• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Чили влиза в сериите, няма други промени

Неделя, 14 Октомври 2018 | Париж, RallyXpress
Чили влиза в сериите, няма други промени

ПУБЛИКУВАН беше календарът за 2019 г. на Световния рали шампионат на ФИА, който бе обнародван след края Световния съвет за моторни спортове в Париж. Четиринадесет кръга са избрани, включително включеното макадамово  събитие в Чили. Това е което е първата нова страна в календара от осем години насам, откакто България през 2010 г. бе кръг в шампионата. Чили обаче е тридесет и втората страна в историята на световните серии. Като цяло обаче календарът основно остава непроменен, още повече, че широките спекулации около завръщането на Япония така и не се случиха.

Впрочем същото се отнася и за кенийското Сафари.

Усилията на ФИА за по-близо довеждане на WRC до континентите в Азия и Африка не успяха, но Чили сега ще бъде второ събитие в Южна Америка.

Ще има шестседмична почивка през лятото в края на юни и целия юли, като Австралия остава последното събитие в календара така, както е през последните години.

Има промяна и по отношение на датата на Водафон Рали Португалия, което е с две седмици по-късно отколкото тази година, докато в същото време Италия, Финландия и Германия са с по седмица по-късно.

Чили е насрочено само две седмици след финала на Аржентина. Четиринадесет кръга бяха категорично приети и договорени между отборите, които се съгласиха, че това е абсолютният максимум от ралита, които биха могли да се организират в един сезон.


Чили влиза в сериите, няма други промени

графика: rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев