• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Уилсън е в „партер“ от загубата на Ожие

Вторник, 09 Октомври 2018 | Дийсайд, RallyXpress
Уилсън е в „партер“ от загубата на Ожие

ОЩЕ ПРЕДИ старта на Уелс Рали Великобритания собственикът на М-Спорт Малкълм Уилсън (на снимката) беше видимо обезумял заради загубата на двукратният световен шампион с Форд и най-звездния от всички звездни пилоти, които са карали за екипа от Довънби парк. При това беше минало достатъчно време от обявяването на новината, че догодина Себастиян Ожие „се връща у дома“ при Ситроен Спорт. Най-малкото, защото това означава очевидната липса на полза за разработката на Довънби Парк с екипа на Форд в Америка.

Точно тази разработка, направена неизвестно доколко сполучливо за предишните две ралита от световните серии, доведе до използването на по-ранните спецификации на агрегата за старта на Ожие в Уелс Рали Великобритания.

И понеже неприятностите и проблемите никога не идват сами, в британското състезание Уилсън получи от съдбата още две бедствия – техническият проблем в работата на двигателя в колата на Елфин Евънс и аварията на Теему Сунинен.

Накратко – точно обратното на бляскавия за Уилсън и М-Спорт отпреди година финал в Дийсайд – първа победа за Елфин, Ожие на подиума и силно британско рали от сериите.

Уилсън е в „партер“ от загубата на Ожие

снимка: мартин холмс/англия
КИСЕЛА ФИЗИОНОМИЯ… Малкълм Уилсън е направил непривична за доскоро усмихнатият бос гримаса, реагирайки на въпроса, какви са плановете на отбора за WRC през 2019 г. Това лице казва всичко…


На въпроса какви са плановете на отбора за WRC през 2019 г., Малкълм Уилсън каза: „Всички опции са отворени, дори и пълното напускане на  световното първенство.“

Обобщено – двугодишният контракт на Себастиян Ожие със Ситроен Спорт постави собственика на Довънби парк в борцовата стойка „партер“, най-неприятното положение за който и да е отборен бос: да чака какво ще предложи фрау Фортуна оттук нататък.

»БЕЗ МАДС ОСБЕРГ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО В ИСПАНИЯ

НОРВЕЖКИЯТ пилот на Ситроен Спорт Мадс Остберг (на снимката долу) потвърди в дните на Уелс Рали Великобритания, че дългоочакваното решение за неговото участие в испанското състезание от световните серии със Ситроен С3 R5 няма да се случи.

Решението е било взето миналата седмица и Матс Остберг както не го коментира, така и не сочи никакви конкретни причини.

Също така беше съобщено, че спирането на Остберг да спре в Турция е резултат от технически проблем, който обаче не е свързан с докладваните щети, причинени от удар с камъни по пътя.

2018 TUR Mats Ostberg MSS

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Паралелно с световните серии. Националния старт от шампионата на MSA, който старт бе паралелен с ози на Уелс Рали Великобритания, бе спечелен от Ендрю Галъхър (Форд Фокус WRC), изпреварил с минута Джон Уилк (Хюндай i20 R5). Общо стартираха 78 състезатели, които преминаха веднъж през етапите на Уелс Рали Великобритания в петък и събота по маршрута на WRC. Най-популярният победител в класацията и 22-рата вкласирането е 80-годишният Йоркшър Лотус Кортина, пилотирана от Боб Бийн, който завършва четвърти в ралито на RAC от 1968 г., също в Лотус Кортина

img331 Bean

снимка: мартин холмс/англия
ПРЕДИ ПОЛОВИН ВЕК… Боб Брийн по трасета на кралското автомобилно рали през 1968 г., пак в колоната, пак с Лотус Кортина.

» Прототип бие Субару в Щатите. Кръга от американските серии по рали Шоу ми Рали в Мисури бе спечелена от пилота на Илинойс Питър Фелела (Форд Фиеста Прото), който победи съперника си от шампионата Дейв Браун (Субару) от Колорадо.

» Пищно нашарен за дебюта си. Автомобилите Фолксваген GTI R5, които ще дебютират в испанския кръг от световния шампионат, както се вижда от снимката долу, вече са нашарени пищно и напълно готови за премиерата си в WERC2. Двамата пилоти, които ще ги управляват приета за колите, са Ерик Камили и Петер Солберг.

2018 10 02 vwms Polo GTI R5

» Без новият-стар шампиона във финала на евросериите. През идващият уикенд ще стартира последния кръг на Европейското първенство по рали на ФИА - на бързото макадамово Липая в Латвия. Новият-стар шампион Алексей Лукянук ще пропусне събитието, вероятно поради причини, свързани с бюджета. Основната награда в състезанието, която предстои да бъде спечелена, е за състезанието под 28-годишна възраст, битка водена между Николай Грязин, Крис Инграм и Фабиан Крейм, всички от които са заявени, както и новият шампион Мартин Секс.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев