• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

34 заявени екипажи за финала в Австралия

Четвъртък, 02 Ноември 2017 | Кофс Харбър, Австралия, RallyXpress
34 заявени екипажи за финала в Австралия

СТАНАХА ЯСНИ подробности за участието на екипажите в последния кръг на световния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за рали през 2017 г. Те показват 34 автомобила (петнадесет от които са приети съгласно правилото за категорията на местната автомобилна власт - ASN), което прави от финала на сериите най-популярното от трите „далечни ралита“ за тази година. Регистрациите за Мексико бяха 24, 19 в ралито на Аржентина. Както вече беше обявено, Тойота Газоо WRT изпраща само две коли, след решението Ханинен да почива.

Има и промяна в състава на Хюндай Моторспорт,  където редовният пилот Дани Сордо е отпаднал в полза на Андреас Микелсен.

Това ще бъде второто голямо събитие в WRC за 17-годишния Кале Рованпера, който е и единственият регистриран за надпреварата в WRC2.

34 заявени екипажи за финала в Австралия

снимка: интернет
СЛЕД БРИТАНСКИТЕ МЪГЛИ И КАЛ…  Синът на Хари Рованпера ще трупа опит и километри на другия край на света, стартирайки, макар и сам, в надпреварата на WRC2.


Има дванадесет автомобила от новата категория WRC, която в с финала на австралийското състезание ще отбележи своята първа година в световния шампионат.

От един от автомобилите в дузината е от предишната генерация – Ситроен DS3 WRC на Джордан Сердеридис, който пък е единственият регистрират за Трофеят на WRC.

Четири автомобила предизвикват сериозен интерес – Мини Купър, Тойота Ярис, Мазда 2 и Пежо 208, които са заявени по регулациите на АP4.

Макар в състезанието да е заявени единствено Фиеста-та на Рованпера, тези три автомобила ще бъдат следени внимателно, за да се види какво е представянето на автомобили с 1.6-литрови турбинни двигатели, които работят с рестриктори от 34 мм. Да припомним, че колите от R5 имат ограничител от 32 мм.

Във фокуса на техниците ще са десетте традиционни автомобила от група N, които обаче в австралийското рали са допуснати по правилата на АSN, а не като представители на полусъществуващата R4.

както и спецификацията на десетте традиционни коли от група "Н", всички от които са въведени по правилата на ASN, а не като автомобили NR4. Все още не са пуснали участие в състезанието за националния шампионат.

За момента няма информация за имената на пилотите, които ще участват само в националната категория на австралийската надпревара.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев