• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Шкода се завръща в Монте с Ян Копецки

Вторник, 09 Януари 2018 | Млада Болеслав, RallyXpress
Шкода се завръща в Монте с Ян Копецки

НЕЗАВИСИМО от предишните предположения, направени в края на миналата и началото на тази година, че Шкода Моторспорт ще ограничат участията си в световните серии през този сезон и няма да се появят със свои автомобили нито в Монте Карло, нито в Швеция, става ясно, че Ян Копецки (на снимката на Мартин Холмс горе) е заявен за участие в Старата госпожа. Копецки обаче ще бъде регистриран за надпреварата в WRC2, като се предполага, че основният екип на чехите – този на Оле-Кристиян Вейби (Тони Гардемайстер тим) и Кале Рованпера (екип Веверс), ще бъдат извън класирането за тези серии.

Окончателният списък за Монте се очаква да бъде публикуван всеки момент, когато ще има стопроцентова яснота за вписванията на тези пилоти.

През миналата година класическият старт премина под пълната диктовка на Шкода, като наетият за това състезание Андреас Микелсен спечели победата в WRC2, класирайки се 7-и в общото подреждане, а Ян Копецки бе една позиция зад него на финала.

Двамата съответно спечелиха 14 от общо 16-те скоростни етапа на най-именитото автомобилно състезание в света (Микелсен – 9 етапа, Копецки – 5), оставяйки две скромни първи места в отсечките за Бриан Буфие и Форд Фиеста R5.

Заедно с успеха на в италианския кръг, победата на Шкода Моторспорт в Монте през 2017 г. бе най-забележителният успех за чехите през миналия сезон.

За да отбележат 40-годишнината от участието на Вацлав Блажна и Шкода 130 R в Алпите, автомобилът на Копецки бе с дублиран скин на автомобила на Блахна от 1977 г., когато именитият пилот печели първото място в Клас 2.

Шкода се завръща в Монте с Ян Копецки

снимка: мартин холмс рали
ЗАРАДИ ЮБИЛЕЯОТ ПОБЕДАТА… Ян Копецки кара своята Шкода Фабия R5 в Монте Карло 2017 г., която има същия скин, като този на Блахна през 1977 г.

БРИЯН БУФИЕ СИ ГАРАНТИРА ДВЕ РАЛИТА ЗА
СЕЗОНА КАТО ТРЕТИЯТ ПИЛОТ НА М-СПОРТ

2018 Bryan Bouffie 001r39-ГОДИШНИЯТ френски пилот Бриан Буфие (на снимката от Мартин Холмс) обяви на личната си страница във фейсбук, което по-късно бе потвърдено от и М-Спорт, а и се появи и на официалния сайт на шампионата, че ще е официалният „трети“ за Малкълм Уилсън в Монте Карло и Корсика тази година. Той е завършен състезател с огромен опит в Монте, което печели през 2011 г. с Пежо 207 S2000. Според новите регулации, в шампионата на производителите екипите участват с по три екипажа, като двата най-добре класирали се в състезанията набират точки за надпреварата.

В тази година Старата госпожа е единствено кръг от тогавашните серии на IRC. Три години по-късно Буфие води в продължение на шест етапа в същото състезание.

Много от неговите митинги в 2018 са в Полша, където той е бил национален шампион три пъти, на волана на Fiesta Прото, но също така спечели европейското старт в Ржежов и ралито на италианската столица с Форд Фиеста R5.

Монте Карло 2018 г. ще е дебютно състезание за французина с автомобил WRC, защото през миналия сезон други пилоти, освен заводските, нямаха право да карат коли от спецификация 2017.

2018 Bouffie FWRC liveri 00

ТРЕТИЯТ – РАЗЛИЧЕН… В Монте Карло и Корсика Форд-ът на Бриан Буфие ще бъде с цветовете на петролните продукти Якоо.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев