• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

€139 500 за 5 старта в JWRC за идната година

Понеделник, 30 Октомври 2017 | Лондон, RallyXpress
€139 500 за 5 старта в JWRC за идната година

СЛЕД КАТО НЕОТДАВНА официално бе направено обявяването на календара на Международната автомобилна федерация (ФИА) за следващия сезон, мениджърът на М-Спорт Ендрю Уайтли (на снимката) очерта повече подробности за шампионата за младежки през следващата година. От това, което казва оторизиранията за надпреварата човек на М-Спорт, стремежът е да бъде освежена концепцията за първенството на юниорите през 2018 год. Уайтли се базира на това, че именно JWRC е тази надпревара, която е произвела многото от звездите в световните серии.

„Потвърждавам, че след Швеция ще отидем в Корсика, Португалия, Финландия и Турция. Очакваме да освежим концепцията на JWRC, освежавайки шампионата като имате предвид, че точно това е първенството, което създаде повече от звезди в света на WRC, включително Себастиян Льоб, Себастиян Ожие, Дани Сордо и след това Понтус Тидеман, Елфин Евънс и Крейг Брийн.

След изненадващия резултат от преоценената награда на фонда през 2017 г., когато 25-годишният испанец Нел Соланс спечели всички 2018 награди, когато се надяваха, че правилата ще разпространят тези награди около други шофьори, Wheatley добавя:

„За следващата година ще има разпределение на наградите. Победителят в  JWRC 2018ще стане собственик на чисто нов Форд Фиеста R5.

„Причината за това е, че искаме пилотите да могат не само да се състезават в WRC2 през следващия сезон, но и да правят всички тестове и цялата необходима подготовка.

„Това ще позволи на печелившия водач да се запознае с автомобила, да прекарва повече време в колата и да може да приспособи програмата към техните нужди. Работим заедно с нашите партньори и вече можем да гарантираме, че за победителя няма да има такси за регистрация в WRC2, горивото ще е безплатно за тези участия и ще има добър пакет за безплатни гуми за победителя при юниорите.

€139 500 за 5 старта в JWRC за идната година

снимка: архив на rallyxpress
ЧЕТИРИ ПЪТИ ПЪРВИ, ДВА ПЪТИ ВТОРИ… Нел Соланс си заработи правото да е новият шампион в JWRC (176 т.), побеждавайки в 4 от шестте ралита, валидни за класирането, а два пъти бе първи асистент на подиума. 6 старта четири


„Има още една промяна за 2018 г. Досега ние фактурирахме или таксувахме в лири стерлинги, което винаги е било обект на валутен курс.

„Хората наистина казаха, че ако фактурирате са в евро, би било по-лесно да знаете в началото на сезона какво ще е цената на сезона. За следващата година цената за състезание за сезона от пет ралита ще е 139 500 евро.

„Резултатите от четири ралита от пет ще се броят, ще има двойни точки за последния кръг -  Рали Турция, а също ще има още една точка за всяка победа на JWRC. Надяваме се да имаме добро първенство и да имаме още един млад и талантлив шампион. 

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев