• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Ще правят промени за финала на шампионата

Петък, 06 Юли 2018 | Кофс Харбър, Австралия, RallyXpress
 Ще правят промени за финала на шампионата

ДНЕС БЯХА публикувани още някои от подробностите, които засягат предложените промени в маршрута на Рали Австралия, финален кръг от сезона на WRC. Традиционният церемониален старт и Рали Шоу в четвъртък следобед, 15 ноември, ще бъде на ново крайбрежно място, което се намира в близост до емблематичния Кофс Харбър Джет. Супер-специалния етап Кофс Харбър ще включва два скока и преминаване през водно препятствие. Дневните етапи на 16 ноември ще бъдат напълно нови трасета, обособени специално заради разнообразието на маршрута.

Домакините обявяват, че ще използват различни пътища или участъци от бивши етапи, но в обратна посока.

Скоростната отсечка Уединг Белс - 18-ата и последна в програмата на австралийското рали и последен етап за сезона, ще се движи  в обратна на първото си преминаване, като също ще има и по-дълъг и по-висок скок край популярното село Форест ъф Ен-Ec Рали Вилидж.

Рали Австралия е третото рали, което заедно с Несте Рали Финландия и Уелс Рали Великобритания се опитват да „инжектира“ в усилията на организатора на WRC повече изкуствени емоции, които да отговарят на световното първенство.

Междувременно австралийските медии са загрижени за слуховете за евентуални бъдещи промени във формата на световните серии, съсредоточени върху привличането на повече участници и автомобили в Кофс Харбър, както и от липсата на идентичност на ралито в близост до големите градове, които се ползват и през текущия календар на финалния турнир.

 Ще правят промени за финала на шампионата

снимка: архив на rallyxpress
ОБЩАТА СНИМКА КАТО ЧАСТ ОТ ШОУТО… Преди всеки старт в австралийското рали, на мостика на Кофс Харбър основните играчи в състезанието правят обща снимка. Тя е част от дългата колекция фотографии в щаба на състезанието.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев