финалното състезание писта Диамо шампионът в Серия Макси Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10, на снимката), завършвайки най-бързо от шестимата стартирали участници на гръцкото трасе Серес. Осигурилият си титлата още след бургаското състезание пловдивчанин завъртя 35-те километра за 15:01.190 мин. „Беше като тренировка, но най-важното, че бях на Серес заради уважението ми към организаторите“, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Маршавелов.

Въпреки по-добрите условия на трасето...

Шампионът Иван Влъчков: пета победа и нов рекорд

Неделя, 19 Ноември 2017 | Серес, RallyXpress
Шампионът Иван Влъчков: пета победа и нов рекорд

ДВУКРАТНИЯТ шампион на България в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката) спечели и петото от седемте планирани състезания от първенството на затворен маршрут, побеждавайки днес за първи път и на гръцкото трасе Серес. Това е единадесетото поредно състезание от миналото първенство насам (от писта Русе 2016), в което 18-годишният софийски абитуриент завършва най-бързо от конкуренцията. „Изобщо не беше лесно състезание“, категорично заявява шампионът за тази и миналата година, независимо че на финала на писта Диамо той премина с 34.920 сек преди ветеранът и вицешампион за годината Стоян Апостолов...

Ерменков взима двете титли, играе тактически във финала

Неделя, 19 Ноември 2017 | Серес, RallyXpress
Ерменков взима двете титли, играе тактически във финала

ФИНАЛЪТ НА националния шампионат на затворен маршрут днес на гръцкото трасе Серес, поставя един предварителен въпрос за участниците в писта Диамо – ще бъде ли сухи 31860 метра на съоръжението? Причината, освен избора на гуми, е и в това каква тактика да бъде прилагана по време на последните три старта на сериите Спорт, Туринг и Макси. Това с най-голяма сила важи за разиграването на титлата в малката серия, която стартира първа в днешната програма. Спорът на Ерменко Ерменков (Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо) и русенецът Искрен Веселинов трябва да реши кой ще е новият шампион и в серията, и в НС4,...

Двама шампиони и кандидат за трета титла с полпозишъни

Събота, 18 Ноември 2017 | Серес, Гърция. RallyXpress
Двама шампиони и кандидат за трета титла с полпозишъни

ДВАМАТА НОВИ шампиони от националния шампионат на затворен маршрут и членове на пловдивския шампионски отбор КА2 Рейсинг Тим – Иван Влъчков (Хонда Сивик, Серия туринг) и Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10, Серия Макси) последователно си гарантираха най-добрите позиции в днешните две сесии на квалификациите за утрешния финал на писта Диамо.

Преди тях пък кандидатът за третата титла и лидер в главното подреждане на Спорт – Ерменко Ерменков (Джордан рейсинг Тим, Ситроен Саксо) си гарантира първото място в стартовата решетка.

Състезанието, организирано от благоевградския клуб...

1 2 3 4 5  »