• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Фиеста 2019 се връща към познатата ливрея

Петък, 11 Януари 2019 | Довънби парк, RallyXpress
Фиеста 2019 се връща към познатата ливрея

МАКАР ВДИГНАТОТО днес покривало над новия Форд Фиеста WRC 2019 (на снимката) да показва нова цветова гама за автомобилите на М-Спорт, автомобилите на тима, които тази година ще бъдат в ръцете на двамата официални пилоти Елфин Евънс и Теему Сунинен за 14-те старта от сериите (в Монако и Швеция подкрепяни от  Понтус Тидеман), дизайнерите на Овала се връщат към краските на колите, познати от 2016 г. и преди Ожие да спре при Уилсън и доведе спонсорската подкрепата на Ред Бул през последните два сезона.  

Новото облекло за Фиеста идва да покаже, че 2019 ще бъде важна година за М-Спорт като бизнес. Стандартът за отбора за оценка на автомобилната индустрия трябва да бъде пуснат по-късно тази година, а силуетът на най-съвременната писта за тестване е включен в дизайна.

Привлекателната цветова схема в преобладаващо синьо, за последно бе ползвана, се връща към палитрата, която позволява ценните за отбора партньори да бъдат много добре представени.

Дългогодишната финансова и техническа поддръжка на Форд Мотор Къмпани се подчертава надписа Синия Овал върху капака и страничните панели, докато световната търговска марка Пауъред бай ЕкоБоост остава гордо показана на задния капак и задното крило.

Фиеста 2019 се връща към познатата ливрея

снимка: официален сайт на м-спорт


Брандингът на М-Спорт Рали Тим остава популяризиране на асортимента от превозни средства, вдъхновявани от всепризнатите състезателни автомобили на Довънби парк.

Традиционните партньори Кастрол и Мишлен също запазват силното си присъствие, както и ценните търговски партньори на екипа - всички, чийто ангажимент е неразделна част от продължаващото присъствие на отбора от Камбриън в световния рали шампионат.

Управляващият директор, Малкълм Уилсън, OBE, каза: „Следващата година ще бъде важна година за М-Спорт и това е отразено в тази нова ливрея.

2019 Fiesta WRC 002

снимка: официален сайт на м-спорт

Имаме няколко нови проекта, включително стартирането на нашия Център за оценка и е фантастично да видим с гордост на тестовата писта нашите Форд Фиеста - два проекта, от чието обединение в този привлекателен нов дизайн съм изключително горд.

„Подкрепата на нашите приятели и колеги е добре представена, както и тази на нашите ценни търговски партньори. Бих искал да се възползвам от възможността да благодаря на всички, без чиято подкрепа просто не бихме могли да продължете в Световния рали шампионат на ФИА.“

2019 Fiesta WRC 003

снимка: официален сайт на м-спорт

ПОТВЪРДНЕНО: ДВЕ КОЛИ НА М-СПОРТ В ПРОФИ WRC 2

M Sport 006lОТБОРЪТ ОТ КАМБРИЯ ще се представи с отбор от два автомобила в новата серия WRC 2 Pro на световния рали шампионат на ФИА тази година. Двата автомобила Форд Фиеста R5 с двигатели ЕкоБоост за Гъс Грийнсмит и Лукаш Пиенионжек.
М-Спорт и Форд са известни с насърчаването на млади таланти, а тази нова серия позволява на екипа да продължи напред в кариерата на двама вълнуващи млади пилоти - Грийнсмит и Лукаш Пиенионжек.

Двамата ще са регистрирани за 10 от събитията в календара, като за Грийнсмит има и една допълнителна опция – старт с Фиеста WRC във Водафон Рали Португалия и допълнителна възможност – за продължение до края на годината именно в тази категория.

Младата британска звезда ще открие сезона си в WRC 2 Pro с Монте Карло, докато хитът в полските ралита Лукаш Пиенионжек ще дебютира за Довънби парк с рали Швеция.

2019 WRC2 Pro Gus Liver

снимка: официален сайт на м-спорт
ЛИВРЕЯТА НА БРИТАНЕЦА… Така изглеждат дрехите за автомобила на Гъс Грийнсмит.

Грийнсмит е един от най-обещаващите таланти на Обединеното кралство и бързо се превърна надеждата на ралитата на Острова. След като направи впечатляващи участия с Фиеста R2, Гъс пристъпи към R5 и бързо показа печелившо рали-темпо, осигурявайки на тима четири подиума в WRC 2 през 2018 г. и показвайки завидно лидерство на колоната в Португалия, преди да напусне ралито.
 
Тази година негов навигатор ще е Елиът Едмъндсън - млад британец, който вече е бил партньор на Гъс през 2015 г. и който също добре познава и има опис с висококачествената Фиеста, добит по време на тестовете с Елфин Евънс през миналата година.

Пилотирайки втората Фиеста R5 на М-Спорт в WRC 2 Pro, целта на Лукаш Пиенионжек е да
да разшири уменията си и да мотивира кариерата си, която започна в родната му Полша през 2014 г.

Осигурявайки редица победи в класа си от масовите до международните състезания, Лукаш Пиенионжек прекара две години в европейския рали шампионат на ФИА и завърши 3-и в категорията на младежите серии от ERC, преди да премине към световната сцена.

Прекарвайки последните два сезона, състезавайки се с пълна кампания в премиерната серия на Световния рали шампионат на ФИА, полякът осигури втория си подиум на WRC 2 на миналогодишното Рали де Португалия.

2019 WRC2 Pro Lukaz Liver

снимка: официален сайт на м-спорт
ЛИВРЕЯТА НА ПОЛЯКА… Така изглежда „кожата“, в която е облечена „ер-петицата“ на Лукаш Пиенионжек.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев