• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Томи Гън: Монте Карло беше несправедливо…

Сряда, 30 Януари 2019 | Монако, RallyXpress
Томи Гън: Монте Карло беше несправедливо…

ЛЮБОПИТЕН КОМЕНТАР е направил шефа на Тойота Газоо Рейсинг Томи (Гън) Макинен (на снимката), заявявайки след края на Монте Карло, че ралито е било несправедливо, тъй като
организаторите не са отменили СЕ 4 и СЕ5 на същите основания, на които са реши отказа на третия специален етап. Да припомним, че третата за първата от трите класически отсечки в 87-ото Монте Карло бе отменена заради огромното множество зрители, каквито имало и на следващите две изпитания, но те не били спрени.

Тези три скоростни, карани при много и различни метеорологични условия, се изпълняват между пунктовете за обслужване, където изборът на гуми е направен с оглед на очакваните общи промени в условията от етапите.

Самият Макинен спечели състезанието като пилот четири пъти между 1999 до 2002 г., като сегашният Тойота Газоо Рейсинг, който води Макинен завършва трети в това класическо състезание.

Какво несправедливо вижда в състезанието Макинен и в запазените две скоростни отсечки, които не бяха отменени по съображения за сигурност?

Най-бързият пилот в екипа- Отт Танак загуби шанса си за победа в Монте Карло 2019 г. не заради оставените в програмата две отсечки, а заради това, че стана жертва на спукана гума в петък по-късно през деня.

:: МЛАДИЯТ ФРЕНСКИ ШАМПИОН ТИХО ЗАВЪРШИ ДЕСЕТИ

23-ГОДИШНИЯТ действащ шампион на Франция Адриен Формо (на снимката долу, Форд Фиеста R5) несправедливо беше пренебрегнат като потенциална звезда на Монте Карло. Формо е първенец на страната си за 2017 г., който в първото състезание за годината завърши 5-и в категорията R5 и тихомълком се намести на 10-ото място в генералното класиране.

За Формо това бе първото му състезание извън рамките на френските национални първенства и едва второто събитие, при което той кара в автомобил с четири задвижващи колела. Колата, която използва френският младеж се управляваше от М-Спорт-Полша.  

Томи Гън: Монте Карло беше несправедливо…

снимки: лична фейсбук страница на пилота

::ИВФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Тореадора сяда в „ер-петица“. В самия край на Монте Карло стана ясно, че пилотът на Хюндай Моторспорт Дани Сордо ще състезава и в португалското първенство, стартирайки в Рали Серас де Фафе (22/23 февруари), което е в последния уикенд на следващия месец. Реално това ще е и първото събитие за годината за Дани Сордо, в което той ще кара Хюндай i20 Купе R5, като част от подготовката си за Гуанахуато Рали Мексико (7/10 март). Това уча като подготовка за Рали Гуанахуато в Мексико (7-10 март).
  
» Събиране на опит. Пилотът от Формула 1 Валтери Ботас (Форд Фиеста WRC, спец. клас) завърши на пето място в рали Арктика, първия кръг на рали шампионата на финландия. Близо 24 години след своя баща Себастиян, който също печели това състезание, надпреварата бе доминирана от Емил Линдхолм (Фолксваген Поло GTI R5, на снимката долу). Дългите етапи се провеждат при температури до минус 30 градуса. Проблемът на Линдхолм бе счупена помпа на хидравликата на волана. Шкода Фабия R5s бе представена от Теему Асунмаа, Юха Сало и Хенрик Пиетаринен. Следващият кръг на финландското първенство, О.К. Ралито в Коувола съвпада с шведското рали WRC.

2019 FIN Arct Rally 001

» Световният шампион започва с победа. Йохан Кристоферсън завърши начело в Мекономе Рали, първият кръг от състезанията, валидни за шампионата на шведското кралство. Кристоферсън бе зад волана на автомобил от дилъра на Фау-Ве за Швеция – Поло GTi R5 (на снимката долу). В снежното състезание шампионът е бил воден от  Сниг-Руне Скяермоен. Партньорът на Кристоферсън е бивш навигатор на Понтус Тидеман и Оле-Кристиян Вейби. Патрик Флодин (Шкода Фабия R5) спечели първите два етапа, но след това потъна в класирането, за да завърши с 10.1 сек. зад Кристофърсън. Действащият шампион на Швеция Мартин Берглунд (Шкода Фабия R5) завърши трети, на 39 сек. зад победителя.

2019 SWE Kristoffersson 001

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев