• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

Четвъртък, 06 Декември 2018 | Париж, RallyXpress
ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ подробностите за регламентите на световните серии през 2019 г., които са в допълнение към първоначално потвърдените предварителни дати за шампионата, както и свързването на шасита и компонентите, използвани за определени ралита (Аржентина/Чили) и Португалия/Сардиния). Потвърдено беше и създаването на новата серия WRC2 Про, като промените станаха известни след края на Световния съвет за моторните спортове на ФИА в Париж. Новостите обаче включват и едно значително изменение.

Това е забраната заучастие в WRC на всички стари автомобили S2000, групите A и N, които не са били хомологирани по изискванията за група R.

Също така повече няма да има WRC3, докато в същото време JWRC продължава своето съществуване, както също и WRC2, но без специална наградата за категорията.

Производителите в WRC2 Pro (сега вече наименувани наричани "P2P") трябва да участват в най-малко седем събития с минимум две коли, като и двата резултата ще бъдат зачитани от всички събития при сумирането на точките.

Шампионатът на WRC2 Про е за пилоти и производители, като общият резултат за състезателите (пилоти и навигатори) идват от най-добрите осем регистрирани резултата.

От тази година за WRCars пилотите могат да поискат личен номер на състезанието, но тези от №№ 31 до 40 са запазени за участниците в WRC2 Про, 41-70 за останалите състезатели в WRC2 шофьори.

В същото време номерата от 71 до 91 ще бъдат разпределени от организаторите. Определени са и някои ограничения за продължителността на тестовете, които професионалните отбори правят по време на сезона.

ФИА чисти S2000, гр.А и N, ако са без хомологация

снимка: архив на rallyxpress
ТОЧКА НА „СУПЕРИТЕ“… Това решиха „старейшините“ след края на тазгодишния Световен Моторен съвет на ФИА.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев