• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Тур де Корс с рекорд, 96 екипа чакат на входа

Събота, 09 Март 2019 | Аячо, RallyXpress
Тур де Корс с рекорд, 96 екипа чакат на входа

ФРЕНСКИЯТ кръг от световните серии тази година – Тур дьо Корс чупи рекорда на заявките за участие във всички досегашни стартове от първенството през последните четири години – 96 екипажа са подредени на „входа“! Преди година ралито на 1000 завоя също беше рекордьор, макар и единствено в рамките на сезон 2018, когато регистрираните екипажи бяха 87. Сегашният брой на заявките е и нов личен рекорд за френското рали от 2015 г. насам, когато екипажите бяха 123, а завършилите автомобили на финала бяха толкова, колкото са сегашните вписани в листа на участниците!

По още два показателя това състезание (28/31 март) е по-напред о предишното си издание. Броят на скоростните етапи е увеличен с 2 (14), дължината им с 14.03 км (347.51 км).

В същото време в един от най-важните компоненти – общата дължина на състезанието, Тур-а е „свит“ и направен по-компактен.

Общата му дължина от 2018 г. е намалена с 73.96 км, така че общата дистанция, която екипажите ще трябва да преодолеят тази година е 1119.06 км.

И тази година в списъка не са включени никакви национални автомобили, които не са хомологирани.

Само с по два записа за световния шампионат от са представени Ситроен и М-Спорт, общо ще има десет автомобили от категорията WRCars, но се допълват от четири частни WRC (два стари Ситроен и две Фиеста).

Има две заявки за новата WRC2 Pro група, водени от полякът Лукаш Пиeнязек (Форд Фиеста R5)- и Кале Рованпера (Шкода Фабия R5), докато в същото време аматьорския вариант на WRC2 е с 16 автомобила.

Към списъка се добавят още три R-GT автомобила (ФИАТ Абарт 124, Порше 911 и Порше 997), а юниорската група в за шампионата е с 13 регистрирани екипажа. Сред частните записи има четири автомобила R1.Тур де Корс с рекорд, 96 екипа чакат на входа

снимка: архив на rallyxpress
ПЪРВИ ДУБЪЛ ЗА СЕЗОНА… След победата в Мексико миналата година, Себастиян Ожие повтори успеха си и у дома, след което изчисти изоставането си от Нювил и двамата вече бяха с по 84 т. начело на шампионата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев