• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Фау-Ве все още нямат своя основен план

Четвъртък, 25 Октомври 2018 | от Мартин Холмс, Салоу
Фау-Ве все още нямат своя основен план

ОЖИЕ ВЗИМА ПЪРВИЯ СИ
ШЕЙКДАУН ЗА ГОДИНАТА

2018 ESP Ogier 000
СЕБАСТИЯН Ожие бе най-бърз в „загрявката“ за испанското Каталуня-Коста Даурада, завършвайки първи в предпоследния шейкдаун за сезона. Ето и шестте топ-състезатели и техните времена: Ожие (Форд) 1:34.9 мин, следван от Латвала (Тойота) – на 0.3 сек, Сунинен (Форд) –на 0.8 сек, Льоб (Ситроен) – на 1.1 сек, Лапи (Тойота) – на 1.2 сек., Танак (Тойота) – на 1.3 сек, и др.

ЗА ЗАВЪРНАЛИЯТ се в световните серии отбор на Фолксваген Моторспорт, предстоящото и новооткрито първенство на WRC2 Pro, се появи твърде късно в планирането. Ръководителят на проекта Жерар Ян де Йонг е категоричен:

„Всъщност дойде много-много късно. Мисля, че през отминалото лято започнахме да чуваме слуховете за този нов вариант на шампионата.“

Но, както казва Жерар Ян Де Йонг, WRC2 Pro все още не е намерил място в техните планове за следващите световни серии през 2019 г.

„Причината е, че разработихме колата (Фолксваген Поло GTi R5 – бел. Ред.) за нашите клиенти!

„Когато имаше само една серия WRC2, екипът все още мисли, че не бихме искали да се борим с нашите клиенти за същите точки в същите шампионати. Разбира се, WRC2 Pro не се налага да се борим за същото нещо с нашите клиенти.

„Все още нямаме никакви планове, за да се включим в цял шампионат през следващата година. Можем да се появим (с официален отбор – бел. ред.) на едно или две събития, независимо дали това е в световното първенство или в европейското първенство или друг интересен шампионат за рали, но остава да се реши. Но няма (настоящ) план."

Фау-Ве все още нямат своя основен план

снимка: мартин холмс, англия
НЯМА ЯСНОТА, ЗАСЕГА… Това се разбира от думите на водещия проекта на Фау-Ве за R5 Жерар Ян де Йонг

ПАВЕЛ ХОРТЕК: ШКОДА НИКОГА НЕ Е<BR>
ПЛАНИРАЛА ДА ХОДИ ДО АВСТРАЛИЯ

МЕНИДЖЪРЪТ на отбора на Шкода Моторспорт Павел Хортек обясни причината, която доведе до спечелването на шампионата на WRC2, въпреки че нито Ян Копецки, нито Понт Тидеман се справиха с разрешения брой отбелязващи събития.

„Шкода никога не е планирала да отиде в Австралия (която може да е била седмият допустим резултат за пилотите) и Ян е заслужено шампион накрая!“0

Що се отнася до ново обявеното 2019 WRC2 Pro шампионат за производителите, Хортек добавя: "WRC2 Pro се явява обаче интересна идея, но докато не станат известни ясните правила, не можем да коментираме това.“

Що се отнася до слуха, че Шкода е блокирало ФИА за въвеждането на новия шампионат, той добавил: „Идеята и цялата тази дейност идва директно от ФИА, но беше предварително обсъден заедно с всички производители“.

НЯМА ЯСНОТА ЗА ПЛАНОВЕТЕ НА ЛЬОБ, НО НЯМА ДА ИГРАЕ В WRC

2018 ESP Loeb 000ЗА МОМЕНТА положението на Себастиен Льоб (на снимката на мартин холмс) е в застой по отношение на непосредствените планове за кариера, след решението на Пежо да напусне световния шампионат по рали-крос през следващата година.

„Не знаех, че това се случва. Преди една или две седмици бях сигурен, че ще направя пълен сезон в WRX и ето, че сега нямам нищо. Вече не мислех за бъдещето. Преди този митинг имах теста и нямаше време да мисля за нищо друго. Ще имам време да погледна следващата седмица какво е бъдещето ми“.

Можем ли да се очаква да го видим отново в WRC за пълен работен ден.
„Не!“.
Ограничена програма?
„Може би“.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев